søndag den 6. december 2009

Appelsinspecier


Annes marcipanspecier er bare et hit. I dag har jeg leget lidt med opskriften og tilføjet lidt smag fra søde økologiske appelsiner – og det var ikke en dum idé.

Kagen får en diskret smag af appelsin … og duften i køkkenet er ubeskrivelig. Opskriften, som jeg lavede den i dag – og her opskriften på de originale marcipanspecier.

Appelsinspecier
Ingredienser:
200 g blødt smør
90 g flormelis
75 g ren rå marcipan
½ flækket vanillestang
1 spsk appelsinsaft
ca. 1 tsk fintrevet appelsinskal
240 g mel
1 sammenpisket æg
rørsukker

Pisk smørret grundigt til det en creme sammen med flormelis, revet marcipan, appelsinskal, saft og vanillekorn. Tilsæt mel, ælt hurtigt en sammenhængende dej og lad den hvile koldt i ca. 1 time. Form derefter dejen til 4 ruller med en diameter på ca. 2½ cm, pak dem ind i husholdningsfilm og læg i køleskab natten over – min. 3 timer.

Pensel rullerne med sammenpisket æg og tril derefter i rørsukker. Skær i 4-5 mm tykke skiver og læg dem på en bageplade, de flader lidt ud – jeg kunne have 20 kager på en plade.

Bag ved 175 grader i 12-15 minutter til de er let gyldne. Lad de bløde kager afkøle på en bagerist og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde

4 kommentarer:

  1. de lyder godt nok lækre med et appelsin i :) det kunne være jeg skulle prøve dem hvis jeg får en ledig stund her i ugen.

    SvarSlet
  2. Hej Line

    De er super lækre med appelsin i. Duften er så skøn.

    SvarSlet
  3. Jeg må anbefale denne her idé til min mor, næste gang hun laver dem :)

    SvarSlet
  4. Hej Anne

    Jeg havde helt overset din kommentar:o)
    Ja, prøv det - smager så dejligt. Jeg kan mærke, at jeg bliver mere og mere glad for den fine appelsinsmag i bagværk.

    SvarSlet