fredag den 16. juli 2010

Røget sildehapsere, soltørret tomat/tzatzikihapsere - laksekoteletter og aspargeskartofler





Så kom dagen ... ferie!!! Det er fantastisk. Man glæder sig til sommerferien, som et lille barn igennem laaaaang tid og pludselig er dagen dér. I går besluttede jeg mig for at holde fri allerede fra i dag - jeg var godt med, havde fået ryddet op på kontoret og har et godt overblik - så en ekstra feriedag måtte jeg belønne mig selv med :)

I formiddag kørte jeg en smut til Viborg for at købe fisk til i aften ... det er jo fredag ;) 2 store laksekoteletter og 1 røget sild. Derudover nye aspargeskartofler og 1 lille broccoli. Enkelt og sommerligt!

Røget sildehapsere
(4-6 små hapsere)
½ røget sild
lidt cremefraiche
finthakket purløg
lidt citronsaft
salt, peber
Silden findeles og flest mulige ben pilles fra. Røres med de resterende ting og fordeles på små kiks eller ristet flûtes. Pynt med ekstra purløg.

Soltørret tomat/tzatzikihapsere
2 spsk cremefraiche
½ tsk olie fra de soltørrede tomater eller blot alm. olivenolie
1 spsk flødeost
1/4 fed revet hvidløg (pas på - det kan hurtigt blive for dominerende)
3 finthakkede soltørrede tomater
lidt agurk uden kerner i små tern
lidt salt
peber
finthakket basilikum
Røres sammen og fordeles på kiks eller ristet brød.
Drys med basilikum.

Laksekoteletter med broccoli og aspargeskartofler

Kræver vist ikke den store opskrift.
Laksekoteletterne steges som her.

Aspargeskartoflerne var bitte små - så jeg kogte dem i 7 minutter, slukkede for varmen og lod dem stå endnu 7 minutter - så var de perfekte. De smagte helt fantastisk med en lille smule smør og et drys Maldon Seasalt.

Broccolien dampede jeg i 2-3 minutter i meget lidt vand og med et godt drys havsalt - så de bevarer sprødheden.

8 kommentarer:

  1. Hej Hanne

    Så vil jeg da lige ønske dig en vidunderlig sommerferie !!!

    Sidder her og får vildt lyst til røget markel... Det plejer jeg nemlig at få. når de andre har spist røget sild...

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. God sommerferie! Husk at få slappet rigtig meget af - og ikke lægge for mange spændende opskrifter op, som jeg må prøve - jeg har sådan en lang liste i forvejen! :-D

    Står det i øvrigt på sushi TO gange om ugen, når det er ferie?

    SvarSlet
  3. Uhhh...så må du have en rigtig dejlig ferie. Der går lige 3 uger endnu inden det er min tur, så jeg må nøjes med, at nasse på Jer andres ferieoplevelser lidt endnu:-)

    SvarSlet
  4. Kære Hanne

    Uhm, det ser lækkert ud det hele. Er held vild med sildehapperene. Det er alt for lidt fisk vi får i tiden, men efter at ha' set det her har jeg skyndt mig at bestille laks til på fredag :-)

    God ferie!

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  5. Hej Marianne
    Tak - første uge har været skøn. Dejligt at tænke på, at jeg stadig har 14 dage :)

    Har du mon fået din makrel ... uhm, det er også super lækkert.
    Kh Hanne

    SvarSlet
  6. Hej Piske
    Jeg har slappet af for vildt i den første uge! Og planlægger at fortsætte med det ;)

    Der blev dog også lavet mad på Langeland, så har nogle blogindlæg i ærmet...

    ;D God idé med 2xsushi .... ja, det skulle jeg nok kunne nå. Gustav rejser på jagtferie i morgen, så har jeg jo frit slag på alle hylder.

    SvarSlet
  7. LaTascha, tak for det:) Har nydt den første uge i fulde drag.
    Det er ikke så dårligt at nasse på andres ferie og have sin egen tilgode. Så nyd du det - og rigtig god ferie, når du kommer dertil:)

    SvarSlet
  8. Kære Malou
    Fisk er godt! Jeg har planlagt, at vi mindst skal have fisk én gang om ugen ... gerne flere. Håbe, at jeg kan samle det forsæt op igen efter ferien:)
    Knus Hanne

    SvarSlet