Det er tunge sager ... så er du på diæt, skal du klikke hurtigt væk. Hvor det dog smager godt!! Total smag af barndom - en sauce, der får englene til at synge!! Der var bonuspoint fra gemalen til kokken den dag.
Haren:
500 g hakket oksekød
500 g hakket svinekød
2-3 tsk flagesalt
friskkværnet peber i rigelige mængder
2 æg
5 spsk rasp
2 fintknuste enebær
2 tsk ribsgelé
1 fintrevet løg
½ dl fond/bouillon, gerne vildtfond
fløde
+ 1 dl vildt fond eller vand
2 pk god bacon
Rør de to slags kød sejt med salt og peber. Rør æggene i og herefter rasp, enebær, ribsgelé, løg, fond og fløde til en ikke alt for fast fars, men dog heller ikke mere lind, end man kan forme et farsbrød. Smag til!!
Form farsen i et smurt ildfastfad og dæk det med baconstrimler. Hæld fond eller vand ved.
Sæt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Skru ned på 180 grader og giv haren endnu 45 minutter. Hvis haren ikke er gylden, kan man give den 5-10 minutter ved kraftigere varme evt varmluft.
Den vildeste sovs!!
evt. 1-2 dl vildt- og/eller andefond
2-3 dl fløde
1 dl rødvin
2-4 tsk ribsgelé
gastrik (kan sagtens udelades)
balsamicoeddike
salt, peber
vand + maizena
evt. kulør
Hæld væden fra haren igennem en sigte. Kog op sammen med ekstra fond, rødvin, fløde og ribsgelé. Smag til med gastrik, balsamico, salt, peber og evt. mere ribsgelé og rødvin. Jævn saucen og tilsæt evt. kulør for en mørkere farve.
Note:
Vi valgte at spise kartoffelmos til, da det nok er ved at være sidste udkald for mos for denne vinter. Og det var godt ... man kan virkelig få noget sovs indenbords sammen med mos.
Mosen var lavet ganske almindeligt med smør, salt, peber, et skvæt fløde/mælk, en klat creme fraiche - og lidt eddike. Lidt syre i kartoffelmosen er fantastisk!
En virkelig all-time-favorite ret, som vi højst får en enkelt gang om året. Hvilket også gør, at man nyder det helt igennem ... og foræder sig, bare en lille bitte smule ;o)
Hooold op hvor er det længe siden, jeg har fået dette - kan godt forstå, at der blev uddelt bonuspoints :-D
SvarSlet@Piske,
SvarSletDu må lave det, folk bliver glade ;)
Jeg får altid bonuspoints, når jeg laver gammeldaws ...
Eeeeej det kan du ikke være bekendt! Det kan godt være vi er ved at nå grænsen mellem go og no-go mht kartoffelmos, men forloren hare, det kan man da vist spise hele året.
SvarSletJeg får den vildeste lyst til en portion!!
@Heidi,
SvarSlet:) .. Uuundskyld!
Forloren hare kan vist spises altid og hele tiden. Du må igang.
Åh ja <3 Forloren hare er noget af det bedste fra det danske køkken. Det er ikke så tit vi spiser dansk mad/danske retter - men forloren hare hører til på min top 5 over all time favoritter.
SvarSletOg så elsker jeg et godt stykke rugbrød med et par tynde skiver dagen efter. Med en god klat gelé eller æblegrød. Ren foodlove.
Kh
Maj
Kære Eva
SvarSletKan kun givedig ret. Det smager skønt!
Vi har også spist det med glæde til frokost dagene efter. Uhm!!
Kh Hanne
Så har jeg prøvet at lave din opskrift, og hold nu op hvor var det en kæmpe fornøjelse :) Super lækkert, saftigt. Jeg kastede mig dog ikke ud i sovsen :) lavede bare den klassiske!
SvarSlet@Anonym
SvarSletDejligt at høre, at haren faldt i din smag. Jeg kunne også godt lige guffe sådan en portion senere i dag :)
Hej Hanne
SvarSletHar du prøvet at lave din forloren hare med en blanding af vildt og flæsk?
Jeg tænkte på om det kunne være en idé der passede godt ind i din tidligere udfordring om at bruge vildt alternativt.
Mvh Karina