lørdag den 26. maj 2012

Cremet citronis - en rigtig sommeris

Konsistensen på denne is er perfekt - cremet og blød. Smagen er totalt citronfromage - skøn sød/syrlig og forfriskende. 

saften 4 citroner - ca 1,2 dl
skal af ca 1/4 citron (undgå det hvide under skallen)
2 dl letmælk
1 stang vanille
et nip salt
1 dåse kondenseret mælk
ca 3 spsk honning
1 dl kaffefløde, 9 %
1 dl piskefløde
evt. en smule farve
Pres saften ud af citronerne, varm op sammen med en smule citronskal, marven og bælgen fra vanille, et nip salt og letmælk. Det må ikke koge. Tag af varmen og lad det gerne stå 15 minutters tid for at trække mest mulig smag fra citronskal og vanille. Pisk kondenseret mælk og evt. farve ud i citronblandingen og til sidst fløden. Smag til med honning. Sæt blandingen i køleskabet, til det er helt koldt. Kør på ismaskinen og lad det fryse endnu et par timer i en boks i fryseren.

Note:
En frisk dessert, som er et godt punktum oven på en god middag.
Saltet gør en forskel - fremhæver citron, syre og sødme. Jeg havde ikke puttet salt i til at starte med, og da jeg smagte isen til var den ret flad. Saltet gjorde en verden til forskel, men selvfølgelig kun et lille nip

6 kommentarer:

  1. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

    *indsæt store hundeøjne*
    Kan du ikke teleportere sådan en portion over i min fryser?
    *håbehåbehåbe*

    SvarSlet
  2. @Piske, vil helt klart gøre et forsøg. Ville gøre godt i din citronelskende mund! :)

    SvarSlet
  3. Ummmmmmmmmmmmmmmmm Hanne dig og din is bor altså allllt for langt væk.....

    Og så lige citron is..............

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  4. Lyder SÅ godt...
    Kommer på listen over 'skal prøves'

    SvarSlet
  5. @Annika,
    Hvis du er til citron, er jeg sikker på, at du ikke vil fortryde :)

    SvarSlet
  6. Har nu lavet din is to gange, med stor succes,- og med mere citronsaft end du skriver i opskiften. Skulle nemlig bruge 6 citroner at komme isen i. Fik det sådan serveret på Mallorca.Vi er vilde med isen. Og så ser det flot ud at servere den i egen skal. Det er faktisk forholdsvis nemt at tømme citronen for indhold.Vibeke-Hørsholm

    SvarSlet