søndag den 24. juni 2012

Plums mexigilde IV - Salsa

En salsa skal der også til et mexicansk måltid. Denne er frisk, syrlig, sød. Der er grøntsager, som er bløde, nogle er sprøde. Og alle disse forskellige indtryk er med til at gøre denne salsa helt fantastisk.

Jeg fandt denne mango i en af de etniske butikker. De er lækre!! En anden slags end de, som oftest ligger i de danske supermarkeder. Der er sæson lige præcis i juni måned for disse mangoer - og kan I komme i nærheden af sådan en, så køb!! Jeg kunne have spist det hele, imens jeg stod og lavede salsaen (siger én, som ellers ikke er særligt glad for frugt au natural)
 
Salsa, grøntsagerne
1 avocado
1 mango
1 stor moden tomat
1 rødløg
½ rød snackpeber
½ gul snackpeber

Salsa, dressingen
1 spsk æblecidereddike
½ spsk sherryeddike
½ dl olivenolie
½ spsk brun sukker, gerne muscovado
½ tsk sort peber, knust i morter eller fra kværn
1 knust allehånde (knus med en stor kniv)
et bundt frisk koriander, hakket
1 kvist frisk mynte, hakket
1 fed hvidløg, knust
Skær alle avocado, mango og tomat i tern, hak rødløg fint og peberfrugterne i strimler. Bland det hele forsigtigt sammen. Man kan vente med at blande avocadoen i til sidst, hvis den er meget moden.

Bland dressingen sammen. Og vend det hele sammen.

4 kommentarer:

  1. Er du helt mango, hvor er du gået amok i indlæg, mens jeg har været på Fyn hele dagen :-D

    Apropos mango så ser den ret sjov ud - den type er jeg ikke stødt på (desværre lyder det til).

    SvarSlet
  2. @Piske
    Hehehe ... ja, lidt amok er jeg gået. Det må veje lidt op for de perioder, hvor her er lidt stille ;)

    Køb mangoen, hvis du falder over den. Jeg har også først lagt mærke til den i år og sidste år. Min tamilske kollega gjorde opmærksom på den sidste år - og hun siger, at det netop er nu i juni, at mangoen er på sit højeste. Smagen er meget mere spændende og lækker end de almindelige mere grønne.

    SvarSlet
  3. Kære Hanne
    Den mango ser SKØN ud. Jeg tror, at det er den slags, man spiser med sød klisterris og kokosmælk i Thailand. Jeg har ofte spottet dem herhjemme hos etniske grønthandlere, men de plejer at være lige rigeligt dyre. Nu må jeg vist alligevel have fat i en. Dine chilieksperimenter lyder i øvrigt super spændende.
    Kh Nadia

    SvarSlet
  4. Kære Nadia
    Kan forestille mig at de mangoer smager endnu mere fantastiske, når de nydes i Thailand.
    Den kostede 18 kr. - ved ikke, om det er dyrt. Det var i hvert fald nydelse for alle pengene.
    Det var skønt sådan at have et decideret madprojekt - det nyder jeg bare helt vildt. Håber, at jeg snart inspireres til et nyt.
    Kh Hanne

    SvarSlet