onsdag den 9. december 2009

Havregrynskager

Billedet lyver lidt, helt så mørkt var kagen ikke...Lækkert håndlavet nougat...


Disse skønne småkager med smagen af ristet havregryn, gyldent sukker og nougat er et must til jul.

Jeg fik opskriften fra en gammel kollega (deraf navnet) for over 10 år siden og hvert eneste år har jeg bagt dem.
Så efterhånden må kagen have betegnelsen juleklassiker.

Anne Maries havregrynskager
Ca. 30 kager

100 g smør
2 spsk sirup
1 dl rørsukker (for ekstra smag skiftede jeg 2 spsk lys rørsukker ud med 2 spsk mørk)

Disse ting koges op til sukkeret er smeltet

Bland de tørre ting…

Start med at blande disse 3 ingredienser grundigt:
1 spsk mel
2 tsk god vaniliesukker (evt. selv lavet ved vaniliestænger der trækker i sukker)
1½ tsk bagepulver
4½ dl havregryn
tilsæt havregryn og bland det hele godt.

Bland de tørre ting i smørmassen. Det bliver en halvtør masse.

Massen bages i en lille form eller flades blot ud på bagepapir – ca. 20x30 cm.

Bag ved 200 grader til kagen er gylden – ca. 15-25 minutter, det afhænger meget af ovnen. Hold øje, så kagen ikke bliver for mørk.

Skær evt. kanterne af, hvis de er blevet for mørke og blot for at gøre kagerne jævne og pæne.

Skær ca. 30 tern, imens kagen er varm, og læg tynde skiver af nougat på ternene, så de smelter – pensel evt. så det bliver jævnt.

Gemmes i kagedåse.

10 kommentarer:

  1. De ser lækre ud, men hvor meget havregryn skal der i???

    SvarSlet
  2. Ja... det sad jeg også lige og tænkte på.. Hvor meget havregryn.

    Ser lækkert ud.
    Hyggehygge

    SvarSlet
  3. Nej hvor får du bare lavet mange lækre julesager. Mums.

    Selv om jeg er syg bliver jeg helt lækkersulten.

    SvarSlet
  4. Kære Hanne
    Det ser spændende ud!
    Dem vil jeg prøve, så jeg gemmer linket til opskriften, jeg regner med at du skriver ind hvor meget havregryn der skal i.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Hej Signe
    Åh tak... der var da lige en misser... Skynder mig at rette;o)

    SvarSlet
  6. Julemig ... det er rettet nu.
    De smager rigtigt dejligt.

    SvarSlet
  7. Hej Grith
    Ja, der bliver produceret lidt forskelligt. Super hyggeligt er det.

    :o) Det tager jeg som noget af et kompliment, at du bliver lækkersulten trods sygdom... på den anden side, så oplever jeg selv sjældent, at sygdom går ud over min appetit;o)

    SvarSlet
  8. Kære Vibeke

    Ja, det går vist lige hurtigt nok her... ;o) Det er rettet:o)

    Du vil ikke fortryde at bage disse.

    Knus Hanne

    SvarSlet
  9. Uha Hanne. Endnu engang har du ramt plet. Jeg ELSKER havregrynskager.. og så er de jo næsten sunde, ik? ;) Sikke du får bagt disse dage.

    SvarSlet
  10. Hej Nadia

    Jo, det er ganske vist - havre er meget sundt! Og sukker er fra en plante og smør fra køer, som græsser!

    SvarSlet