Jeg ejer ikke en Römertopf eller stegeso, men en stor stegegryde kan gøre det ud for det samme.
Det er nem mad. Det tager lidt tid i ovnen, men selve forberedelserne og anstrengelserne er minimale.
Og sikken duft ... jeg var ved at flå gryden ud af ovnen længe før, retten var færdig. Men holdt mig i skindet... og blev velbelønnet med et lækkert, velduftende og super smagfuld ret... og ovenikøbet er det helt igennem sund og powerfuld mad.
en stor hanekylling, 1850 g
2 dåser cherrytomater
2 dl kyllingefond
1-2 dl vand
2 røde chilier
2 rødløg
2 fed knust hvidløg
1 squash
2 snackpebre
2 dåser kidneybønner
1 tsk spidskommen
1 tsk st. koriander
1 tsk oregano
salt, peber, cayennepeber
1 tsk sukker
1 lime, saften
100 g perlebyg
Snit alle grøntsagerne i passende størrelse. Bland i en smurt stegegryde, en Römertopf eller lignende alle grøntsager, tomater, fond, krydderier og perlebyg. Krydr kyllingen med salt og peber og placer ovenpå grøntsagsblandingen. Låg på. Jeg kiggede til fuglen efter 45 min - mest for at smage på tilbehøret, om det manglede salt og krydderier. På med låget igen og ind i ovnen den sidste tid.
Giv retten 1 1/4 time ved 210-220 grader. Tag låget af og steg endnu ca 20 minutter til kyllingen er gennemstegt. (evt grill et par minutter til sidst)
Server evt. sammen med en ekstra portion speltkerner, pasta, ris, godt brød.
Note: En ret, man kan lege videre med. Hvis man ikke vil koge ekstra kerner, pasta eller ris, kunne man med fordel tilføje et par 100 g mere perlebyg. Det var lidt et forsøg at smide et par håndfulde i, det fungerede fint og så kan man lave hele måltidet i én gryde.
Man kan med fordel lege videre med friske krydderurter, mere chili, flere krydderier, andre grøntsager osv.
Et par minutter under grillen ville give kyllingen en mere gylden farve, men det er mest kosmetik :)
Note: En ret, man kan lege videre med. Hvis man ikke vil koge ekstra kerner, pasta eller ris, kunne man med fordel tilføje et par 100 g mere perlebyg. Det var lidt et forsøg at smide et par håndfulde i, det fungerede fint og så kan man lave hele måltidet i én gryde.
Man kan med fordel lege videre med friske krydderurter, mere chili, flere krydderier, andre grøntsager osv.
Et par minutter under grillen ville give kyllingen en mere gylden farve, men det er mest kosmetik :)
Kære Hanne
SvarSletUhm, det ser fuldstændig forrygende ud. Er vil med at grøntsagerne og perlebyggen har ligger og suget kyllingeguf til sig :-)
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletDet smagte også helt forrygende... så meget saft og kraft i en gryde er helt uimodståelig ... glæder mig allerede til at spise rester i morgen :).
Knus Hanne
Det skal prøves! Det lyder rigtig lækkert - og nemt!
SvarSlet@FruMaansen, det må du gøre. Nemt kan vi lide!!! Og især når det samtidig er super smagfuldt.
SvarSlet