søndag den 26. april 2009

Rugbrød - Forsøg II

Surdejen fungerede perfekt, de hævede flot op:
Denne gang i 'Projekt Rugbrød' fulgte jeg en opskrift… næsten. Dette rugbrød har min mor bagt lige siden, jeg var barn. Og det er rigtigt godt - smagen er god og det er nemt at skære. Opskriften var også såre simpel og når nu jeg har gang i surdejen, er det rigtigt nemt.

Jeg vil nok putte flere kerner i næste gang for et mere kernefyldt brød.

Ritas rugbrød (2 brød som på billedet)
Dag 1
0,75 l vand
2 store tsk salt
300 g rugkerner
150 g rugmel
300 g hvedemel
1½ spsk mørk sirup
160 g solsikkekerner
50 g hørfrø
30 g sesamfrø
Alt røres sammen og står til næste dag.

Dag 2 tilsættes:
2-3 dl vand (lunken)
500 g groft rugmel
Dette røres godt sammen. Der skal nu tages surdej fra.
Dejen kommes i smurte forme drysset med sesamfrø

Efterhæver 2-6timer
Pensles med olie og bages på nederste rille 200 grader i 5 kvarter.

8 kommentarer:

  1. Det/de rugbrød ser godt ud, og det ligner i hvert fald ikke de sten jeg plejede at bage inden jeg fik "rystebrødet", så den opskrift, tror jeg, at jeg vil prøve!
    Har du regnet på prisen?
    Knus
    fra
    VIbeke

    SvarSlet
  2. Det ser rigtig fint ud! Hvor store er de forme, du bruger?

    SvarSlet
  3. Hej Hanne

    Det ser da overordentlig vellykket ud. Jeg er selv lidt træt af min rugbrødsopskrift for tiden, så måske var det denne jeg skulle eksperimentere lidt med i næste weekend.
    Hilsen Signe

    SvarSlet
  4. Det ser nu ellers bare rigtig godt ud:)
    Jeg tror også snart jeg vil til at prøve at bage rugbrød selv..

    SvarSlet
  5. ;o) Sten eller klæge brød... det er lidt en videnskab med rugbrød. Men de her er super nemme.
    Jeg har lige prøvet at regne på dem. Hvis det er ren økologi bliver det ca 32 kr for to brød i råvarer. Så det er en fin pris.
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  6. Hej Piskeriset
    Åh... det var et godt spørgsmål. Jeg har ikke lige litermål. Men de er 12x26x10 cm...

    SvarSlet
  7. Hej Signe
    Jeg synes, at de er rigtigt gode.
    Så god eksperimenteren;o)
    Hanne

    SvarSlet
  8. Hej MissMuffin
    Det er super godt. Jeg synes, at det er lidt fedt at bage sit eget rugbrød - lidt sådan back-to-basic og overskudsagtigt;o)
    Kh Hanne

    SvarSlet