søndag den 30. september 2012

Fudge - med jordnødder og kondenseret mælk

Jeg har meget svært ved at stå for karamel - min absolut yndlings iskombination er vanilleis med karamelsauce. Derfor er det også alt for galt, at det først er nu, jeg gør mit første forsøg med fudge.

Denne opskrift er en hurtig version og ikke kogt, som den ægte fudge. Et af mine kommende projekter er at lave ægte fudge med sød vanillesmag.

Opskriften fandt jeg hos Louisa Lorang. Jeg har blot tilføjet lidt havsalt, da jeg synes, det er et match from heaven til karamel. Det er en heftig lille sag - og jeg vil anbefale, at fudgen skære ud i små firkanter og at give firkanterne et godt lag mørk chokolade med en høj kakaoprocent. Det let bitre fra en god mørk chokolade, gør noget godt ift den meget søde fudge.

200 g lys chokolade
200 g peanutbutter - crunch
1 dåse kondenseret mælk
1/4 tsk havsalt

ca 50 g mørk chokolade med høj kakaoprocent til overtræk.

Smelt alle ingredienser over ikke alt for høj varme til massen samler sig og bliver til en homogen, blank masse.
Fordel i en smurt form - ca. 20x20 cm og sæt formen i køleskabet - gerne natten over. Skær nu fudgen ud i små firkanter og pynt med tempereret chokolade.

Note: Snickerssmag for alle pengene! Og noget af det nemmeste konfekt at fremtrylle. Man vil kunne lege med forskellige chokoladetyper, tilføje lakridspulver, vanille, kakao m.v.

13 kommentarer:

  1. Yum hvor ser det fantastisk lækkert ud. Tror jeg helt sikkert jeg vil forsøge mig med som en variant til jule konfekten. Frk. Kræsen har også lavet en fudge med hvid chokolade, som man burde prøve :)

    Lise
    http://lisepaasu.blogspot.com

    SvarSlet
  2. @Lise
    Tak for tippet, det vil jeg lige kigge på ... er pludselig blevet frygtelig vild med hvid chokolade :)

    SvarSlet
  3. Suk! De ser rigtig lækre ud... jeg vil også ha' :-)

    SvarSlet
  4. De ser lækkert ud, jeg kan især lide den ekstra tilføjelse af chokoladen :)

    SvarSlet
  5. @Piske - de var også ret ok. Heftige, men gode.
    Ærgrer mig altid over, at jeg ikke sådan lige kan smutte ind til dig og aflevere en lille godtepose. Det kunne være så hyggeligt!

    SvarSlet
  6. @Misbah
    Chokoladen gjorde netop hele forskellen, efter min mening :)

    SvarSlet
  7. Jeg er så enig! Du bliver nødt til at flytte tættere på :-D

    SvarSlet
  8. Så kan jeg godt ærgre mig over at der ikke findes en kondenseret mælk uden sukker :-) De ser godt nok lækre ud - og tror måske nok jeg bliver nød til at prøve at lave dem alligevel, da der stadig er masser af mælk i skuffen fra Tyskland.
    Hvis jeg nu laver dem til gæster, så går det nok ikke så galt :-)

    SvarSlet
  9. Mums de er gode har lavet en portion her i weekenden...de forsvinder godt nok hurtigt :-)

    SvarSlet
  10. @Heidi,
    Det må du gøre. Det går da ikke, at alt den gode mælk går til spilde ;)

    SvarSlet
  11. @by Busk
    Dejligt at høre, at de faldt i smag :)

    SvarSlet