Derudover anbefalede hun mig til at prøve hendes opskrift med både kikærter og hestebønner.
Med udgangspunkt i den opskrift fik jeg lavet de skønneste falafler og er helt sikker på, at jeg snart vil lave endnu en portion. De proteinrige kikærtefrikadeller er yderst velsmagende og mættende.
175 g udblødte kikærter
125 g hestebønner
2 små bananskalotteløg
2 store fed hvidløg
2 spsk finthakket koriander
2 spsk finthakket persille
3/4 tsk spidskommen
1/4 tsk cayennepeber
1 tsk salt
friskkværnet peber
1 tsk natron
ca 3 spsk mel
ca. 3-4 dl olie, f.eks. solsikke
Kikærter og hestebønner sættes i blød et døgnstid.
Hestebønnerne afskalles. Hestebønner, kikærter, løg, krydderurter og krydderier køres i foodprocessor.
Herefter røres natron og lidt mel i til farsen har en konsistens, så du kan forme små "frikadeller". Lad farsen hvile en halv times tid og form nu til falafler.
Varm olien i en kasserolle og frituresteg falaflerne nogle få af gangen. Olien skal hele tiden være mindst 150 grader og gerne 160 grader. Jeg brugte mit stegetermometer til at holde øje.
Friter ca. 2-4 minutter til falaflerne er gyldne. Lad dryppe af på fedtsugende papir.
Server med en god tzatziki, salat og pitabrød til.
Note: Jeg er overbevist - falafler er skønne! Jeg vil næste gang krydre lidt dem lidt mere. Dvs. mere koriander, mere persille, mere hvidløg og efter også lidt mere cayennepeber + spidskommen.
Jeg var forundret over, hvor meget de mætter. 3 små falafler og jeg var stopmæt.
Vil forsøge mig med at lave en portion til fryseren. Jeg ved ikke, om det vil virke, men det vil være en rar ting at have med til frokost på job.
Hvor er de flotte, Hanne.
SvarSletJeg plejer at komme udblødt bulgur i, men det lyder da også lækkert med bønnerne.
Tak, Signe.
SvarSletOg tak for tippet med bulguren. Det er jo helt klart noget, som jeg skal lave igen, så det er dejligt med lidt nye idéer :)
Lyder lidt som den aha-oplevelse vi havde. "Kan man virkelig lave dem så godt selv?!" :-)
SvarSletWauw, hvor er de flotte! Tusinde tak for opskrift og for at opklare at man ikke behøver koge kikærterne først - jeg har nemlig en ordentlig portion udblødte kikærter i fryseren netop til falafel, har bare ledt efter den rigtig opskrift som jeg stolede på. Og den er fundet nu :)
SvarSletDet ser godt ud:-)
SvarSletVed du hvorfor der skal natron i?
Tænker om det er for at gøre dem mere sprøde og/eller luftige ... ?
@Frk Skjold, det var lige præcis, hvad det var :)
SvarSlet@Frk Uldbjerg, TAK :)
SvarSletDu må bare straks igang. Jeg tror også, at jeg snart må lave en ny portion.
@christoffervolf, tak!
SvarSletMarian skrev til mig, at det både var for at få dem til at hæve lidt under stegningen. Men hun skriver også, at det er for at effektivisere blødgøringen af kikærterne.
Hvor ser det de bare lækre ud! Mums :o)
SvarSletUhh, hvor ser det lækkert ud. måske man skulle prøve kræfter med sådan en omgang en af dagene..
SvarSletVar jo nød til at kigge forbi, da jeg får en del hits fra din side. Og hold da op noget lækkert mad du laver.
Hej
SvarSletSer meget lækre ud.
Jeg har altid lave falaffel med udblødte ærter/bønner men næsten alle opskrifter jeg ser er med kogte ærter/bønner. Man kan sagtens fryse massen blot mister krydderierne noget af deres smag så når man tør det op kan man tilsætte mere krydderi.
Man kan også tilsætte sesamfrø, det giver en vidunderlig smag og en anden struktur.
Ser spændende ud :)
SvarSletHilsen
Mikkel
http://restaurantikøbenhavn.dk/
Hej Hanne,
SvarSletDet ser jo rigtig godt ud. Er glad for at det lykkedes og at de smagte. Det lyder som en rigtig god ide med lidt flere krydderier:)
Mvh Mariam
@KageMor - Tak, og det var lige netop Mums!
SvarSletHej Heidi
SvarSletDejligt, at du kiggede forbi :) Håber, at du gør det igen.
Det skal du prøve - de smager super dejlige.
Hej Annette
SvarSletVelkommen her :)
Tak - de smagte super dejligt.
Rigtig god idé med sesamfrø, det vil jeg prøve at huske næste gang. Kan lige forestille mig, at det vil falde i min smag.
@Mikkel - tak :)
SvarSletHej Mariam
SvarSletTusind tak for opskrift! Jeg hopper snart på at lave en ny portion! med ekstra spark af krydderier :)
Kh Hanne
På billede nr 1 er ikke kikærter, men en anden slags bønner
SvarSletHusk at citronsaft er med til at give dem ekstra god smag. og prøv også med kikærter og edamame bønner fra fryseren der lige er overhældt med kogende vand, halv kikærter/halv edamame bønner og ellers bruger jeg din opskrift nogenlunde, ærgeligt at nogen tror der skal æg i...
SvarSlet