Så blev det endelig tid til at blogge. Sikken uge – al min energi er brugt på arbejde og dans. En hel uge uden madlavning… Det skal jeg bare have lavet om på - det går ikke i længden!
Heldigvis har der været forskellige rester i fryseren, så helt galt har det selvfølgelig ikke været.
Men det har været hårdt at starte op igen på arbejde, men jeg nyder det helt vildt. Dejligt igen at være en del af arbejdspladsen, være sammen med kollegaer og så er det selvfølgelig skønt at være frisk igen. Så dette, det fantastiske vejr og udsigt til weekend, gør dagen i dag særligt skøn.
Madlavningen i aften blev thai-inspireret. Dog med en helt anden smag end de tidligere retter.
Heldigvis har der været forskellige rester i fryseren, så helt galt har det selvfølgelig ikke været.
Men det har været hårdt at starte op igen på arbejde, men jeg nyder det helt vildt. Dejligt igen at være en del af arbejdspladsen, være sammen med kollegaer og så er det selvfølgelig skønt at være frisk igen. Så dette, det fantastiske vejr og udsigt til weekend, gør dagen i dag særligt skøn.
Madlavningen i aften blev thai-inspireret. Dog med en helt anden smag end de tidligere retter.
Det lyder måske mærkeligt med peanutbutter og kylling. Men smagen bliver rigtig god, når den stemmes af med chili, kokosmælk, ingefær, hvidløg osv.
Kylling i kokos/peanutbutter/chilisauce
300 g kylling, strimlet
2 tsk ingefær, revet
2 tsk hvidløg, finthakket
½ lime, saften
½ tsk sambal oelek
3 spsk crunchy peanutbutter
½ lille dåse kokosmælk
Ingredienserne røres grundigt sammen til en marinade, hvori kyllingen marinerer et par timer.
solsikkeolie
2 tsk ingefær, revet
2 tsk hvidløg, finthakket
1 rød chili, finthakket
1 gulerod
1 gul peber
1 bundt forårsløg
½ pakke brede risnudler
Kog vand, hæld over risnudler sammen med salt, lad disse trække i en skål med låg i 3 minutter. Dræn og skyl grundigt under rindende vand. Stilles til side – klip evt. til kortere stykker.
Opvarm en wok til den er meget varm. Svits kyllingen sammen med marinaden i olien. Hvis der er meget overskydende marinade, gemmes dette til at hælde i retten hen imod slutningen.
Svits til kyllingen er næsten gennemstegt, tag op af wokken og stil til siden.
Opvarm lidt mere olie og svits først ingefær, hvidløg og chili – derefter svitses grøntsagerne efter hårdhed. Start med gulerødder, derefter peberfrugt og det hvide fra forårsløgene.
Grøntsagerne skal kun have 3-5 minutter. Der skal stadig være bid i dem. Tilsæt så kyllingen igen sammen med nudlerne. Bland grundigt.
Smag til med lime, soja, evt. mere peanutbutter og kokosmælk, sambal oelek og evt salt og sukker. Bland til sidst det grønne fra forårsløgene i retten.
Velbekomme:o)
Kylling i kokos/peanutbutter/chilisauce
300 g kylling, strimlet
2 tsk ingefær, revet
2 tsk hvidløg, finthakket
½ lime, saften
½ tsk sambal oelek
3 spsk crunchy peanutbutter
½ lille dåse kokosmælk
Ingredienserne røres grundigt sammen til en marinade, hvori kyllingen marinerer et par timer.
solsikkeolie
2 tsk ingefær, revet
2 tsk hvidløg, finthakket
1 rød chili, finthakket
1 gulerod
1 gul peber
1 bundt forårsløg
½ pakke brede risnudler
Kog vand, hæld over risnudler sammen med salt, lad disse trække i en skål med låg i 3 minutter. Dræn og skyl grundigt under rindende vand. Stilles til side – klip evt. til kortere stykker.
Opvarm en wok til den er meget varm. Svits kyllingen sammen med marinaden i olien. Hvis der er meget overskydende marinade, gemmes dette til at hælde i retten hen imod slutningen.
Svits til kyllingen er næsten gennemstegt, tag op af wokken og stil til siden.
Opvarm lidt mere olie og svits først ingefær, hvidløg og chili – derefter svitses grøntsagerne efter hårdhed. Start med gulerødder, derefter peberfrugt og det hvide fra forårsløgene.
Grøntsagerne skal kun have 3-5 minutter. Der skal stadig være bid i dem. Tilsæt så kyllingen igen sammen med nudlerne. Bland grundigt.
Smag til med lime, soja, evt. mere peanutbutter og kokosmælk, sambal oelek og evt salt og sukker. Bland til sidst det grønne fra forårsløgene i retten.
Velbekomme:o)
Hvor er den dejlig inspirerende din opskrift jeg elsker noget i kokos og jeg har ikke prøvet med peanutbutter i.
SvarSletHvor er det dejligt at høre at du nyder at arbejde selv om det er hårdt lige at komme igang igen.
Kan du have en dejlig fredag aften
Knus pernille
Jeg havde heller ikke selv prøvet det før på den måde. Men duften af af peanutbutter er ret skøn, synes jeg - og det blev rigtigt godt.
SvarSletEn rigtig dejlig fredag til dig.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJeg kan ikke fordrage peanutbutter, men det kan da godt være, at det er en anden oplevelse, når det bliver kombineret med så mange andre ting, det skal såmen ikke undre mig.
Det ser godt ud!
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletJeg kunne heller aldrig drømme om at smøre det på brød eller lignende "amerikansk-sjov";o). Men til kylling satay og som her, synes jeg, at det smager godt. Sjovt at prøve nye smagssammensætninger.
Knus fra Hanne
Uhm har lige afprøvet denne opskrift... G-e-n-i-a-l-t!!! Smed i øvrigt en spiseskefuld sukker i, det gav en dejlig let sød smag til marinaden.
SvarSletHej Nina
SvarSletHvor skønt at høre:)
Ja, sukker gør det som reget rigtigt godt i asiatiske retter :)
Hej Hanne K,
SvarSletUdemærket opskrift - det smagte dejligt :o).
Dog synes jeg, at opskriften manglede salt. Jeg tilsatte 3 spsk soya til marinaden og mere da jeg stegte det hele samlet.
Det er min erfaring, at kylling har godt af salt :o)
Men det blev til dejlig lørdags mad.
Mvh Nanna
Hej Nanna
SvarSletJeg må vist have glemt at skrive salt på ingredienslisten .. for er selv lidt af en saltgris og ville aldrig have kunnet spise retten, hvis den ikke var saltet ;o)
Jeg må lige rette til.
Dejligt, at det ellers faldt i din smag.
Hilsner hanne