torsdag den 20. januar 2011

Müsliboller - med masser af guf!!



Det er ved at være længe siden jeg sidst har bagt müsliboller/kanelboller. Jeg havde lidt glemt dem, men de er et hit - det er skønt med sådan en lille, rustik, mættende, fiberrig og let sød bolle, når man har en lille sult.

Når jeg er til dans i 2-4 timer, er det nødvendigt med lidt energi - og her er bollerne helt super.

Jeg har leget lidt videre med opskriften denne gang og de blev rigtigt gode.... men de kunne jo næsten ikke blive andet, når der også var tilføjet chokolade :)

Müsliboller
(32 små boller)

2½ dl skyr
5 dl vand
10 g gær
65 g tranebær, let hakkede
75 g mørk chokolade, 70%
50 g mandler, let hakkede
100 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
1½ spsk rørsukker
1 spsk kanel
2 spsk rapsolie
2 tsk groft havsalt (hvis Maldon Seasalt/flagesalt: 2½ tsk)
2 groft revne æbler
2 groft revne pærer
100 g havregryn
200 g fuldkornsemmer og speltmel
ca. 350 g italiensk Tipo 00 mel
Bland skyr, vand og gær og opløs gæren i væsken.
Tilsæt alle de resterende ingredienser og rør godt sammen. Dejen er meget fedtet.
Stil koldt natten over til hævning.
Tag skålen ud på køkkenbordet og lad den stå 2-3 timer. Form nu boller, som hæver min 30 min. Pensel evt med æg. Bag ved 200 grader i ca. 17 minutter.

10 kommentarer:

  1. Ummmmmmmmmm ja... der skal noget energi til !

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. dem skal jeg da vist have prøvet - de ser meget lækre ud. Hilsen Bente

    SvarSlet
  3. De ser vel nok lækre ud, Hanne!
    Jeg har lige brugt en rest muesli (uden rosiner) til at bage knækbrød med, det fungerede fint - nu har jeg bare ikke noget til at bage boller af :-)

    SvarSlet
  4. @Marianne - ja, vi skal nødig blive slappe midtvejs ;)

    SvarSlet
  5. @Bente - de er gode og duften af kanel er skøn.

    SvarSlet
  6. @Signe - åh nej, det er bare det værste, når man løber tør! Det lyder ellers som en god idé med müsliknækbrød :)

    SvarSlet
  7. Ups - nu får jeg også abstinenser efter det :-D

    (og det er nu de færreste ting, der bliver dårligere af chokolade... ;-))

    SvarSlet
  8. @Piske - beklager meget ;)
    Lige min tanke!! ... må vist ud i køkkenet og lede efter noget chokolade...

    SvarSlet
  9. Behøves bollerne at hæve natten over? :)

    SvarSlet
  10. Hej Ida
    Nej, det er ikke nødvendigt. Jeg kan bare godt lide, at brød får lang hævetid og man kan bruge mindre mængde gær. Men du kan sagtens lave dem med alm hævetid. Jeg vil dog så øge mængden af gær.
    Hilsner Hanne

    SvarSlet