Jeg er stadig smådoven, så en decideret opskrift bliver det ikke, men mere idéer og cirka-anvisninger.
1 stor ørred fyldes med bunker af frisk estragon, citronskiver og drysses med estragonsalt, friskkværnet peber.
Pakkes i stanniol sammen med et par klatter smør og pres lidt citronsaft ud over.
Ca. 25 minutter ved 220 grader.
En stak gulerødder skæres i tynde staver. Pakkes i stanniol sammen med MERE RIGELIGT SMØR, en masse citrontimian, et dryp æblecidereddike, salt og peber.
Kartofler skæres i både, blandes med olie, salt, krydderurter og en tur i ovnen i ca. 30-40 min ved 220 grader.
Estragonmayocreme:
Mayonaise (helst Hellmanns eller hjemmelavet, hvis jeg skal bestemme)
cremefraiche
salt, peber
masser af frisk estragon
et dryp hvidvinseddike eller citronsaft
evt et drys cayenne for lidt ekstra bid
Note: Lækkert sommermenu, som der ikke var meget arbejde i, men smagte skønt.
Den estragonmayo kunne godt gå hen og blive en klassiker her - lidt smag a la kold bearnaise.
Og nu skal der dovnes ... foran fjernsynet imens Brødrene Price slår sig løs og viser deres køkkenmaskinpark.
Selvom det er simnpelt, ser det jo rigtig lækkert ud.. Mmm, jeg håber vi kan fange et par ørreder, når vi skal på camping med min far i næste måned...
SvarSletHalløj, en lækker dovenmiddag. Jeg skal da vist følge med i hvad du serverer, når dovenskaben har lagt sig ;-)
SvarSletuhh jeg har lige købt 2 lækre stykker varmrøget laks i dag - det ville sørme være godt med dit tilbehør her:-)
SvarSletAltså hvis det der er dovnemad... så var der mange fastfood-ædende mennesker, der ville ende i køkkenet i stedet for at ringe efter mad ;-)
SvarSletJeg synes, det ser skønt ud!
@Pille
SvarSletSimpelt er godt.
Knæk og bræk til jer. Uhmmm, friskfangede ørreder på campingtur, det kan kun blive godt. God ferie.
@Madbanditten - du skal være velkommen her :) Lige nu er jeg fortsat doven, men mon ikke jeg snart ... eller i hvert fald efter ferien igen får rigtig gang i bloggen, det er i hvert fald målet.
SvarSletGod sommer.
@Tante Sød, varmrøget laks er også en sikker vinder. Uhm, elsker fisk!
SvarSlet@Piske ... hehehe!
SvarSletDet var også ganske skønt. Boede vi ikke ude på bøhlandet, så kan det også godt være at dovnemad så anderledes ud her ;D
Det ser rigtgt lækkert ud.
SvarSletDovenskab fremmer nogen gange kreativiteten. Ufatteligt så opfindsom man kan være, når man forsøger at undgå at lave noget :-)
Nøj det ser godt ud. Sidst vi fik ørred var det med hollandaise og nye kartofler til. Tror dette skal prøves næste gang.
SvarSlet@By Busk - hollandaise og nye kartofler er altså også et hit! Det kunne jeg godt spise lige nu :)
SvarSlet@Grøntsagspigen ... hahaha - ja, lige præcis!!
SvarSlet