lørdag den 16. juli 2011

Karrymiddag ... kyllingedeller og svampesauce

God gedigen hverdagsmad - frikadeller af hakket kyllingekød dertil en karrysauce med svampe og ananas.

Kyllingefrikadeller med karry
800 g hakket kyllingekød
ca 2 tsk havsalt
et godt drys friskkværnet peber
1-2 tsk karry
2 små æg
ca 3 spsk mel
ca ½ dl ananassaft
1 revet skalotteløg
Rør kødet sejt med salt. Rør herefter de resterende ingredienser i. Lad gerne stå og trække ½ times tid og juster derefter med væsken.
Steg i olie.

Karryananassauce med svampe
1 klat smør
1 lille, finthakket skalotteløg
1 grøn finthakket chili
2 store finthakkede portobello svampe
2 tsk karry
1 spsk mel
ananassaft fra en lille dåse ananas
ca. 3-4 kyllingefond
evt ½ dl fløde eller kokosmælk
ananas i små tern
maizena til jævning
citronsaft
Svits ved ikke al for høj varme løg og chili  (med eller uden kerner) i smør til det bliver lidt mørt. Tilsæt svampene og svits endnu nogle minutter. Tilsæt karry og brænd dette af. Herefter røres melet godt ud i blandingen og der spædes med væde: ananassaft og kyllingefond. Lad småsimre.
Hæld fløde og ananas i saucen. Jævn evt. med maizena udrørt i vand. Smag til med salt, peber, citronsaft.

Server med ris - jeg brugte fuldkorns basmati. De er ikke helt så parfumerede og velduftende som de hvide basmatiris, men dog med den kendte basmati duft - og de var meget velsmagende og mere mættende end den hvide.

Note: 
En meget børnevenlig karryret - mild karrysmag, som man selvfølgelig kan pifte op med noget mere chili. Karrysmagen i dellerne er meget svag, her kunne man med fordel smide 1-2 tsk mere karry i.
Ananas er skøn sammen med karry. Jeg kan godt lide det sur/søde op imod karrysmagen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar