Der kom alligevel et indlæg mere fra mig i dag;o) Efter at have ryddet op i skabe og skuffer i dag, fandt jeg nogle havregryn, som skulle bruges.
Det blev til to slags kager. Havregrynskagerne kan man næsten bilde sig selv ind er sunde – havregryn er jo sundt;o) Og de er ikke fyldt med fedtstof, men selvfølgelig er der sukker i.
Man kan bytte chokoladen ud med f.eks. rosiner - rosiner og havregryn smager skønt sammen.
Rabarbersnitterne med sprøde havregryn er en absolut forårsfavorit hos os. Jeg har lavet dem hvert eneste forår de sidste 5 år. Opskriften er fra madmagasinet ”spis med” – som siden er kommet til at hedde "Mad og Venner". Til original opskriften hører sig også en panna cotta lavet på økologisk kærnemælk, vanille og jordbær. Vi nøjes dog med rabarbersnitten i dag. En virkelig skøn kage, hvis man er vild med rabarber. Det syrlige og søde harmonerer virkelig i denne kage.
Jeg havde en rest mørdej i fryseren, så i dag var det ekstra let at gå til.
Jeg skriver den fulde opskrift her:
Det blev til to slags kager. Havregrynskagerne kan man næsten bilde sig selv ind er sunde – havregryn er jo sundt;o) Og de er ikke fyldt med fedtstof, men selvfølgelig er der sukker i.
Man kan bytte chokoladen ud med f.eks. rosiner - rosiner og havregryn smager skønt sammen.
Rabarbersnitterne med sprøde havregryn er en absolut forårsfavorit hos os. Jeg har lavet dem hvert eneste forår de sidste 5 år. Opskriften er fra madmagasinet ”spis med” – som siden er kommet til at hedde "Mad og Venner". Til original opskriften hører sig også en panna cotta lavet på økologisk kærnemælk, vanille og jordbær. Vi nøjes dog med rabarbersnitten i dag. En virkelig skøn kage, hvis man er vild med rabarber. Det syrlige og søde harmonerer virkelig i denne kage.
Jeg havde en rest mørdej i fryseren, så i dag var det ekstra let at gå til.
Jeg skriver den fulde opskrift her:
Rabarbersnitter med sprøde havregryn (4 pers.)
Mørdej:
150 g hvedemel
125 g smør
75 g sukker
1 æg
200 g ordnede rabarber
200 g rørsukker
Mørdej:
150 g hvedemel
125 g smør
75 g sukker
1 æg
200 g ordnede rabarber
200 g rørsukker
½ stang vanille
50 g sukker
50 g blødt smør
75 g havregryn
4 spsk økologisk cremefraiche
Mørdejen:
Alt alle ingredienserne til en glat dej og sæt den på køl en time. Rul dejen ud og skær med en kniv, så du får et stykke på ca. 30 x 10 cm (der vil være overskydende dej – kan fryses og bruges en anden god gang). Læg dejen på bagepapir, prik med en gaffel. Forbag dejen ved 160 grader i ca. 8-10 minutter. Afkøl
Tag de ordnede rabarber og skær i små stykker. Kog dem i en gryde med sukkere og vanille (uden vand) og kog til en kompot til det meste af væden er fordampet. Det skal minde om en tæt marmelade.
Rør sukker og havregryn med blødt smør.
Tag den forbagte mørdej og fordel rabarberkompotten ovenpå. Læg et lag af havregrynsmassen ovenpå, så rabarberne dækkes helt og bag den ved 180 grader i 15-20 minutter. Havregrynene skal være gyldne. Skær fire lige store stykker, imens den stadig er lun, da bunde smuldrer, hvis den skæres, når den er kold. Server med cremefraiche.
50 g sukker
50 g blødt smør
75 g havregryn
4 spsk økologisk cremefraiche
Mørdejen:
Alt alle ingredienserne til en glat dej og sæt den på køl en time. Rul dejen ud og skær med en kniv, så du får et stykke på ca. 30 x 10 cm (der vil være overskydende dej – kan fryses og bruges en anden god gang). Læg dejen på bagepapir, prik med en gaffel. Forbag dejen ved 160 grader i ca. 8-10 minutter. Afkøl
Tag de ordnede rabarber og skær i små stykker. Kog dem i en gryde med sukkere og vanille (uden vand) og kog til en kompot til det meste af væden er fordampet. Det skal minde om en tæt marmelade.
Rør sukker og havregryn med blødt smør.
Tag den forbagte mørdej og fordel rabarberkompotten ovenpå. Læg et lag af havregrynsmassen ovenpå, så rabarberne dækkes helt og bag den ved 180 grader i 15-20 minutter. Havregrynene skal være gyldne. Skær fire lige store stykker, imens den stadig er lun, da bunde smuldrer, hvis den skæres, når den er kold. Server med cremefraiche.
Oatmeal chocolate chip cookies (12-14 cookies)
200 g havegryn
100 g puddersukker
1 æg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. lys sirup
100-150 g grofthakket mørk chokolade
Bland havregryn og puddersukker godt i en skål. Sørg for at sukkeret er blandet grundigt med grynene.
Tilføj resten af ingredienserne og bland dem godt. Massen skal trække i 15 minutter. Sæt massen i runde klatter på bagepapir og mas dem forsigtigt til runde cookies. Det er lidt besværligt, da massen er lidt tør.
Bag dem ved 190 grader i ca. 15 minutter og lad dem køle på en rist. Dog skal de køle lidt af på pladen, inden de flyttes. Når de er meget varme, går de nemt i stykker.
Orv, Hanne. De der rabarbersnitter ser skønne ud. Dem planker jeg lige :-D
SvarSletKnus
Malou
Uhm sikke da noget lækkert bagværk.
SvarSletJeg vil lige tage den med rabersnitterne til mig, min datter elsker alt med rabarber så den skal da prøves.
God aften til dig Hanne
Rabersnitterne skal vi have på torsdag, når Søren har fødselsdag..
SvarSletMed vanilie is til..ummmm
Hej Malou
SvarSletDe er super gode. Noget af det bedste jeg har smagt med rabarber.
Så god fornøjelse med dem.
Knus Hanne
Hej Pernille
SvarSletDe er super de snitter. I aftes kom jeg til at tænke på, at man jo i stedet kunne lave det som en tærte. Så skal man ikke være så påpasselig med at lave det fint kantet og skære til.
Jeg er sikker på, at din datter vil elske smagen. Virkelig forårshimmelsk.
Knus fra Hanne
Hej Mette Lykke
SvarSletRabarbersnitterne er perfekte til en aprilfødselsdag. Og med vanilieis - det bliver super.
Kh Hanne
Dine rabarbersnitter ryger lige ind i min opskriftbog, Hanne, det ser utroligt lækkert ud! Jeg bager alt for lidt, kan jeg se, når du kan trylle sådan nogle lækkerier frem :-)
SvarSletVarme klem !
Kære Madame
SvarSletTak for din søde kommentar:
Og dem kan du roligt hoppe ud i at bage. De er ret nemme og de smager helt fantatisk - ægte forårssmag.
Knus fra Hanne
Mums! Hvor ser det lækkert ud! :) MÅ prøves i morgen!
SvarSletPuddersukker er det det samme som flormelis??
/Signe.
Hej Signe
SvarSletGod fornøjelse!
Nej, puddersukker er brun farin eller du kan bruge lys muscovadosukker ... eller mørk for den sags skyld, men det bliver måske lidt "mørk"/"Stærk" i smagen - ofte vælger jeg halvt af hver.
Hilsner Hanne