torsdag den 10. juni 2010

Nem aftensmad

Et par smukke lille basilikumblade...


I aften skulle det gå lidt hurtigt og med det småkedelige vejr, skulle maden også være lidt hyggelig.

Små mini "pizzaer" lavet af pitabrød, skåret ud i små trekanter med lidt oliven og feta til ... så er der dømt hapse-mad. Hyggeligt i sofaen sammen med et par gamle afsnit af Friends!!

Brug et godt pitabrød - Coop sælger nogle, som er meget brødfyldte og ret lækre.

1 pitabrød optøes og flækkes i to.

Fyld 1:
en stor skefuld Ajvar
lidt feta
frisk timian

Fyld 2:
en stor skefuld tomatsauce, eller små hakkede tomater
1/5 af en frisk mozarella
½ skive lufttørret skinke i små tern
frisk basilikum

et par dråber olivenolie

Fordel fyldet, dryp med olie og gratiner i ovnen ca. 6-8 minutter - til brødet er let sprødt og osten gylden.

Nemmere bliver det vist ikke - og det smagte skønt. Jeg forsøgte at finde vindersmagen af de to ... det lykkes ikke. De var super gode på hver sin måde. Den sødmefulde Ajvar, hvor man virkelig kan smage de grillede peberfrugter sammen med cremet Feta og timian - et hit. Og den mere traditionelle pizzakombination var som altid lækker.

6 kommentarer:

  1. Årh, det ser godt ud! Jeg kom til at udplante vores rødbladede basilikum på et tidspunkt, hvor nattefrosten pludselig vendte tilbage og nakkede den, så jeg fik aldrig smagt den. Minder den meget om den almindelige basilikum?

    SvarSlet
  2. Pita-pizzaer er bare genialt når det skal gå hurtigt og man ikke gider stå og fumle med en dej!

    SvarSlet
  3. Piskeris, hvor ærgerligt! Men du kan da nå at købe en ny, men smager som almindelig basilikum. Det er bare farven, som er lidt mere funky:)

    SvarSlet
  4. Heidi, det er jo lige det. Nogle dage orker man ikke at gøre det hele fra bunden - og så kan det her sagtens gå an :)

    SvarSlet
  5. Hey, godt tip til hurtig og nem aftensmad.

    Man kunne jo lave en rigtig funky lilla pesto af den der. Mon ikke det ville være flot, lige vendt i lidt pasta?

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  6. Kære Malou

    Nogle gange skal det bare være nemt - og det var det! Og tilmed smagte det godt.

    Jo, når basilikumplanterne bliver noget større, så skal jeg helt klart prøve noget med en lilla pesto. :)
    Knus Hanne

    SvarSlet