tirsdag den 15. februar 2011

Chocolate Cashew Cookies

I det her vejr får jeg vildt lyst til at bage .... vintervejr, store kopper the og cookies, det er et match from heaven!

Disse cookies er inspireret af en opskrift, som jeg en gang har set hos Isabellas.  Jeg har lavet en del justeringer.

De er store, sprøde og lidt bløde inde i midten, skøn cashewnøddesmag, masser af vanille ... uhm!!
I den oprindelige opskrift er der brugt hasselnødder, men cashewnødder tilfører en dejlig, mild, sød og vildt lækker smag. Og et touch af salt giver også lige "det der ekstra".

En god løsning, hvis man har en masse chokoladerester, som skal bruges.

225 g blødt smør
200 g rørsukker (tag 1 spsk fra til at masse vanillekornene ud i)
45 g brun farin
1 stort æg
1 fed stang vanille
et nip havsalt
160 g hvedemel
1 tsk bagepulver
40 g speltmel
100 g flødechokolade
140 g mørk chokolade
90 g cashewnødder (meget grofthakkede)
Smør, de 2 slags sukker og æg piskes godt sammen med en elmixer. Tag marven ud af vanillestangen og mas det lidt ud i 1 spsk af sukkeret. Bland dette i smørmassen.
Sigt mel og bagepulver sammen og bland i massen sammen med salt. Til sidst røres grofthakket chokolade og nødder i dejen.
Form kugler af dej og sæt med stor afstand på en plade - der kan være 9 på en plade, hvis du laver dem så store som jeg.
Der blev i alt ca. 25 kager af portionen.

Bag ved 190 grader i ca. 12-14 minutter. Hold øje, så de ikke bliver brændte.

Køl af på en rist - og SPIS!!!! :)
 

 

22 kommentarer:

  1. Uha Hanne - jeg sidder her og har ikke fået aftensmad endnu (venter på gemalen kommer hjem sammen med nogle gæster), så det er direkte ondt at poste sådan et indlæg på det her tidspunkt!
    Nå spøg til side - de ser supergode ud, og jeg er blevet rigtig glad for cashewnødder på det sidste, så det er bestemt noget der skal prøves.
    Bare lige for at være sikker - bruger du usaltede nødder? Og har du fundet et sted i Viborg hvor de ikke koster en halv arm?

    SvarSlet
  2. @Heidi ... Uuuuuundskyld!!!! ;)
    Cashewnødder er SÅ dejlige. Ja, jeg har fundet dem til en lidt bedre pris inde hos den etniske butik lige ved siden af Føtex. Måske noget med ca 40-50 kr for ½ kg... det var dog i julen jeg købte dem, så kan ikke huske prisen helt præcist.
    Og jeg så lige din kommentar hos Foodfanatic ... i samme butik har jeg købt wontonplader:)

    SvarSlet
  3. Ej hvor ser der lækkert ud Hanne. Kan du sende et par stykker med posten? ;)
    Jeg har fået studiemadder/makrelmadder, så kunne godt lige bruge sådan en der til dessert :)

    /Lise
    http://lisepaasu.blogspot.com

    SvarSlet
  4. Nu er jeg ellers ikke til småkager, men der er jo chokolade i, og hvem kan sige nej til chokolade? (altså - uden at være megamærkelig!)

    De ser rigtig dejlige ud :-)

    (og så tror jeg, at jeg snart må ud over stepperne og bage en portion småkager igen!)

    SvarSlet
  5. Hvem der havde en masse chokoladerester, for de ser rigtig lækre ud de cookies. Og spændende med cashewnødder - det må prøves en dag.

    SvarSlet
  6. Jeg har desværre ALDRIG chokoladerester, men hold da op, hvor ser de cookies fantastiske ud. Jeg vil bestemt gerne bytte med mine Daim cookies.
    :-)

    SvarSlet
  7. Kære Hanne
    Sikke en god ide med at bruge cashewnødder i cookies. Jeg har ofte store poser med cashewnødder stående, da de tit er billigere at købe, når jeg skal lave den thailandske kylling med cashewnødder, men har faktisk ikke rigtig vist, hvad jeg ellers skulle stille op med dem, så tak for go' inspiration :)
    Kh Nadia

    SvarSlet
  8. Hej Hanne,

    Din blog ser rigtig fin ud med mange dejlige opskrifter. Glæder mig til at følge med i den og prøve nogen af dine kreationer:)

    Mvh Mariam

    SvarSlet
  9. @Lise B, åh nej - det er bare alt, alt for sent, jeg får checket kommentarer. De er desværre spist :)
    Oven på sådan et par studiemadder havde du ellers om nogen fortjent en dåse med posten!

    SvarSlet
  10. @Piske ... host host ... megamærkelig, jeg siger ikke noget. ;)
    Nej, pjat!! Jeg er sikker på, at du ville kunne lide dem.

    SvarSlet
  11. @Anne - lige præcis cashewnødderne var bare rigtigt skønt i disse kager :)

    SvarSlet
  12. @Det-lille-køkken ... nej, du har ret - chokoladerester har man godt sjældent ;)
    Dine Daim-cookies lyder nu også rigtigt lækre!

    SvarSlet
  13. Kære Nadia
    Selv tak :)
    Ja, det var også sådan en kæmpe pose, som jeg havde fået købt til jul. Så det er bare med at få brugt løs.
    Kh Hanne

    SvarSlet
  14. @Marian - velkommen her :)
    Tusind tak - jeg håber, at du finder noget, som du kan bruge.
    Har smugkigget hos dig også - og siger helt klart "i lige måde".
    Kh Hanne

    SvarSlet
  15. Du godeste hvor ser de "beskidte" ud, som min kæreste ville kalde dem. Dem skulle jeg måske lige lave, til når der kommer gæster på søndag :) Mums!

    SvarSlet
  16. Uhmmm ... de kager ser gode ud!
    Kh
    Kirsten

    SvarSlet
  17. @Clemme - ja, det har han ret. De er ret beskidte ;) Håber, at de smager jer, hvis du springer ud i at bage dem til i morgen.

    SvarSlet
  18. Hej Hanne
    Du har en lækker blog, tak for mange gode opskrifter og inspirationskilder :) Efter at have set dette indlæg fik jeg lyst til at prøve med cashewnødder i cookies, og det blev et hit. Tilsatte også chili og kan anbefale det :)
    Mvh Maiken

    SvarSlet
  19. Hej Maiken
    Tusind tak for dine søde ord :) Det glæder mig rigtigt meget at høre.
    God idé med chilien - var det frisk, tørret, stødt chili, du brugte?
    Kh Hanne

    SvarSlet
  20. Hej Hanne,
    Det var stødt chili jeg brugte :) Har engang prøvet med frisk chili i en chokomousse-kage, og det blev lidt for meget synes jeg.
    Mvh Maiken

    SvarSlet
  21. Tak for svar, Maiken.
    Det vil jeg prøve på et tidspunkt!
    Hilsner Hanne

    SvarSlet