Æg i kokotte er noget af det mest taknemmelige at lave til f.eks. brunch. Nemmere bliver det ikke - og samtidig imponerer de med serveringen i en lille fine skål med den gule æggeblomme som blikfang, under ægget er overraskelsen i form af f.eks. bacon, grøntsager, pølse eller hvad man nu finder på og måske grønne dråber krydderurteolie på toppen.
Cirka mål til 4 kokotter:
2 tykke skiver tørsaltet bacon i strimler
1/4 squash
1 lille løg
estragonsalt
peber
4 æg
2 tsk fløde
salt, peber
estragonolie
Steg bacon sprødt og fordel i kokotterne. Hak squash og løg fint og svits i lidt baconfedt. Krydr med salt (f.eks. estragonsalt eller andet krydderurtesalt) og peber. Fordel oven på bacon.
Slå et æg ud i hver kokotte. Dryp lidt fløde over og salt, peber.
Bag ved 200 grader ca 10-14 minutter, til hviden er stivnet, men blommen stadig er flydende.
Lige inden servering kan man dryppe nogle dråber krydderurteolie over.
Note:
Hyggeligt og velsmagende.
De overskydende kokotter brugte jeg til madpakken sammen med en salat. Til rugbrød ville de også være lækre.
Ser meget indbydende ud !!!
SvarSletHvis ikke jeg lige havde spist , ville jeg klart blive sulten !!!
Hyggehygge
Marianne
mums det skal prøves :-)
SvarSletHilsen
Birgitte
Hov, god idé! Mon ikke gemalen min skal udsættes for det i julen? :-)
SvarSletKære Hanne
SvarSletSikke en sjov måde at servere æg på. Det skal jeg da vist lige prøve på et tidspunkt :)
Kh Nadia
@Marianne,
SvarSletIndbydende - og SÅ nemt :) ... så du kunne hurtigt have lavet dig en lille snack, hvis sulten trængte sig på senere ;)
@Birgitte,
SvarSletDet må du gøre. Lækkert og meget hurtigt at bikse sammen.
Hilsen Hanne
@Piske, er sikker på, at din gemal vil sætte pris på det :)
SvarSletKære Nadia
SvarSletDet må du gøre - særligt, hvis der er mange mennesker, så er det vildt nemt og har lidt wauw-effekt :)
Kh Hanne
Rigtig god og anderledes måde at servere æg på :)
SvarSletHilsen
Per
iphone 4 reparation
http://www.mobilreparationer.dk/