lørdag den 19. juni 2010

SATC II ... Del 1 ... hapserne


Festen blev skudt i gang med en velkomstcocktail: SATC-sommercocktail goes Barbie ... opskriften har jeg snuppet fra Piskeris. Den kan anbefales - smager frisk og sommerlig.

Jeg ændrede en smule i opskriften ... dvs. lidt mere sukker (100 g mere), da jeg var bange for, at den blev for syrlig. Rent faktisk blev den lidt for sød til mine smagsløg, men jeg justerede med ekstra limesaft - så blev den perfekt.

Menuen var:

SATC-Menu

Velkomstcocktail

SATC-sommercocktail goes Barbie


Buffet

Minihapsere med Fetacreme, laksecreme og artiskokcreme

Crostini med tomatpesto

Schwarzwälder skinke med melon


Honning/sennepsmarineret svinemørbrad

Kalvefilet med krydderurtedressing

Melon/Fetasalat med mynte

Blackeyed-bønnesalat

Grøn salat med bær og vinagrette

Tzatziki, Feta og oliven

Langtidshævet flûtes

Foccacia med krydderolie


Bærtærter med passionsfrugtcreme

Dessertchokoladekage med marineret frugt

Sarah Bernhardt

Her artiskokcreme pyntet med kerner fra et granatæble...
Fetacreme med peberfrugt
Laksecreme med karse
Crostini med tomatpesto
Schwarzwälder skinke med cantaloupmelon...
Hapserne er stærkt inspireret af Klidmoster .... jeg tror, at det var hende, som var den første, der bloggede om de små kiks fra Fakta toppet med forskellige cremer.

Jeg var lidt spændt på, hvordan smagen var på kiksene. De var overraskende gode ... sprøde og neutrale i smagen, så det er fyldet, der løber med opmærksomheden.

Til opskrifterne ... som er meget cirka mål. Smag, put lidt mere i, smag og juster ... det må være mantraen :)

Det vigtigste redskab her er en blender, stavblender, minihakker ... det gør arbejdet så nemt.
Og så, også et fif fra Klidmoster - put cremerne i sprøjteposer monteret med forskellige stjernetyller, så er hapserne super nemme at lave dekorative. Selvfølgelig kan man også bare bruge en lille ske.

Laksecreme

300 koldrøget laks (- 20 g til katten ;))
1 stor spsk grovkornet sennep
ca 3-4 spsk græsk yoghurt
friskkværnet peber
evt. et smule citronsaft
Blend og server.






Dette billede skulle ikke være her ... men jeg kan ikke slette. Mystisk.


Fetacreme
Feta
gul peberfrugt
citronmelisse
et par skefulde creme fraiche
et par blade basilikum, f.eks. den røde
lidt persille
peber
lidt mælk
Blend, hæld lidt mælk i til konsistensen er tilpas. Smag til - og server.

Artiskokcreme
1 dåse artiskokbunde
30 g cashewnødder
persille
½ fed hvidløg
salt, peber
1 spsk flødeost
1 lille bundt citronmelisse
salt, peber

granatæblekerner til pynt.
Blend til en cremet masse og server - evt. pyntet med granatæblekerner eller ... f.eks. lidt parmaskinke.

Note:
Smagen var virkelig god. Blid, lidt bid fra nødderne og lækker konsistens.

Crostini med tomatpesto
Jeg fandt en opskrift hos både Foodfanatic og Piskeris, som så vildt spændende ud og som de begge roste meget.

Min version blev sådan:
(en pæn stor portion - ca 5 dl)
190 g soltørrede tomat
100 g cashewnødder
et bundt basilikum
olivenolie til pestoen har den konsistens, som man kan lide
2 fed revet hvidløg
50 g Grana Padano
saft fra 1 citron - ca. - smag til
en lille bitte smule salt
peber
Blend det hele og smag til - vær forsigtig med salten, da osten salter og i det hele taget er smagen meget intens.
Fantastisk pesto!

