Kødboller
400 g hakket kyllingekød
1 tsk salt (smag til)
cayennepeber
½ tsk spidskommen
1 tsk karry
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk mel
1 spsk havregryn
1 æg
½ fintrevet squash
en lille smule vand
Rør en fars af ovenstående ingredienser. Lad farsen stå mindst ½ times tid og juster evt med lidt ekstra vand.
Form evt. alle bollerne, inden du dumper dem i saucen, så vil de få samme tid i saucen.
Jeg formede dem på større med store valnødder.
Karrysauce
olie eller smør
1 fintrevet løg
1-3 tsk karry
1 fintrevet æble
½ squash
ca 2 spsk mel
6-7 dl kyllingefond
1 dåse kokosmælk
salt, peber
1 lime
1-2 tsk sukker
Svits løg i smør eller olie et par minutter. Tilsæt karry, æble og squash og svits yderligere nogle minutter.
Drys mel henover og rør godt igennem. Spæd til med kyllingefond. Hvis du varmer fonden op i mikroovnen eller i en gryde, er det hurtigere at piske en jævn sauce. Lad saucen småsimre 10 minutters tid.
Hæld herefter kokosmælk i, kog op og smag til med limesaft, sukker, salt og peber.
Det er en smagssag, hvor meget syre/sødme, man ønsker. Hæld lidt i af gangen og smag til.
Nu dumpes kødbollerne forsigtigt ned i saucen. Låget lægges på og saucen skal blot småsnurre. En for høj varme vil gøre saucen grumset, da kødet vil smuldre.
Lad snurre ca 7-10 minutter (afhænger selvfølgelig af størrelsen på bollerne). Man kan mærke på bollerne, de skal føles forholdsvis faste - ellers skær en enkelt over for at finde ud af, om de har rette konsistens.
Server med ris og gerne et drys frisk koriander.
Det var smart fundet på med at koge bollerne i sovsen!
SvarSletElsebeth
Det vil jeg da også prøve. Tak for tippet :)
SvarSletHilsen
Lone
iPad reparation
http://ipadreparationer.dk/
Um, det lyder da lækkert med lime og kokos. Det må jeg prøve en dag :)
SvarSlet@Elsebeth
SvarSletJeg kan ikke tage æren for idéen. Havde set det på nogle stedet - vist med italienske kødboller. Det er super smart!
@Lone - det er super nemt, så her bliver det måden fremover :)
SvarSlet@Martin,
SvarSletDet er en lækker kombination!
Supper lækker opskrift :-) Kan også anbefale den klassiske opskrift på boller i karry:
SvarSlethttp://www.bollerikarry.com/klassisk-opskrift-boller-i-karry/
Fantastisk side du har i øvrigt o:)
Hej Passiva
SvarSletTusind tak :)
Og ja, den klassiske opskrift skal man absolut ikke kimse af. Nogle gange skal de gamle retter bare være helt som i "gamle" dage!!
Intet mindre end fantastisk! Tror ikke vi laver den traditionelle boller i karry, foreløbig!
SvarSletTak for opskriften.
Vh
Jannik
Hej Jannik
SvarSletDejligt at høre! Tror, at den også snart skal på menuen herhjemme igen :)
Vh Hanne