mandag den 1. marts 2010

Tærte med rejer

Pil selv rejer ... absolut mere smag...



Det går da slet ikke … jeg må til at komme ind i kampen igen! Jeg savner faktisk at blogge og at få læst regelmæssigt med hos jer andre!!
Dagene stryger afsted og det bliver de gamle travere, vi får at spise og det skulle jo gerne være noget nyt for, at det er værd at blogge om

I dag fik vi en tærte med rejer. Jeg brugte pil-selv-rejer og det kan godt betale sig. Fik det anbefalet af hende her, og må indrømme, at hun har ret. De smager faktisk meget bedre end almindeligt frosne rejer - lidt mere sødmefulde.

En dejlig mild tærte, som smager lidt af forår. Og med en grøn salat til, så kan selv jeg, som nyder vinteren, få lidt forårsabstinenser ;o)

Jeg snød og købte en færdig tærtedej. Ingen tvivl – det ville være langt bedre med en hjemmelavet, men nogle gange skal det bare gå stærkt.

Forbag tærtebunden ca. 15 minutter.

Rejetærte
Fyld
1 finthakket rød chili
2 store forårsløg i tynde ringe
ca. 200 g nypillede rejer
1 fed hakket hvidløg
ca. 100 g fintrevet cheddar
4 æg
1½ dl kaffefløde
1 dl cremefraiche
et nip salt

Pisk æg med cremefraiche og fløde og bland alle ingredienserne heri.
Fordel i den forbagte tærtebund.

Bag ved 200 grader ca. 30 minutter.

Salat
Et par håndfulde spæde salatblade
1 håndfuld tomater i halve
1 avocado
¼ agurk uden kerner
et lille finthakket rødløg
et par spsk oliven
lidt Feta

Drys evt. de kedelige tomater med lidt sukker og dryp med balsamicoeddike. Lad stå 5-10 minutter. Tomater er jo egentligt ikke værd at spise på denne sæson, men nogle gange får jeg bare tomattrang!

Dressing
1 tsk dijon sennep
1 spsk balsamicoeddike
1-2 spsk olivenolie
et nip sukker
lidt salt
Piskes sammen og dryppes over salaten.

14 kommentarer:

  1. Det ser rigtig godt ud !!!

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. Kære Hanne
    Det ser bare lækkert ud, og ret overskudsagtig, at stå og pille rejer til en tærte:) men jeg er nu sikker på, at det godt kan betale sig!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Uh! Spændende - jeg har ikke prøvet rejer i tærter før :-)

    Og ja, jeg har også forårsfornemmelser i køkkenet! Det er skrækkeligt :-)

    SvarSlet
  4. Uhm, hvor ser den tærte lækker ud!
    Hvis bare min kæreste spiste rejer - måske jeg skal lave den en dag han ikke er hjemme!

    SvarSlet
  5. Hej Marianne

    :o) Tak - og det var det!
    Hanne

    SvarSlet
  6. Kære Vibeke

    Hehe .. nu du siger det, ja så er det vist lidt overskudsagtigt;o)
    Og det kunne godt betale sig - det er ikke sidste gang jeg køber pil-selv-rejer.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  7. Hej Andrea
    Der var en gang, jeg absolut ikke kunne lide varme rejer. Men den hurdle er jeg heldigvis ovre.

    Ja, det er da helt vildt med de forårsvibrationer i køkkenet;o) Jeg drømmer om nyplukkede tomater fra drivhuset!!!

    SvarSlet
  8. Hej Tili
    Kunne du ikke prøve at lave den med f.eks. kylling. Jeg tror, at det vil være super lækkert også - og det er også sådan mild i smagen og vil passe godt med de andre ingredienser:o)

    SvarSlet
  9. Hej Hanne,

    Det ser rigtig lækkert ud. Opskriften virker nem, så mon ikke at jeg kan finde ud af det. :)

    SvarSlet
  10. Hej Bette Kavi
    Super nemt! Og du har jo total styr på det med at pille rejer. For det var nok det mest besværlige.
    Husk nu at du også skal dele med Mathi, hvis du laver sådan en tærte!!!

    SvarSlet
  11. Hmmm kunne ikke opdrive pil selv rejer i dag... Så... den bliver ikke afprøvet i dag, ØV !

    SvarSlet
  12. Hehe...

    Jeg har faktisk også et forhold til varme rejer som er sådan lidt la la, nogle gange kan jeg lide det og andre ikke....meeeeeeen det ser jo godt ud, så mon ikke det kunne gå hen og blive afprøvet alligevel:-)

    Knus

    SvarSlet
  13. Hej Marianne
    Du må på jagt i frysediskene:o) Og ellers kan den jo også laves med almindelige frosne rejer.
    God weekend

    SvarSlet
  14. Hej LaTascha
    Haha.... og ellers kan du jo lave den med lidt kylling i stedet. Jeg er sikker på, at det vil fungere lige så godt.
    Knus Hanne

    SvarSlet