fredag den 11. februar 2011

Italiensk unghane med grove fritter


I denne uge blev en stor unghane smidt i ovnen ... Dét er guf!! Nemt at gå til, kræet passer sig selv i ovnen sammen med kartoflerne og bonus er, at der er mad til mindst én dag mere (sikkert flere, hvis man ikke boede i hus med én med meget sund appetit ... ).

Jeg blandede en italiensk inspireret kryddersmør, som blev fordelt inde under skindet. Ikke den sundeste ting ... men det smager virkeligt helt fabelagtigt.

1 stor rengjort unghane eller kylling 

Kryddersmør
75 g blødt smør
2 tern basilikum (basilikum fra i sommer blandet med olivenolie og frosset) eller en hel bøtte frisk basilikum
et par spsk hakket persille
salt
revet citronskal var ½ citron
saft fra ½ citron
2 fed revet hvidløg
Det hele blandet grundigt. Skindet på hanen/kyllingen løsnes forsigtigt og smørret fordeles under skindet.
Krydr godt inden i og uden på kyllingen med salt og peber.
 
 3 små rødløg i grove skiver (kunne også være f.eks. porre i tykke ringe)
2-3 dl rødvin (eller hønsefond)
Rødløg lægges i bunden af et smurt ildfast fad, rødvin hældes ved og kyllingen placeres ovenpå.
 
Sæt i ovnen ved 180 grader varmluft og steg i ca. 1 time (min fik 1 time og 10 minutter og vejede ca. 1800 g).

En plade med kartoffelbåde vendt i olivenolie og estragon sættes i ovnen og steger i ca. 45 minutter.

Server f.eks. grov gulerodstzatziki til, hjemmerørt mayonnaise og sammen med rødløgene.

Hvis man ønsker sauce, kan stegesky/rødvin fra fadet koges let ind. Smages til med fløde, salt, peber, sukker, balsamico ... sådan som man nu kan lide det. Og evt jævnes.



16 kommentarer:

  1. Uhm, det ser dejligt ud Hanne. Har utroligt meget lyst til kylling nu. Går ud fra, at det var din tallerken på billedet - i så fald undrer det mig slet ikke, hvis du også foretrækker lår fremfor brystkødet :)
    Kh Nadia

    SvarSlet
  2. Kære Nadia
    Tak :) Der var gået alt for lang tid siden, vi sidst havde fået en hel kylling. Og det er noget ganske andet end kyllingefilet.
    Og du har ret :) - det var min tallerken! Lår er bare det bedste.
    Kh Hanne

    SvarSlet
  3. Yumyumyum! Jeg må også snart have en hel kylling i ovnen igen... ser sååå godt ud! :-)

    SvarSlet
  4. Hold da fast det ser super lækkert ud det der *savle*

    Kan det evt. laves med kylling i stedet for hane (ja jeg ved ingenting om sådan noget) for tvivler på at jeg kan få hane her :)

    SvarSlet
  5. Ej hvor ser det lækkert ud :) Den gulerodstzatziki tror jeg jeg skal prøve mig med :)
    Min lille gasovn er ikke skabt til en unghane desværre ;)

    /Lise
    http://lisepaasu.blogspot.com

    SvarSlet
  6. Wow, people. sometimes it lookssss to good to be trueeee!!!

    SvarSlet
  7. Mmmh hvor ser det lækkert ud:) Mon ikke personen med den sunde appetit, har så sund en appetit, fordi du laver sådan noget fabelagtig lækker mad?:)

    /Tante Grøn

    SvarSlet
  8. Ihhh.. det ser godt ud. Gid man lige kunne smage igennem skærmen
    :-)

    SvarSlet
  9. @Piske, Tak :) Noget rigtigt taknemmeligt mad at lave.

    SvarSlet
  10. @Litzy - tak:) Pas nu på tastaturet ;)
    Ja, en kylling kan sagtens bruges. En unghane ... det er også bare en stor kylling. De bruger sikkert bare ordet for, at sådan en som jeg falder for at købe den;)
    De har dem ofte i Føtex og Bilka, hvis du har sådan en i nærheden.

    SvarSlet
  11. @Lise B - jeg er helt forfalden til tzatziki lige for tiden... måske et savn efter sommer og lune aftener.
    Guleroden giver lige lidt ekstra fibre til salaten.
    Du må smide et par lår i din lille ovn ... det smager jo også super lækkert.

    SvarSlet
  12. @Tante Grøn .... haha, måske har du ret. Tak :)

    SvarSlet
  13. @Det lille køkken ... Ja, det tænker jeg også nogle gange. Omvendt ... hold da op, hvor ville jeg blive tyk, hvis jeg smagte al den blogmad, som jeg kunne have lyst til ;)

    SvarSlet
  14. SÅ har jeg fået købt kylling, og den er nu i ovnen. Jeg langtidssteger den godt nok, men det er næsten ikke til at bære at skulle vente de tre timer - og slet ikke, når jeg nu kommer til at kigge her hos dig :)
    Kh Nadia

    SvarSlet
  15. @Nadia - jeg håber, at det var ventetiden værd. Eller det var det selvfølgelig. Du laver jo altid skøn, skøn mad :)

    SvarSlet