mandag den 7. juni 2010

Seranolakseside på Pernodgrøntsagsbund med pasta






Aftenens menu var forrygende - super sommerret med masser af smag, grøntsager og saftig laks.

Jeg faldt over en hel lakseside i dag og den måtte jeg trylle med. Og i grøntafdelingen var der nogle tynde, friske porre og et spidskål.
Hyggelig madlavning i dag, hvor retten bare udviklede sig stille og roligt - jeg elsker bare, når det er på den måde. Jeg fik også endelig prøvet Vibekes trick med Pernod til fisk - ikke sidste gang!

Ca. til 6 personer

1 hel lakseside

I et smurt ildfast fad lægges:
4 porre i tykke ringe (tag et par cm af det grønne fra hver porre fra til cremen)
1 spidskål i mindre stykker (blancher evt 1 minuts tid inden)
10 San Marzano tomater
2 dl kyllingefond
1 spsk Pernod
1 glas hvidvin
evt ½ dl fløde
saft fra ½ citron

Læg ovenpå dette laksesiden - drys med lidt salt.

Rør en creme af:
75 g flødeost
saft fra ½ citron
finthakket porre, det grønne
2-3 stilke frisk estragon
5 soltørrede tomater, finthakket
salt og peber

Seranoskinke

Fordel cremen over fisken og dæk med Seranoskinke.
Bag i ovnen ved 210 grader i ca. 45 minutter ... pas på den ikke får for meget. Denne side var ret tyk. Check gerne et par gange undervejs, så laksen får lige tilpas.

Server med god pasta - f.eks. en god Parpadelle.

10 kommentarer:

  1. Kære Hanne
    Dejligt at du fik prøvet med pernod, det gir noget!
    Det er sjovt, at lade en ret udvikle sig, jeg gør det ofte, - men jeg kan også finde på at gøre det lidt omvendt, jeg skriver en opskrift ned, helt efter mit eget hovede, og så laver jeg retten og ser om det holder, det er også sjovt, - og man får lige tjekket sin viden undervejs, det med at vide, hvad man kan sætte sammen, og hvad der går op i en større enhed sammen.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  2. Uhm, hvor lyder det altså lækkert Hanne! Og smukt ser det ud, rigtig lækker gæstemad må det også være med lidt nye kartofler til.
    Opskriften er hermed gemt:)

    SvarSlet
  3. Hanne hvor ser det bare lækkert ud. God ide med skinken på toppen. Det må jeg prøve at lave engang. Tror du det smager lige så god til andre slags fisk? Kh Nadia

    SvarSlet
  4. Kære Vibeke
    Det var super lækkert med den Pernod - og passede godt sammen med estragon, grøntsager og hvidvin.
    Ja, det er sjovt det med at få prøvet af, hvad man kan sætte sammen.
    Jeg gør mig også tit nogle notater, inden jeg går igang. Det må vel lidt være som kunstneren, der lader maleriet udvikle sig på lærredet ... ;)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  5. MissMufin - det var virkeligt lækkert.
    Jeg vaklede også imellem pasta og nye kartofler ... pastaen var i skabet, så derfor blev det valget (læs: jeg var for doven til at lede efter kartofler;))

    SvarSlet
  6. Hej Nadia
    Tak :) Det smagte SÅ godt ... glæder mig frokosten i dag, som er rester.
    Skinken giver noget rigtigt lækkert til fisken og jeg vil mene, at man sagtens kan lave det med mange andre fisk. Man skal nok bare være nænsom med tilberedningen, da mindre fede fisk måske nemt kan blive kedelige.
    Kh Hanne

    SvarSlet
  7. Hold op hvor ser det lækkert ud !!!

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  8. Hej Marianne
    Tak:) Har lige nydt rester i dag.

    SvarSlet
  9. Øjøjøj - sikke kræs! Jeg bliver helt misundelig :-)

    SvarSlet
  10. Piskeris ... hehe, det var da rart at kunne give lidt igen på de kagebilleder;D

    SvarSlet