I går fik en bagt hamburgerryg godt selskab. Der er jo ikke meget gourmet over en hamburgerryg, men finder man en ikke-pumpet én og med godt tilbehør, så synger englene i himlen en lille glad melodi…. og i går sang vi med ;o)
Det blev til en lækker hollandaise sauce, kartoffelrösti med persillerod, porre og Feta bagt i ovnen og en skøn lille salat med avocado og soltørrede tomater.
Salaten var jeg lidt skeptisk overfor – men det fungerede! Soltørrede tomater kan være lidt bitre eller stærke i smagen, men hvis man ikke overdriver mængden er det super og sammen med den blide avocado = et godt makkerpar er skabt!
Bagt hamburgerryg
Fjern nettet og rids fedtet. Drys med paprika.
Bag i ovnen ved 165 graders varmluft i 1 ¼ time. Efter de første 30 minutter sættes kartoffelröstien også ind i ovnen … derfor varmluft.
Kartoffelrösti
3 store bagekartofler, fintrevet
2 gulerødder, fintrevet
1 stor persillerod, fintrevet
1 porre, fintsnittet
100 g Feta i små tern eller most med en gaffel
1 håndfuld finthakket persille
1½ dl fløde, cremefraiche, mælk
4 æg
salt, peber
Det hele blandes godt.
Bages ved 165 graders varmluft i 20 minutter og yderligere 25 minutter, hvor fadet dækkes med et stykke vådt og krøllet bagepapir.
Hjemmelavet hollandaise
3 æggeblommer
citronsaft – en del, skal give noget syre til den fede sauce
Dette piskes 3-4 minutter! Vigtigt – spring ikke over.
150 g smør smeltes ved svag varme. Lad stå et par minutter efter det hele er smeltet. Så samles vand, salt og proteiner sig i bunden. Hæld nu forsigtigt det klarede smør over i en anden skål og hæld ”det hvide” ud. Hæld smørret igennem en finmasket si til sidst.
Varm smørret igen og imens du pisker æggeblommerne. Når æggene er klar hældes smørret i æggene i en tynd stråle.
Server straks.
Avocadosalat
1-2 små avocadoer i tern
3 soltørrede tomater i små tern
Feta i små tern
1 lille finthakket rødløg
oliven
dressing:
citronsaft
olivenolie
salt, peber
sukker
Pisk dressingen sammen.
Bland det hele sammen til en lille salat.