Hvor er det ærgerligt, at man ikke kan sende dufte ud via cyberspace... For jeg er sikkert på, at hvis duftene fra mit køkken i dag kunne sendes ud, ville folk, som er lidt vævende overfor thai-køkkenet, overgive sig med det samme.
Det er så aromatiske dufte, der kommer fra ingefæren, hvidløgen, chilien, lime, citrongræs, jasmin ris... Simpelthen fantastisk.
Ingredienslisten bliver ofte lang, når jeg laver thaimad. Men for nybegyndere i thai-køkkenet, kan man sagtens lave retten enklere. Man kan måske nøjes med at tilsætte syre fra et par limefrugter og udelade citrongræs og kaffirlimeblade. Man kan de grøntsager, man nu en gang ligger inde med - løg og gulerødder har man jo som regel og det kan sagtens række.
De vigtige ingredienser er frisk ingefær, hvidløg, rød chili og noget surt som f.eks. lime eller citron og noget sødt i form af almindeligt sukker. Mange salter med fiskesovs, men salt kan sagtens bruges.
Så har du endnu ikke prøvet at lave thaimad, så hop ud i denne fantastiske ret. Og følg evt. nogle af forslagene ovenfor for at spare på ingredienserne. Jeg skriver dog opskriften, som jeg har lavet den i dag.
Oksekød i rød karry
ca. 500 g oksefilet (jeg brugte i dag resten af en stegt roastbeef, og det var super, oksefars er
også en mulighed)
vindruekerneolie
1 tsk stødt korianderfrø
2 finthakkede røde chilier (med eller uden kerner efter smag)
revet limeskal
5 hele kaffir limeblade
1 fintsnittet citrongræs
1 spsk revet ingefær
1 spsk finthakket skalotteløg
1 spsk finthakket hvidløg
2 dåser kokosmælk
2 rødløg i smalle både
2 gulerødder i tynde skrå skiver
5 små røde peberfrugter i strimler
2 spsk konc. tomatpuré
1 bundt forårsløg
2 limefrugter
1 spsk sukker
salt
1 håndfuld grofthakket basilikum
Varm olien i en tykbundet gryde. Rist stødt koriander, finthakket chili, hvidløg, kaffir limeblade, citrongræs, skalotteløg, ingefær, revet limeskal i olie. Tilsæt evt. et par spsk. kokosmælk for at undgå, at det brænder på.
Varm olien i en tykbundet gryde. Rist stødt koriander, finthakket chili, hvidløg, kaffir limeblade, citrongræs, skalotteløg, ingefær, revet limeskal i olie. Tilsæt evt. et par spsk. kokosmælk for at undgå, at det brænder på.
Tilsæt oksekødet og svits et øjeblik. Kom grøntsager (undtagen det grønne fra forårsløgene), tomatpure og resten af kokosmælken i. Lad det hele simre ca. 15 minutter.
Tilsæt det grønne fra forårsløgene, basilikum og smag til med sukker, salt og limesaft.
Server med ris - gerne jasmin ris, da deres aromatiske duft passer perfekt til denne ret.
Velbekomme:o)