Jeg er blevet helt vild med at sylte, lave marmelader, sirup og gelé. Der er bare noget særligt tilfredsstillende ved at hive et glas hjemmelavet gelé eller marmelade frem på bordet.
I går lavede jeg myntegelé, så nu er det tilbehør til en lammesteg.
Jeg fulgte en opskrift fra Mad & Venners oktober nummer.
Den portion, som jeg skriver nedenfor, gav 3 små glas gelé.
Myntegelé
25 g friske mynteblade
2 dl kogende vand
½-1 spsk citronsaft
250 g rørsukker
2 tsk gul melatin
Atamon eller spiritus til at skylle glasene i
Skyl myntebladene og kog dem med vandet i 5 minutter. Lad blade og vand stå i gryden og køle af. Når det er koldt, vrides bladene for at udnytte al vand og saft.
Tag evt. lidt af bladene og hak meget fint. Kom dette op i gryden. Det giver geléen lidt farve og struktur.
Tilsæt geleringsmidlet, lad saften koge op under omrøring og drys sukkeret i. Lad geléen koge op igen i ca. 1 minut og skum den grundigt.
Hæld geléen på skoldede glas og dæk med et klæde. Og luk dem helt dagen efter.
Note:
Geléen bliver ikke grøn som købt gelé.
Du laver altså sådan nogle spændende ting :-)
SvarSletJeg har en aftale med mig selv om, at jeg skal prøve at smage myntegelé og lammekød en dag - har hørt det skulle være en god kombo :-)
Piskeris, jeg er helt bidt af det sylteri... Problemet kan ind imellem være, at jeg synes, at det er sjovere at lave end at spise. Men man kan altid forære lidt væk;)
SvarSletJa, det må du prøve en gang. Er en god kombo.
Det er godt nok nogle interessante ting du får lavet.
SvarSletJeg kan lige koge æbler og mose dem til min små unger - men det er også det.
Og det med at det er sjovere ind imellem at lave det end at spise det - den er jeg også med på.
Hilsen Grith
Kære Hanne
SvarSletDet ser dejligt ud med det syltning!
Normalt eller rettere, mens min mand levede, da syltede jeg også, både surt og sødt, men det er gået lidt i dvale, jeg håber, at lysten atter kommer, nu hvor Birthe er flyttet herover, men nu får vi se.
Knus
Vibeke
Kære Hanne,
SvarSletHvor dejligt at du er gået helt amok med den slags ting. Det er enormt overskudsagtigt i min bog :) Og mht farven. Nu kan jeg jo så ikke lade være med at spekulere over, hvorfor købeversionen er så grøn (yikes).
Madglade hilsner,
Nadia
Hej Grith
SvarSletSikken uge... først nu får jeg tid til at læse kommentarer her på bloggen:(
Dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste, som er så ufornuftig at lave ting, som er sjovere at lave end at spise;)
God weekend:)
Kære Vibeke
SvarSletDet er skønt med syltning - og det at lave ting helt fra bunden. Men jeg kan godt forstå, at det er sjovere, når man har nogen at dele det med. Jeg er begyndt at lave mindre portioner - for det med 10 glas marmelade, det kommer vi aldrig nogensinde igennem.
Så dejligt for dig at have din veninde tæt på.
Du må have en skøn weekend.
Knus Hanne
Kære Nadia
SvarSletJa, virkelig ikke en rar tanke med farven på købe-myntegelé ... klamt!
Det er lidt overskudsagtig med syltning, men det tager egentligt ikke så langt tid.
Du må have en super dejlig weekend. Den er længe ventet her:)
Weekendhilsner Hanne
Hej med dig
SvarSletJeg har lige kogt mojito mynte, som beskrevet i din blog, og det smager absolut ikke af noget.
Hvilken mynte har du brugt?
Jeg har lige været ude, og plukke en anden slags mynte, som jeg koger i det tidligere vand, så håber jeg på bedring.
Venligst
Anne Mette