lørdag den 11. april 2009

Laksefarseret fiskefilet med frisk pasta, purløgssauce og flødestuvet spinat


I går skulle der lidt andet end lam på menuen. Fisk er vi vilde med og denne rette med laksefarseret fiskefilet er altid et hit hos os.

I anledningen af påsken skulle der også en lille forret til. Det blev til nogle hapsere med en avocadocreme og bæredygtig vildlaks… Aldrig har jeg da set så rød en laks.
Det smagte dejligt og sammen med avocadoen var det en god starter.

Hapsere med avocado og laks (8 stk)
1 hvedetortilla, skåret i 8 ”lagkageskiver”
1 avocado
2 forårsløg, finthakket
saft fra 1 lime
1 spsk frisk koriander, finthakket
salt, peber
laks
Mos avocadoen og rør med de øvrige ingredienser.
Rist tortilla-stykkerne i ovnen eller på en brødrister. Sæt en skefuld avocadocreme på tortillaen og pynt med lidt laks.


Laksefarseret fiskefilet med frisk pasta, purløgssauce og flødestuvet spinat

Laksefarseret fiskefilet:
400 g fiskefilet (rødtunge, rødspætte, skrubbe eller lignende)
200 g fersk laks
2 dl fløde
1 dl god kyllingfond
1 æggehvide
en stor håndfuld purløg
salt, peber
citron
hvidvin
pasta
Laksen skæres i mindre stykker og blendes i en foodprocessor sammen med lidt salt. Tilsæt derefter æggehvide og 1 dl fløde i nævnte rækkefølge – lidt ad gangen, så moussen ikke skiller. Og indtil moussen har en cremet konsistens.

Krydr fileterne med salt og smør et lag af laksemoussen på. Rul sammen og sæt en tandstikker eller lignende i for at holde dem sammen.
Læg rullerne i bunden af en gryde, tilsæt hvidvin og hønsefond. Bring gryden i kog, læg låg på og damp fisken i ca. 5 minutter. Tag fisken op af gryden og overdæk med stanniol for at holde fisken varm.

Purløgssauce
Lagen fra fisken bringes i kog. Tilsæt 1 dl fløde og lad saucen koge ind til ca. 2/3. Smag til med salt, peber, citronsaft og purløg.
Saucen kan evt. jævnes med lidt maizena.

Flødestuvet spinat
Spinat (gerne fra frost)
fløde
salt, peber, sukker
citron
Damp spinat i lidt fløde. Smag til med salt, peber, sukker og citron.

Server med god bredbåndet pasta til.

Velbekomme:o)

8 kommentarer:

  1. Kære Hanne
    Orv, hvor ser de gode ud de ruller. Ja, det hele ser jo godt ud - som sædvaneligt :-)
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  2. Kære Malou
    Tak :o) Det smager også vildt godt. Og så er det så let i maven med fisk:o)
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  3. Kære Hanne, jeg er dybt imponeret over, hvor fyldt med lækre opskrifter du er. Her er purløgssaucen og den flødestuvede spinat noget, vi skal prøve! Jeg er jo desværre så kræsen, at jeg ikke spiser fisk.

    Ha' en dejlig aften, klem til dig ;-)

    SvarSlet
  4. Kære Hanne
    Hvornår inviterer du:-)
    Det ser herligt ud, det gad jeg godt.
    Knus fra
    VIbeke

    SvarSlet
  5. Kære Hanne..
    De hapser, kunne jeg godt hapse..
    Dem må jeg prøve..
    Smil fra Ærø..

    SvarSlet
  6. Kære Madame
    :o) Tusind tak - jeg får helt røde kinder over rosen. Jeg elsker jo bare at lave mad.
    Spinaten var rigtig lækker. Og mon ikke både spinat og purløgssauce ville gå godt sammen med f.eks. kylling.
    Klem til dig også.
    Hanne

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke
    :o) Hvornår har du tid.
    Det smagte også virkeligt godt. Jeg kunne nu godt have brugt lidt professionelle tips, da jeg stod og baksede med at lave rullerne... Jeg kan godt mærke, at jeg af og til mangler nogle teknikfærdigheder.
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  8. Hej Mette Lykke
    Hapsere er fantastisk mad. Egentligt kan det bare være helt enkle ting en klat creme fraishe med lidt rogn eller laks - det smager bare bedre, når det er småt og selvfølgelig med kølig, liflig hvidvin til;o)
    Ha' en skøn dag på Ærø.
    Hanne

    SvarSlet