søndag den 21. februar 2010

Bagt hamburgerryg, kartoffelrösti og hollandaise sauce








I går fik en bagt hamburgerryg godt selskab. Der er jo ikke meget gourmet over en hamburgerryg, men finder man en ikke-pumpet én og med godt tilbehør, så synger englene i himlen en lille glad melodi…. og i går sang vi med ;o)

Det blev til en lækker hollandaise sauce, kartoffelrösti med persillerod, porre og Feta bagt i ovnen og en skøn lille salat med avocado og soltørrede tomater.
Salaten var jeg lidt skeptisk overfor – men det fungerede! Soltørrede tomater kan være lidt bitre eller stærke i smagen, men hvis man ikke overdriver mængden er det super og sammen med den blide avocado = et godt makkerpar er skabt!

Bagt hamburgerryg
Fjern nettet og rids fedtet. Drys med paprika.
Bag i ovnen ved 165 graders varmluft i 1 ¼ time. Efter de første 30 minutter sættes kartoffelröstien også ind i ovnen … derfor varmluft.

Kartoffelrösti
3 store bagekartofler, fintrevet
2 gulerødder, fintrevet
1 stor persillerod, fintrevet
1 porre, fintsnittet
100 g Feta i små tern eller most med en gaffel
1 håndfuld finthakket persille
1½ dl fløde, cremefraiche, mælk
4 æg
salt, peber
Det hele blandes godt.
Bages ved 165 graders varmluft i 20 minutter og yderligere 25 minutter, hvor fadet dækkes med et stykke vådt og krøllet bagepapir.

Hjemmelavet hollandaise
3 æggeblommer
citronsaft – en del, skal give noget syre til den fede sauce
Dette piskes 3-4 minutter! Vigtigt – spring ikke over.

150 g smør smeltes ved svag varme. Lad stå et par minutter efter det hele er smeltet. Så samles vand, salt og proteiner sig i bunden. Hæld nu forsigtigt det klarede smør over i en anden skål og hæld ”det hvide” ud. Hæld smørret igennem en finmasket si til sidst.

Varm smørret igen og imens du pisker æggeblommerne. Når æggene er klar hældes smørret i æggene i en tynd stråle.
Server straks.

Avocadosalat
1-2 små avocadoer i tern
3 soltørrede tomater i små tern
Feta i små tern
1 lille finthakket rødløg
oliven
dressing:
citronsaft
olivenolie
salt, peber
sukker
Pisk dressingen sammen.
Bland det hele sammen til en lille salat.

18 kommentarer:

  1. Ser super lækkert ud... Jeg er kan ret godt lide kartoffelrosti... Men synes bare ikk det er så let.. Jeg får dem nogen/tit gange til at blive lidt klæ i det, og det er ikke godt.

    Men har ikke prøvet at bage dem, måske det er svaret på mine kaffebønner !


    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. Kære Hanne
    Interresant menu!
    Dejligt at du fandt en ordentlig hamborgryg, og ja, - så er det bare noget helt andet end det oppumpede bras, man finder rundt omkring.
    Knus
    vibeke

    SvarSlet
  3. Hej Marianne

    Det er super nemt, når man bager det. Måske betyder det også noget, hvor fint eller groft man river grøntsagerne. Jeg tror ved "ægte" rösti skal grøntsagerne være tændstikstykke. Jeg river det ret fint, når jeg laver det i ovnen og det lykkes hvergang:o)

    Så tror helt klart, at det er svaret på bønnerne ;o)
    Hyggelig søndagaften til dig.
    Hanne

    SvarSlet
  4. Kære Vibeke

    Det smagte også virkeligt godt.
    Fik endda kommentaren "absolut godkendt" af manden ;o) hehe...

    Og du har ret med kødet - hvorfor er det lige man sprøjter vand ind. TÅBELIGT!!!!
    Knus Hanne

    SvarSlet
  5. Eller Vibeke ... for at være rigtigt plat. VANDVITTIGT!!

    SvarSlet
  6. Kære Hanne
    :) Ja, du har ret. Jeg kan huske dengang min mand og jeg havde en slagterbutik (det var sådan vi startede), der kom en dame som skulle have hamburgerryg, og min mand pumpede ikke, så hamburgerryggen var naturligvis ikke lige så stor i skiven, som de pumpede, det blev hun sgu meget fornærmet over, og fattede simpelthen ikke, hvad der gjorde de store skiver, hun fik ikke hamburgerryg med hjem!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Hej Vibeke

    Ja, så bad hun da selv om at spise dårligt kød ;o)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  8. Ahhhh selvom jeg lige har indtaget mexikanske pandekager, så er jeg da klar til din mad :O) Mums mums mums! Den rösti skal jeg da også prøve at lave.

    SvarSlet
  9. Hej LaChris
    Uhm, mexicanske pandekager det super lækkert!

    Den rösti er super god. Og kombinationen med persillerod, gulerod og persille - det harmonerer virkeligt godt.

    SvarSlet
  10. Sikke kræs du disker op med! Jeg har ikke set tricket med röstien i et fad før, men det er ret smart! Nammenam :-)

    SvarSlet
  11. Andrea, ja - det er et godt trick og smager super godt.
    Jeg var også heldig at få karakteret "Absolut godkendt" ;o)

    SvarSlet
  12. Det var da det skønneste tilbehør du fandt til hamburgerryggen! Det er godt nok mange år siden jeg har fået hanburgerryg. Vil prøve kartoffelrostien! KNUS♥

    SvarSlet
  13. Hej Tina

    Det er heller ikke noget, vi får ret tit. Jeg hadede det som barn, men nu kan jeg blive helt higen efter det.

    Röstien er super god:o)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  14. Tak for en dejlig opskrift, vi elsker hamburgerryg, så din udgave skal vi snart prøve. Flotte farver iøvrigt :-))

    SvarSlet
  15. Hej Bebiane
    Og velkommen her:o)

    Hvis I kan lide hamburgerryg, så er det her en dejlig udgave. Jeg er vild med, at man bare kan stoppe den i ovnen ikke skal tumle med kogevand osv.

    Jeg elsker farver på maden og kan gå lidt foto-amok undervejs;o)
    Hilsner Hanne

    SvarSlet
  16. Hej.

    Til kartoffelrostien skriver du 1,5 dl fløde, creme fraiche, mælk.
    Er det 1,5 dl af hver? Eller bare en af delene?

    Venlig hilsen Mette

    SvarSlet
  17. @Mette
    Det er 1½ dl i alt - men man kan vælge, hvad man har lyst til eller evt blande forskelligt.

    SvarSlet
  18. Skal rosti bages i et stykke eller skæres i skiver

    SvarSlet