Jeg har blandt andet lavet denne kokosis. En smagsbombe af sød, dejlig kokos og vanille. Der var blot den hage, at isen er noget iset/krystalliseret. Ved ikke helt, hvad jeg skal gøre for at undgå dette. For mit dilemma er, at jeg ikke bryder mig om for fed is, og det kan jeg forestille mig, at den bliver ved at udskifte mælken med fløde. Gode råd modtages gerne.
Har dog lige fået tip om en opskrift med både æggeblomme og hvide. Og derudover kun væde fra kokosmælk. Det skal jeg prøve af.
Opskriften tager udgangspunkt i denne.
1 dåse kokosmælk, 400 ml
2 dl sødmælk
½ stang vanille
4 æggeblommer
120 g rørsukker
Varm kokosmælk og sødmælk op til ca 85 grader sammen med vanillestangen (fjern først marven).
Pisk imens æggeblommer, rørsukker og vanillekorn.
Når mælkeblandingen har rette temperatur hældes 1/3 af massen over i æggeblandingen, imens der røres godt.
Mælkeblandingen sættes igen over varmen og æggeblandingen tilsættes lidt af gangen.
Blandingen varmes igen til max 85 grader - til den tykner.
Hæld igennem en sigte og køl massen af.
Kør på ismaskinen.
UUUHMMMN! Kokosis er - uden sammenligning - min yndlingsis. Glæder mig til at høre, hvis der kommer anvisninger/rå til at lave den silkeblød og krystalfri. Selvom din nu ser RET lækker ud på billedet!
SvarSlet- der skulle stå 'råd' og ikke 'rå' ;-)
SvarSletJeg er håbløst bagud med at blogge - så jeg har bl.a. en opskrift liggende på en kokosis fra sidste weekend, som jeg ikke synes blev vandet eller krystaliseret. Der er godt nok fløde i - men jeg synes heller ikke den virker voldsomt fed.
SvarSletGiver nu En Glad Blogger ret i at den ser ret god ud :-)
Nøj! Den ser lækker ud! Hm - du kan prøve at eksperimentere med yoghurt? Jeg synes ikke, at de yoghurtis, jeg har lavet, har samme tendens til at krystallisere, selvom jeg ikke har ismaskine.
SvarSlet@Heidi
SvarSletJeg har tænkt på, at der vist snart må komme lidt fra din hånd. Glæder mig til at se din kokosis .. og hvad du ellers har eksperimenteret med.
@Piske
SvarSletDer er allerede nu en portion med yoghurt/kokos smidt i maskinen! Tak for idéen.
Og rigtig god weekend.
Kære Eva
SvarSletDet går lige op for mig, at det er dig, som er bag navnet "En glad blogger" ... jeg er vist lidt distræt i dag.
Men ja, det kunne også godt blive en af mine favoritter!
Snart kommer en ny variation, hvor basen er yoghurt. Så må jeg se, om det løser krystal-problemet.
Ha' en dejlig weekend.
Kh Hanne
Angående krystaller i isen. Var din mælkeblanding afkølet længe nok? Den skal være meget kold før den bliver hældt i is maskinen. Den ser forøvrigt rigtig lækker ud.
SvarSlet@Gitte - tak for råd. Men ja, jeg mener, at den var gennemkold. Men vil være opmærksom på det fremover. Smagen var superlækker :)
SvarSlet