Rist daggammelt flûtes og smør pestoen på. Pynt f.eks. med et blad grøn basilikum.

Jeg har prøvet at fryse lidt af det - så er spændt på, om det kan lade sig at gøre.


14 kommentarer:

  1. Nej hvor ser det lækkert ud, og den drink skal jeg da snart prøve, jeg skal også prøve at lave din laksecreme og fetacreme
    Knus

    SvarSlet
  2. Hej Pernille
    Den drink er virkeligt et hit!
    Og hasperne kan du roligt kaste dig ud - smager virkeligt dejligt.
    Knus

    SvarSlet
  3. Det ser virkelig godt ud - jeg har også prøvet de kiks fra Fakta, og de er nemlig gode til sådan nogle små hapsere - og jeg har straks snuppet idéen med at bruge en sprøjtepose til fyldet!
    Jeg havde ikke set dem i fiske-facon før, men de er da perfekte til fiske-fyldet :-)

    SvarSlet
  4. Hej Heidi
    Ja, det var oplagt at sprøjte noget fisk på fiske-modellen:)
    Jeg tror også, at jeg må et smut forbi Fakta igen, man kan jo godt have et lille lager stående ;)

    SvarSlet
  5. Hanne, hvor er det bare helt fantastisk, det du diskede på med. Hvor må de, der var så heldige at smage, være dybt imponeret over din ihærdighed. Det hele ser fantastisk ud.
    God weekend.
    Kh Nadia

    SvarSlet
  6. Super veninde-forkælelse, Hanne!
    Jeg har været i 3 forskellige faktaer og ingen kiks :-( Lidt ærgerligt når man skal holde dimissionsfest lige om lidt - så jeg måtte bide i det sure æble og købe nogle hundedyre skaller i går i metro!

    SvarSlet
  7. Kære Nadia

    Tusind tak - jeg fik ingen klager ;)
    Jeg nød timerne i køkkenet og muligheden for at prøve nogle nye ting.
    Du må have en dejlig søndag - her står den på Walk & Sushi! Et skønt nyt koncept min veninde og jeg har indført.
    Kh Hanne

    SvarSlet
  8. Hej Signe
    Tak - der blev også spist godt igennem;)

    Hvor ærgerligt med de kiks. For de var netop til en ordentlig pris.

    God dimission til jer alligevel :)
    Kh Hanne

    SvarSlet
  9. Hold da magle hvor ser det super lækkert ud det hele !!!!!!

    Sidder jo her og kan mærke mundvandet samle sig !!!!!!!!!

    Ummmmmmmm

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  10. Hej Marianne

    Tak :) Pas på tastaturet ;D

    Hanne

    SvarSlet
  11. Kære Hanne

    Uhm, det ser dejligt ud det hele. Jeg skriver mig lige artiskokcremen bag øret, den lyder rigtig lækker. Vores lokale Fakta er også tømt for kiks nu, jeg har 10 kasser stående i skabet til sjov og spas. Har fundet ud af at flødeost rørt med forskellige ting også er godt fyld.

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  12. Kære Malou
    Jeg har vist kun 3 kasser tilbage ... så må lige forbi Fakta i morgen. Krydser fingre for, at de stadig har nogle på hylderne :)

    Den artiskokcreme var super - og ja, rørt flødeost er absolut også lækkert. I det hele taget er der utallige variation ... lækkert her til sommer på terrassen med et glas kølig hvidvin. Det kan vi li'!!!
    Knus Hanne

    SvarSlet
  13. Godt du kunne lide den! Jeg har også pushet rabarbersaft til svigerfamilien i denne weekend, og jeg tror, jeg også har sikret mig adgang til næste års rabarberhøst ;-)

    SvarSlet
  14. Piske, jeg er vild med den rabarbersaft. Og den var én af de drinks, som har fået mest ros efterfølgende :)

    SvarSlet