Guacemole hører sig til, når der serveres mexicansk - og jeg elsker det!
Jeg tog igen fat på Fru Plums opskrift og fulgte hendes metode med at mase avocadoerne lidt med et stort piskeris. Lod guacemolen være ret grov - og den var bare lige øjet.
Jeg kan godt lide at variere guacemolen - nogle gang uden creme fraiche og nogle gange med. Denne gang med - og gør den altså dejligt cremet og tilfører en god syrlighed sammen med limen.
Guacemole
2 modne avocadoer
½ grøn chili
½ rød chili
saft fra 1 lime
et bundt frisk, hakket koriander
1 dl creme fraiche
2 fed hvidløg
½ rødløg
salt
Bland finthakket chili (med eller uden kerner), lime, hakket koriander, knust hvidløg og finthakket rødløg.
Tilsæt creme fraiche og kødet fra avocadoerne. Mos det hele med et stort piskeris, men kun ganske lidt - der skal fortsat være klumper af avocado. IKKE babymos! Og rør derefter forsigtigt rundt med en ske.
Smag til med salt.
Note:
Lækker, lækker guacemole!
hmmm har ikkr prøvet med creme fraiche i... men.. jeg kan bedst lide den helt most uden klumper.. :-)
SvarSletHyggehygge
Marianne
@Marianne,
SvarSletDet er jo også en smagsag. Jeg synes bare, at det nemt bliver lidt babymos-agtigt ;) Man bestemmer heldigvis selv, så mos løs :)