mandag den 14. februar 2011

Kyllingepie


Jeg havde for nogle dage siden læst Foodfantatics indlæg om pies og kom til at tænke på den lækre pie, som hun tidligere har blogget her. Det er bare comfort-food, som vil noget! Og ikke for de fedtforskrækkede...

1 pk bacon
250 g markchampignon
ca 300 g plukket kylling
et bundt purløg
1 glas asparges

25 g smør
1-2 spsk mel
vand fra aspargesene
1-2 dl kyllingefond
1-2 dl fløde
hvidvinseddike
sukker
sort peber
citronsaft

3 plader butterdej

Svits bacon, imens svampene rengøres og skæres i skiver. De svitses ved høj varme i fedtet fra bacon, evt tilsat en lille klat smør
Lav en opbagt sauce af smeltet smør, mel, aspargesvand, fond og fløde. Lad den koge godt igennem i nogle minutter for at fjerne melsmagen. Den smages til, som man kan lide det. Jeg kan godt lide, at den bliver lidt sur/sød med eddike, citronsaft og sukker.
Når saucen er smagt til blandes kyllingekød, bacon, champignon, asparges og purløg i. Juster evt med lidt ekstra væde.

Hæld fyldet i et smurt ovenfast fad og dæk med butterdej - pynt evt med en blomst, eller lav blot nogle huller i dejlåget.

Bages ved 180 grader ca. 25-30 minutter.

 



10 kommentarer:

  1. Uha, det lyder skønt - og sikke fint du har pyntet den! Meget inspirerende :-)

    SvarSlet
  2. Ummmmmmmmmmmm nu sidder jeg bare og SAVLER...............

    Det ser MEGET lækkert ud...

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  3. @Marianne - pas nu endelig på det tastatur. Gad vide hvor mange tastaturer, der må lade livet her hos os bloggere :D
    Kh Hanne

    SvarSlet
  4. Hej Hanne,

    mums - det ser ualmindelig godt ud! Jeg har siden jul skullet have haft lavet noget lignende (har kalkum, stuffing og sauce liggende i fryseren fra svigerfamiliens julebord) og efter at have set den her, bliver det virkelig nødt til at være snart!

    knus
    Camilla

    SvarSlet
  5. Mums! Jeg kunne da godt lige toppe aftensmaden med en pie ;-)

    Mvh Anna

    SvarSlet
  6. Hej Camilla
    Tak :)
    Det er du uden tvivl snart nødt til.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  7. Hej Anna
    Ja, en pie kan man vist altid toppe aftensmaden med :)
    Kh Hanne

    SvarSlet
  8. Uhmmm bliver helt sulten igen når jeg ser din Pie *savle savle*

    SvarSlet
  9. @Litzy ... haha, det var da en dejlig virkning det billede har :)

    SvarSlet