søndag den 15. marts 2009

Gæstemenu...

Ørredmousse Pandekage med laks og avocado Butterdejsbisquits
Butterdejsbisquits med pestocreme og varmrøget ørred
Passionsfrugtsorbet og brownie
I går havde vi 2 gode venner til middag. Dejligt med nogle timers hyggelig samvær over mad og vin. Og jeg nød timerne i køkkenet inden.

Menuen var:
Forret: 3 slags hapsere med ørred og laks
Hovedret: Svinekæber braiseret i Porter med timian gulerødder og kartoffelmos
Dessert: Passionsfrugtsorbet og brownies

Opskrift på svinekæber kan ses her
Opskrift på Brownies har jeg planket (som Malou siger;o)) her - de var vildt gode!
Ørredmousse
varmrøget ørred eller laks
creme fraishe
cayennepeber
citronsaft
salt, peber
italienskbrød
brøndkarse
tomat
Det hele røres sammen og smages til med krydderier
Skiver af brød ristes i ovnen, toppes med moussen, lidt brøndkarse og tomat.
Pandekage med laks og avocado:
pandekage:
1½ æg
ca 80 g mel
et nip salt
1½ dl mælk
en smule øl eller danskvand
lidt smør og olivenolie
Pisk æg, mel og salt sammen tilsæt mælk lidt af gangen til en tynd pandekagedej.
Lad dejen hvile ½ time på køl. Tilsæt en smule øl og bag tynde pandekagerne i en blanding af olivenolie og smør.
fyld til 2 pandekager:
ca 5-6 skiver koldrøget laks
1 avocado
1-2 spsk frisk koriander
salt
Mos avocadoen og bland hakket koriander og salt i. Smør denne blanding ud på en kold pandekage. Læg et par skive laks, så det nogenlunde dækker pandekagen. Rul forsigtigt men rimeligt stramt pandekagen sammen. Læg evt. på køl med folie omkring. Skær ud i skiver på ca 1½ cm.
Butterdejsbisquits med varmrøget ørred
varmrøget ørred
bisquits
1 plade butterdej
1 spsk olivenolie
1 spsk finthakket frisk basilikum
Rul butterdejen ud til mindst dobbelt størrelse. Stik runde kiks ud med et glas af passende størrelse. Pensel med en blanding af olie og basilikum.
Bag ved 200 grader i ca 8-10 minutter. Køl af.
pestocreme
3 spsk frisk hakket basilikum
2 spsk finthakkede pinjekerner
1 spsk olivenolie
½ fed revet hvidløg
1 spsk fintrevet parmesan
citronsaft
salt, peber
½ dl creme fraishe
Pestoen blandes og får evt. lov at trække et par timer. Blandes tilsidst med creme fraishe
Læg en skefuld pestocreme på hver bisquit og læg et lille stykke varmrøget ørred herpå.
Passionsfrugtsorbet
2 3/4 dl vand
200 g sukker
8 passionsfrugter
½ moden mango
2-3 spsk grand marnier
Sæt et porcelænsfad i fryseren.
Bland vand og sukker i en gryde. Bring i kog og lad simre i 5 minutter til sukkeret er opløst.
Lad denne blanding køle af.
Tag al frugtkødet ud af passionsfrugterne og lad dem passerer igennem en sigte for at fjerne kernerne. Jeg tog halvdelen af kernene og puttede i sorbeten - de er smukke og de smager fint.
Lav en puré af mangoen. Bland passionsfrugter, mango og grand marnier med sukkerlagen.
Hæld blandingen i det kolde fad fra fryseren. Sæt blandingen i fryseren igen. Rør i sorbeten ca. hver ½ time for at undgå, at den bliver hård.
God appetit:o)

7 kommentarer:

  1. Kære Hanne
    Hvor er det flot,- jeg er sikker på, at I har hygget jer, og du har brugt en del tid i køkkenet, men det gør jo ikke noget, når man elsker det, ( en lystfisker bruger også mange timer på sin hobby)det var lige sådan en tanke der slog mig, måske på grund af, at du fik fisk fra din nevø.
    Det ser også meget smukt ud de hapsere.
    Svinekæber, det er længe siden, at jeg har fået det! Min mand og jeg startede i sin tid vores forhold med at starte en slagter og dinner transportable forretning, og han parterede de halve grise som vi fik ind, det var med ½ hoveder og min mand samlede kæber fra, og lagde i fryseren til han syntes der var en pæn portion, og så ville han, at jeg lavede dem, hvilke jeg naturligvis gjorde, men jeg havde aldrig lavet, eller smagt det før, det var bare fantastisk, så det blev en fast del i butikken, når vi havde mange nok,:) folk var vilde med dem, så der lærte jeg svinekæber at kende.
    Knus VIbeke

    SvarSlet
  2. wov en mega lækker gæste menu, det må have været mætte og tilfredse gæster du har haft. Det er meget inspirende at besøge din side, og jeg får lyst til at lave mad, og det er godt, for jeg har været kørt fast i at finde på, og have glæden ved madlavningen. Så tak kære Hanne.

    SvarSlet
  3. Orv, hvor ser det godt ud. Sikke da du har forkælet dine gæster. Jeg er helt vild med svinekæber, der er virkelig er undervuderet stykke kød.
    God søndag :-)
    Malou

    SvarSlet
  4. Kære Vibeke
    :) Det var da en super god sammenligning med lystfiskeren. Og ja, det er nemlig skønt at stå i køkkenet, når man elsker det.
    Svinekæber er virkelig helt fantastisk. Så mørt og godt. Underligt, at det ikke er mere populært. Jeg har faktisk oplevet, at nogle rynker lidt på næsen, når jeg priser dem højt. Det er selvfølgelig uvidenhed... Da jeg skulle bestille det hos vores lokale slagter ved juletid, sagde han, at det kunne jeg ikke få... Så vi fandt en slagter 40 km væk, som godt kunne skaffe det. Jeg synes ubetingt, at det er det bedste på en gris.
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  5. Kære Mette Lykke
    Tusind tak for dine søde ord. Dejligt, hvis du kan finde inspiration til at få gang i madlavningen. Jeg kender godt de perioder, hvor inspirationen ikke rigtigt vil komme frem.
    Og jo, gæsterne var glade og tilfredse. Sjovt at servere svinekæber - det havde de ikke prøvet før. Men de var vilde med det.
    Kærlige hilsner fra Hanne

    SvarSlet
  6. Hej Malou

    Kan ikke være mere enig - totalt undervurderet. Godt at vi mad-ørere herinde kan slå et slag for kæberne!
    God søndag til dig også.
    Hilsner fra Hanne

    SvarSlet
  7. Hej Hanne,
    Sikker en lækker menu. Er glad for at du kunne lide brownieopskriften.

    SvarSlet