Sidste indlæg - chilikylling, som blev langtidsstegt efter at have stået i en saltlage i ca 15 timer. Jeg faldt fredag aften over Signes indlæg om helstegt kylling og hvordan hun havde lagt den i saltlage. Dette måtte prøves.
Det er en af de allerbedste kyllinger, jeg nogensinde har smagt. Den er mør, saftig og har en skøn, skøn krydring.
Dag 1:
Kog 1L vand og opløs 60 g havsalt heri og lad vandet køle af.
Jeg havde lidt travlt, så jeg nøjedes med at koge 2 dl og opløse saltet heri og derefter hælde 8 dl iskoldt vand i. Så var saltblandingen klar til brug med det samme.
Sæt nu kyllingen i en skål og hæld saltlagen ned i kyllingen. Tag en stor pose omkring skålen og sæt kyllingen i køleskabet gerne op til et døgn. Min kylling nåede at få 15 timer.
Ovnen tændes på 90 grader.
Kyllingen duppes tør. En citron skæres i 8 dele og stoppes ind i kyllingen sammen med et par tsk af chilikrydderiet og 3 fed let knuste hvidløg.
Derefter hældes godt med olivenolie ud over kyllingen og den krydres med 4-6 tsk chilikrydderi.
Sæt i ovnen med et stegetermometer stukket ind ved låret.
Note:
Absolut en god metode til stegning af kylling, som bevarer saft og kraft i kødet. Har man tiden til det, så gør det!! Den står blot og passer sig selv - og i bonus spreder den skønneste duft sig i huset.
Sikke en masse du har postet i dag Hanne:-) Spændende metode med kyllingen, det ku' jeg bestemt godt finde på at gøre med en dejlig stor frilandskylling jeg lige har købt hos Kjærgårds gårdbutik. Uhmmm.....
SvarSlet@Tante Sød,
SvarSletJa, det gik da helt over gevind i går med blogindlæg ;)
God idé at prøve det med saltlagen. Det er helt sikkert sådan, jeg vil stege kyllinger fremover - når altså jeg har tiden og kommer igang i god tid.
Det lyder fabelagtigt med frilandskylling. Jeg var også heldig at købe 4 i går. Nogle ordentlige krabater på godt 2 kg. Det er sådan noget, som vi foodies virkelig sætter pris på :)
Hvor varm har du ovnen de første 7 timer - du skriver kun, at du skruer op til 200 grader.
SvarSletHej Belinda
SvarSlet90 grader.. Det står i indlægget lige unde billedet, hvor kyllingen er i plastikpose (:
ej det må prøves! ser meget lækkert ud.. og jeg elsker kylling!
SvarSletHvad tilfører citronen kyllingen? Bliver den syrlig? Sådan ligesom hvis man marinerer i citronsaft? Spørger, fordi jeg har en ekstrem sart mave, der ikke tåler noget surt (eller stærkt for den sags skyld :( ).
SvarSlet@Pernille,
SvarSletDet må du gøre - en dejlig kylling med masser af smag.
@Christina,
SvarSletJa, citronen tilfører noget syre. Du kan sagtens undlade det, hvis du ikke føler for det eller kan tåle det.
Tak for tilbagemeldingen Hanne :)
SvarSlet