Så kom jeg til desserterne. De gjorde lykke ... mange smaske- og nydelyde ;)
Bærtærterne var friske med passionsfrugtcurd rørt op med flødeskum.
Til 2 tærter brugte jeg ca. 4 dl fløde, som jeg piskede ret stift. Dette blev blandet med ca. 200g passionsfrugtcurd.
Opskriften på tærterne er her.
Note:
Når kransekageborten sprøjtes på kagen - så sprøjt langt ude i kanten sådan, at det giver plads til noget fyld i tærten.
Passionsfrugtcurden har jeg købt hos Naturlic. Kan curden ikke lige findes på hjemmesiden, kan man altid sende hende en mail, så tror jeg, at hun kan ordne det :) Curden er sød, syrlig og virkelig delikat.
Konfektchokoladekage
Denne chokoladekage lavede jeg til vores bryllup og jeg har ikke smagt den siden ... og det fatter jeg ikke. For den smager FANTASTISK. Man skal være chokoladeelsker!! Manden min, synes absolut ikke om den. Den er alt, alt for kompakt og koncentreret. Men jeg elsker den.
Serveres som små firkanter gerne med lidt syrlig frugt til eller en sorbet.
Den kan sagtens fryses - så har man hurtigt en lækker dessert en dag, hvor man trænger...
400 g mørk chokolade (ca. 60 %) ... med Valrhonas Manjari, så tror jeg, at man græder af lykke
2 dl stærk kaffe
300 g sukker
250 g blødt smør
6 æg
125 g mel
½ dl orange likør - Grand Marnier eller Contreau
100 g hvid chokolade eller f.eks. Callebauts farvede chokolader, kan købes her. Jeg brugte Callebaut Lemon til disse kager.
Brug en lille bageform - ca. 4x20x25 - som beklædes med bageparpir.
Chokoladen hakkes - jo finere, jo hurtigere smelter det, smelt over vandbad.
Pisk sukker og kaffe i og herefter piskes smørret i lidt af gangen.
Tag skålen af vandbadet og pisk æggene i ét af gangen. Sigt melet i blandingen og vend i skiftevis med likøren.
Dejen hældes nu formen og bages midt i ovnen i 20-30 minuter ved 200 grader. Den er stadig fugtig efter bagning - hold øje.
Kagen køles lidt af, hvorefter den dækkes til og stilles i køleskabet mindst 1 døgn. Kan sagtens stå 3-4 dage i køleskabet eller fryses.
Skær kanterne af og del kagen i små firkanter. Pynt med den smeltede chokolade - f.eks. i en lille frysepose monteret med en lille tylle.
Frugt med rabarbermarinade
Man kan bruge de bær eller den frugt, som man holder af ... jeg brugte:
Galiamelon i små tern
blåbær
granatæblekerner
½ stang vanille
1 tsk sukker
saft fra ½ lime
Gnid vanillekornene med sukkeret og bland marinaden. Bland frugten og bærene sammen. Lad stå koldt mindst ½ time gerne længere.
Sarah Bernhardt - se her. Denne gang brugte jeg dog denne opskrift til bunden.
Så nåede jeg til vejs ende med maden fra SATC II. Nu kan vi så bare vente på en 3'er ... eller også må vi skifte tema. Vi har overvejet Desperate Housewives ... jeg har købt kogebogen derfra og nogle kollegaer er kommet med hints om, at de opskrifter skal testes. Og der er jo gode udfordringer der - Bree laver jo absolut spændende mad og udfordrende kager. Og så kunne jeg jo uddelegere til nogle af de mindre heldige i køkkenet - så vi kan få noget brændt Macaroni & Cheese a la Susan..... Vi tænker videre :)
Så nåede jeg til vejs ende med maden fra SATC II. Nu kan vi så bare vente på en 3'er ... eller også må vi skifte tema. Vi har overvejet Desperate Housewives ... jeg har købt kogebogen derfra og nogle kollegaer er kommet med hints om, at de opskrifter skal testes. Og der er jo gode udfordringer der - Bree laver jo absolut spændende mad og udfordrende kager. Og så kunne jeg jo uddelegere til nogle af de mindre heldige i køkkenet - så vi kan få noget brændt Macaroni & Cheese a la Susan..... Vi tænker videre :)
Det er godt, jeg er bevæbnet med et glas danskvand, jeg kan sidde og spytte lidt i - er slet, slet ikke misundelig på alle de lækre desserter og bliver overhovedet ikke lækkersulten. Basta.
SvarSlet[en dag må jeg øve mig mere i at lyve...]
Det er total forbudt at vise sådan nogle lækkerier en tirsdag aften hvor man sidder her og længes :):) du kan tro at jeg har gemt nogle af de opskrifter du viser, de er mums
SvarSletKære Hanne
SvarSletJamen dog, det er da helt vildt, det er godt nok fristende.
Jeg har meldt min veninde og mig til Madbloggersymposium, så må vi lige se om "skroget" vil være med!
Knus
Vibeke
Åhhhh jeg vidste bare at jeg ikke skulle have klikket på det her indlæg.................
SvarSletKæææfft hvor ser det godt ud !!!!!
hihihi
Hyggehygge
Marianne
Smukke smukke tærter. Mine tænder løber i vand. Kiggede faktisk på de dersens aflange forme her den anden dag, men købte dem ikke. Nu fortryder jeg helt, for det ser godt nok flot ud. Kh Nadia
SvarSlet@Piskeris - hehe - du var lige vd at narre mig ;D
SvarSlet@Pernille - Sorry, sorry ;D ... Lover, at der ikke kommer noget lignende næste tirsdag! :)
SvarSletKære Vibeke
SvarSletFANTASTISK - jeg glæder mig vildt meget til at møde dig efter at have fulgt din blog siden min første færd i blog-verden:)
Knus Hanne
Kære Marianne
SvarSlet:) Tak - ja, nogle links skal man holde sig fra på bestemte tidspunkter af dagen ;D.
Hanne
Kære Nadia
SvarSletJeg har drømt om de forme i årevis ... så da jeg en dag var på netshopping i Kunst og Køkkentøj måtte jeg eje 2 af disse (og 6 andre ... hehe)
De tærter er vildt populære ... søde, friske, kransekage - god kombination.
Kh Hanne