fredag den 23. oktober 2009
Grønne grovboller
Sikken uge ... der har slet ikke været tid til at blogge, men dette bl.a. på grund af meget madlavning - så der er et lille lager af opskrifter til blogindlæg :o) Ugen har stået på arbejde, bage boller til kollegaer, lave fødselsdagsmiddag til min familie og heldigvis også nogle timers dans.
Her opskriften på de boller, som jeg bagte til kollegaerne først på ugen. Der var både gulerodsboller, som jeg tidligere har blogget opskriften på her.
Grønne grovboller
(ca. 20 stk.)
50 g smør
4 dl mælk
1 dl ylette, A38 eller lignende
50 g gær
1 tsk groft havsalt
2 tsk rørsukker
200 g revet squash
(1 dl friskhakket persille)
2 dl havreklid
ca. 800 g hvedemel
æg til pensling
Smelt smørret og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ylette/A38. Rør gæren ud heri. Tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt mel tilbage.
Slå dejen sammen og lad hæve mindst 1 time.
Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. mere mel.
Form til ca. 20 boller. Lad efterhæve ca. 30 minutter. Pensl bollerne og bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Note:
Jeg udelod persillen, da vi fik bollerne til morgenkaffen. Men smagen er god med persille til f.eks. aftensmaden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar