Grønsalat med blåbær og vinaigretteMelonsalat med FetaGulerods/agurketzatziki, Feta og oliven...
Foccacia og langtidshævede flûtes...
Honning/sennepsmarineret svinemørbrad...Intervalstegt kalvefilet med krydderurtedressing...
Efter diverse hapsere og en cocktail (vi var inddelt i par, som hver skulle komme med en cocktail til de andre... ), kom vi til hovedretterne.
Blackeyed-bønnesalat
Det er første gang, jeg har lavet en salat med bønner. Det blev de sortøjede og så skævede jeg lidt til Piskerisets opskrift. Der skal eksperimenteres noget mere med bønner i salater - for det er virkeligt lækkert og yderst dekorativt i en salat ... samtidig med, at man får en masse proteiner og de er super sunde.
De sortøjede bønner smagte rigtigt godt - lidt nøddeagtigt. Og en god ting ved dem er, at de kun behøver at stå i blød 2-3 timer. Det er vigtigt, at man sorterer dem for urenheder og sten og skyller dem grundigt.
Dressingen
et par spsk citronolivenolie
skal fra ½-1 citron
saft fra ½ citron
1 fed hvidløg, fintrevet
1 lille bundt frisk koriander, finthakket
1 rød chili, finthakket
ca. 1 tsk palmesukker (eller andet sukker)
salt, peber
Bland eller ryst ovenstående sammen til en dressing. Lad den evt. stå og trække en tid - kan sagtens laves et par dage i forvejen.
Salaten:
sortøjede bønner
1 broccoli delt i bittesmå buketter også gerne lidt af stokken i små tern
3 forskelligt farvede peberfrugter, gerne skåret i forskellige tern, strimler
1 bakke små søde tomater
kerner fra et granatæble
salt, peber
Sæt bønnerne i blød i min 2 timer. Skyl grundigt efterfølgende med kogende vand. Lad bønnerne køle af.
Når bønnerne er kolde, blandes de grundigt med dressingen og de øvrige grøntsager.
Det er en salat, som man godt kan lave i god tid. Grøntsagerne bliver ikke slatne eller kedelige - fordelen er, at de kan trække noget smag fra dressingen.
Drys gerne med lidt salt og peber lige inden servering
Grøn salat med vinaigrette
Vinaigrette
olivenolie
balsamico
sennep
sukker
salt
Ryst en dressing af ovenstående - smag til ... det afhænger af smagsløgene, om dressingen skal være til den skarpe, syrlige, søde side.
Grønne babysalatblade
evt. rucola
tomater - nogle gode f.eks. San Marzano
grønne asparges
1 bakke blåbær
Læg salaten nederst og fordel tomater, asparges og blåbær hen over. Dryp dressingen over lige inden servering.
Drys evt. med pinjekerner .... det turde jeg ikke i fredags, da jeg hele dagen igennem havde hørt i radioen, om risikoen for at miste smagen, hvis man spiser kinesiske pinjekerner ... og på de fine økologiske pinjekerner, som jeg havde købt i Brugsen, kunne jeg ikke finde ophavslandet ;)
Melon/Fetasalat
Melon - cantaloup, galia, vandmelon, honningmel - vælg selv
agurk, skrællet og skiveskåret
god cremet feta skåret i tynde flager
Dressing:
hvid balsamico
olivenolie
frisk mynte
1 rød chili
limesaft
salt, peber
Skær melon og agurk i små stykker. Bland med hakket mynte og finthakket chili.
Tilsæt olie, limesaft, salt og friskkværnet peber.
Gulerods/-agurktzatziki - se opskrift her. Dog i denne version var skyr udskiftet med en blanding af græsk yoghurt og cremefraiche .... samt nogle spsk olivenolie.
Honning/sennepsmarineret svinemørbrad
Marinade:
2 limefrugter
4 spsk honning
2 spsk dijon sennep
smagsneutral olie
tabasco
lidt soya
salt, peber
1 dl ketchup
Rør marinaden sammen, lad mørbraden lægge heri 1 døgn.
Steg ved 225 grader i 20 minutter. Server enten varm - eller lad kødet blive koldt, pak ind og læg i køleskabet. Skær tyndt ud lige inden servering.
Intervalstegt kalvefilet
1 kalvefilet krydres godt med salt og peber. Placeres i en smurt bradepande.
Tænd ovnen på 225 grader og brun stegen 20 minutter. Tag stegen ud og skru ovnen ned til 180 grader. Efter ca. 15 minutters hvil - sættes stegen igen i ovnen i 15 minutter, tag ud igen og hvil 10 minutter. Fortsæt på denne måde (stege 15 min, hvile 10 min) til stegen når en temperatur på ca 59 grader. Lad nu hvile og køle - pak stegen ind, sæt koldt i køleskab, skær ud lige inden servering.
Krydderurte dressing
Friske krydderurter f.eks. estragon, persille, merian, evt. hvidløg ...
olivenolie
Blend det hele, sæt koldt og lige inden servering dryppes marinaden over kødet.
Langtidshævede flûtes
4 dl vand
5 dl kærnemælk
20 g gær
3 dl fin urehvede
3 spsk olivenolie
4 tsk havsalt
3 dl fin urehvede eller durum
resten italiensk hvedemel Tipo 00
Ælt dejen grundigt og lad hæve i køleskabet natten over.
Tag ud af køleskabet næste dag - lad stå på bordet et par timer, så det får stuetemperatur. Ælt nu dejen godt igennem.
Halvdelen formes til 4 flûtes, som efterhæver ca. 30-60 minutter. Pensel med vand.
Bages ved 220 grader i ca. 15-20 minutter. Med det samme brødene kommer ud af ovnen, smøres de med smør.
Foccacia med krydderolie
Halvdelen af dejen rulles ud og hæver 1 times tid.
krydderolie:
rosmarin
basilikum
havsalt
Stødes i en morter og blandes med olivenolie.
Der laves fordybninger i den hævede dej med knoerne, olien fordeles og brødet bages ved 220 grader ca. 15-20 minutter.
Hvor lyder og ser det hele bare lækkert ud!
SvarSletHej Bianca
SvarSletTak :) Det faldt også i god jord.
Hilsner Hanne
Hold nu da helt op hvor har du været flittig! Super lækre salater og tilbehør - ja det hele ser bare godt ud. Thumbs up!
SvarSletJa så kan man jo godt ærgre sig lidt over, man ikke arbejder i St. Sct. Hans Gade længere.... mums sikke en menu!
SvarSletJeg synes, du skamforkæler de gæster - er du helt sikker på, at de har gjort sig fortjent til det? ;-)
SvarSletSikke mange skønne salater... mmm...
Hej Heidi
SvarSletTusind tak :)
Joooo, der blev da knoklet lidt;)
Hej Heidi
SvarSletTusind tak :)
Joooo, der blev da knoklet lidt;)
Hej Tine
SvarSletHehe ... men nu fik du jo glæde af billederne ;)
Piske, Tusind tak ... Måske du har ret - jeg må lige tage bestik af, om de opfører sig ordentligt den næste tid ;D
SvarSlet