fredag den 8. juni 2012

Kokostoppe med marcipan og appelsin-/chilisirup

Endnu en kageopskrift blev prøvet af - Mette Blomsterbergs kokostoppe. Jeg havde dog ikke hverken lime eller citron. Jeg brugte i stedet appelsinsirup med chili og vanille. Det gav en fin og mild appelsinsmag og et lillebitte bid på tungen af chili. Dog tror jeg, at man skal vide, at det er der for at smage det. Så enten skal der mere i eller også, skal man holde sig til lime- eller citronskal.

Kagerne er lækre og marcipanen bidrager med mild smag og fugtighed.

400 g kokos
380 g rørsukker (eller 400 g, hvis du udelader sirup)
25 g appelsinsirup
4 æg
125 g marcipan

ca 200 g mørk chokolade
Bland kokos, rørsukker, sirup, æg og revet marcipan sammen. Lad stå i køleskabet 1 times tid.
Rul kugler af ca 1 spsk-størrelse og form dem som toppe. Sæt på en bageplade - ca 20 pr plade.

Bag ved 180 g i ca 8-13 minutter. Hold øje - de skal blot blive let gyldne. Det er en meget sukkerholdig dej og den svides hurtigt. Lad kagerne køle lidt af på pladen og træk dem derefter over på en rist på bagepapiret. De er nemmest at tage af papiret, når de er helt kolde.

Smelt chokolade over vandbad og dyp kagernes bund heri - de må gerne få et godt lag chokolade.

5 kommentarer:

  1. De ser nu mums ud.........

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. Ummenum de ser lækre og saftige ud - det er ikke godt for den sunde levevis at blive fristet af sådan noget :-)

    SvarSlet
  3. @Marianne,
    De var også gode - og en hurtig og nem lille kage at kaste sig ud i.

    SvarSlet
  4. @Heidi,
    De var også rigtigt saftige. Spiste en 4 dage efter bagning, hvor den stadig var god.
    Sorry, ... ikke nemt med alle de fristelser!

    SvarSlet
  5. Jeg glemmer nemt de gamle klassikere, så tak for påmindelsen! De ser dejlige ud :)

    SvarSlet