På job i dag faldt snakken på torsdagskageordningen. Listen over givere var løbet ud og ingen var på til i morgen. Det var oplagt at byde ind ... på en vejrmæssig kedelig dag kunne jeg godt bruge et par timer i køkkenet.
Jeg har for noget tid siden set, at Anne havde bagt rabarbersnitter, så inspireret af denne opskrift blev det til disse jordbær/rabarbersnitter. Og uden beskedenhed overhovedet - de smager fuldstændigt forrygende. Sprøde, søde, vanille, mild nøddesmag, jordbær, tyk glasur. LOVE IT!!!
50 g cashewnødder
200 g hvedemel
70 g flormelis
et nip salt
½ stang vanille
150 g smør
1-2 spsk koldt vand
Blend/hak nødderne til mel. Bland nøddemelet med hvedemel, flormelis, salt og marven fra vanillestangen (findel marven ved at gnide det ud med en kniv i 1 spsk flormelis). Hak smørret ud i melblandingen. Det gøres nemmest i en foodprocessor, men man kan selvfølgelig sagtens nulre det med fingrene.
Saml derefter dejen med en smule koldt vand.
Dæk dejen med film og lad hvile ½ times tid i køleskabet.
Rul ud og skær til- se tip her. Bag ved 200 grader til stængerne er lysebrune - ca 10-12 minutter.
Smør marmelade på - jeg brugte denne - som bare er min absolut yndlingsmarmelade for tiden med en skøn, skøn smag af jordbær, rabarber og vanille.
Læg sammen og fordel glasur blandet af æggehvide og formelis, drys med krymmel og skær ud i små ... eller store snitter
Jeg har lige spist aftensmad... og nu fantaserer jeg om kage! Jeg må blive bedre til at koordinere mine blogkigning, for jeg var jo advaret med overskriften ;-)
SvarSletDejlige billeder!
Jeg stemmer i med piskeriset, jeg har også lige spist, og mmm hvor kunne jeg godt lige hapse sådan en snitte.. Tror jeg bliver nød til at bage en kage om lidt..
SvarSletHvor ser de dog bare lækre ud..
@Piske - Tak :)
SvarSletOg Uuuundskyld ..
Du kan sagtens nå at smutte i køkkenet og lave en portion, inden du skal i seng ;)
@Pille - du kan også sagtens nå det :) Skynd dig i køkkenet.
SvarSletUmmm der ser og lyder bare mummmssss
SvarSletHyggehygge
Marianne
@Marianne - ja, en snitte og en kop the går man bare ikke galt af.
SvarSletAltså Hanne. Nu får jeg jo helt lyst til at spise kage. Eller bage. En af de nærmeste dage.
SvarSletDe ser overordentlig lækre ud. Rabarber og jordbær i en snitte. Og med glasur og krymmel. Jeg elsker krymmel.
Tak for inspiration selvom den er syndig ;-)
Mange gode hilsner
Maj
Kære Maj
SvarSletÅh ja, alle de fristelser i Blogland.
Du må igang med bageriet en af dagene, for har lysten først tag i én, så får man ikke fred, før den er stillet ;)
Kh Hanne
Ej hvor lækkert altså... Har aldrig selv prøvet at lave sådan nogle snitter, måske det var en god idé at prøve her i ferien?
SvarSletSuper inspiration - eller skulle jeg skrive fristende ;)
/Gitte
Argh, Hanne, de lyder jo forrygende og spændende variation over hindbærsnitten. Tror, at mine sidste rabarber skal bruges på den marmelade der.
SvarSletuha, Hanne - du skriver hos mig, at jeg har fristet dig i dag, så nu er det godt nok helt gensidigt! Ej, dem ku jeg godt guffe bare en krumme af .....
SvarSletUyyyy! Er egentlig ikke den største fan af hindbærsnitter - men dine her med jordbær og rabarber lyder forrygende - og så er de bare pivfrække at se på - smukt!
SvarSlet@C'est la vie by G
SvarSletGod feriebeskæftigelse .. og med det vejr, så skal der da noget til at forsøde livet :)
@Camilla - den marmelade er vanedannende. Og det er særligt smagen af vanille og jordbær, som bare er SÅ dejlig.
SvarSlet@Tante Sød - dejligt, som vi kan "genere" hinanden her ;)
SvarSlet@Eva - TAK :) Jeg er både vild med hindbærsnitter og disse .. men der er en stor fordel ved denne version. Man får ikke de der små irriterende kerner i tænderne, som man gør med hindbærsnitter. Og smagen af disse er dejlig sommerlig.
SvarSlet