Hjemmebagt knækbrød er noget mere interessant end det industrifremstillede. Samtidig finder man ikke noget, som er meget lettere at frembringe på ganske kort tid.
Jeg har tidligere blogget om knækbrød her. Denne opskrift er meget lig, men der er boghvedemel i denne og det giver mere/en anderledes smag.
Da jeg havde spredt halvdelen af dejen ud efter grundopskriften, tilføjede jeg Prima Donna ost, cayenne, paprika og merian for at få en lidt krydret version. Tror, at det vil gøre sig rigtigt godt som en lille snack til et koldt glas øl eller vin.
Knækbrød
(2 bageplader)
1/2 dl havegryn
3/4 dl sesamfrø
3/4 dl græskarkerner
1/2 dl hørfrø
1/2 dl solsikkekerner
1/2 tsk bagepulver
1 tsk salt
ca 2 dl boghvedemel
3/4 dl olivenolie
2 dl vand
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt vand. Tilsæt evt mere boghvedemel. Det skal have konsistens som tynd havregrød .
Del dejen i 2.
Træk forsigtigt det øverste lag bagepapir af:
Skær dem ud på pladen f.eks. med et pizzahjul:
Bag 180gr i ca 20-25 minutter.
Bræk brødene fra hinanden og køl af på en bagerist. Læg derefter i en kagedåse.
Den almindelige version:
Den krydrede version:
Hej Hanne
SvarSletDe ser gode ud - og de ligner nogle jeg har lavet tidligere, hvor jeg lavede dem lidt mindre i snack-format og puttede lidt ekstra salt i - og så er de nemlig rigtig gode til et glas øl eller vin.
Jeg får helt lyst til at lave dem igen nu - og så skal der helt klart prøves med nogle ekstra krydderier :-)
De ser dejligt sprøde ud - og god idé med krydderierne :-)
SvarSletDet må jeg prøve på den måde som du beskriver der.
SvarSletJeg har prøvet på nogle andre måder hvor man ruller dejen ud og det er svært at have med at gøre.
Din fremgangsmåde ser noget nemmere ud.
Det skal i hvert fald prøves.
Bedste hilsner
Søren
Ummm kunne godt lige bruge at gnaske i sådan et lige nu !!!
SvarSletHyggehygge
Marianne
Hej Heidi
SvarSletJeg vil også, som du, putte lidt ekstra salt i næste portion. Så vil de nemlig være ekstra gode som snack.
@Piske, ja - dejligt med lidt knas og krydderierne gav lige lidt ekstra :)
SvarSletHej Søren
SvarSletDet var virkeligt nemt, fordi dejen er så lind. Jeg mindes også min tidligere opskrift, hvor det var lidt mere besværligt.
God bagning :)
Hilsner Hanne
@Marianne - måske du kan finde lidt kage, som du kan gnaske lidt ;) Det ville jo heller ikke være dårlig!
SvarSlet