Så er der endelig tid til at få sidste del af SATC-menuen på bloggen … Sidst men absolut ikke mindst – desserterne.
Rabarbercrumblen har jeg blogget tidligere – opskriften kan ses her.
Den anden dessert var en Pecannøddekage med chokoladetrøffel og youghurt-flødeskum.
Det er første gang, jeg har lavet den kage. Der var mange roser til den, jeg var dog ikke helt tilfreds med den selv.
Chokoladetrøffelmassen opførte sig ikke helt, som jeg kunne ønske. Da massen størknede lagde lidt af smørret sig oven på chokoladen… Ved ikke helt hvorfor, mon jeg ikke har fået rørt det nok sammen...
Derudover havde jeg valgt 70% mørk chokolade og efter min smag var det nok lidt for stærkt i smagen.... og helt pæn var den heller ikke.
Selve Pecannøddekagen smagte dejligt – så en anden gang, tror jeg, at jeg vil overtrække den med ganache kun lavet af fløde og 50-60 % chokolade.
Jeg skriver i dag opskriften, som den var sidste fredag. Opskriften er også fra bogen Suveræne salater og brillante buffeter.
Kagen rækker til 10-12 personer
Pecannøddekage
300 g pecannødder (eller valnødder)
300 g flormelis
1 spsk maizena
6 æggehvider
lidt smør
300 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde
30 g smør
Nødderne hakkes – ikke alt for fint og blandes med sigtet flormelis (gem lidt til æggehviderne) og maizena. Æggehviderne piskes stive, sigtet flormelis tilsættes og de piskes seje.
Nøddeblandingen vendes i og dejen hældes i en smurt springform på ca. 25 cm og bages ved 175 grader i ca. 50 minutter. Når man trykker på toppen, skal den ikke give sig.
Til trøffelen hakkes chokoladen, og smøret skæres i små terning. Fløden varmes under omrøring ved middelstærk varme, til den er godt varm (må ikke koge). Chokolade og smør tilsættes, og der piskes kraftigt til massen er glat og sammenhængende. Den afkøles, til den er stiv som grød og fordeles over den afkølede kage.
Kagen sættes i køleskabet i et par timer, gerne til næste dag.
Yoghurt-flødeskum
2 dl flødeskum
2 dl youghurt naturel
½ vanillestang
Yoghurten afdryppes min. 3 timer i køleskabet i en si forret med et kaffefilter eller et rent klæde.
Fløden piskes stiv sammen med kornene fra vanillen. Til sidst vendes yoghurten i fløden.
Velbekomme:o)
Rabarbercrumblen har jeg blogget tidligere – opskriften kan ses her.
Den anden dessert var en Pecannøddekage med chokoladetrøffel og youghurt-flødeskum.
Det er første gang, jeg har lavet den kage. Der var mange roser til den, jeg var dog ikke helt tilfreds med den selv.
Chokoladetrøffelmassen opførte sig ikke helt, som jeg kunne ønske. Da massen størknede lagde lidt af smørret sig oven på chokoladen… Ved ikke helt hvorfor, mon jeg ikke har fået rørt det nok sammen...
Derudover havde jeg valgt 70% mørk chokolade og efter min smag var det nok lidt for stærkt i smagen.... og helt pæn var den heller ikke.
Selve Pecannøddekagen smagte dejligt – så en anden gang, tror jeg, at jeg vil overtrække den med ganache kun lavet af fløde og 50-60 % chokolade.
Jeg skriver i dag opskriften, som den var sidste fredag. Opskriften er også fra bogen Suveræne salater og brillante buffeter.
Kagen rækker til 10-12 personer
Pecannøddekage
300 g pecannødder (eller valnødder)
300 g flormelis
1 spsk maizena
6 æggehvider
lidt smør
300 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde
30 g smør
Nødderne hakkes – ikke alt for fint og blandes med sigtet flormelis (gem lidt til æggehviderne) og maizena. Æggehviderne piskes stive, sigtet flormelis tilsættes og de piskes seje.
Nøddeblandingen vendes i og dejen hældes i en smurt springform på ca. 25 cm og bages ved 175 grader i ca. 50 minutter. Når man trykker på toppen, skal den ikke give sig.
Til trøffelen hakkes chokoladen, og smøret skæres i små terning. Fløden varmes under omrøring ved middelstærk varme, til den er godt varm (må ikke koge). Chokolade og smør tilsættes, og der piskes kraftigt til massen er glat og sammenhængende. Den afkøles, til den er stiv som grød og fordeles over den afkølede kage.
Kagen sættes i køleskabet i et par timer, gerne til næste dag.
Yoghurt-flødeskum
2 dl flødeskum
2 dl youghurt naturel
½ vanillestang
Yoghurten afdryppes min. 3 timer i køleskabet i en si forret med et kaffefilter eller et rent klæde.
Fløden piskes stiv sammen med kornene fra vanillen. Til sidst vendes yoghurten i fløden.
Velbekomme:o)
De desserter ser skønne ud!
SvarSletDu skriver at chokoladen måske var for stærk, jeg tror, at du har ret, det er jo det med de chokolader, at man kun spiser lidt, når det er 70%, så på en kage, er det måske lidt for kraftig, men dejligt ser det altså ud.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletTak:o)
Ja, det er kraftige sager. Jeg elsker 70% chokolade alene med en kop the. Så det må jeg vist hellere holde mig til i fremtiden og så bruge en mindre kraftig til kager.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletDu godeste, sikke en aften :-)
Det var vel nok noget skøn mad du serverede. Sikke da et arbejde det må ha´ været at lave alt det.
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletDet var en fabolous ;o) aften.
Jo, det tog selvfølgelig noget tid... ca. 10 timer. Men jeg elsker jo at stå i køkkenet, så jeg følte det ikke som lang tid.
Knus Hanne