tirsdag den 27. april 2010

Den vrede pastasauce, kødboller og Linguini





Det er lidt småt med madlavningen disse dage .... det er møgirriterende at være uinspireret mht madlavningen. Jeg skal hanke godt op i mig selv den næste tid - for det går bare ikke!!!

I dag skulle det gå stærkt og så er italiensk mad ofte en god ting. Masser af smag og ret simpelt - og det var dejligt.

En arrabiata pastasauce - eller "Sugo all' Arrabiata" = "Den vrede" .... som er en ret stærk tomatsauce. Da jeg også havde lyst til kød, lavede jeg nogle små stegte italienske kødboller til at blande i saucen.

Vil man gøre det helt enkelt, så smager saucen skønt blot med pasta til og så bliver det vist ikke meget nemmere.

Den vrede sauce
1 frisk rød chili
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
1 dåse gode dåsetomater, f.eks. cherrytomater
salt
evt. sukker
evt. balsamicoeddike
evt. tørret chili
evt. en håndfuld frisk basilikum som drys
evt. en håndfuld friskrevet Grana Padano eller Parmesan som drys

Varm olien op i en pande og svits hvidløg og chili heri. Når hvidløgene er brune tages de op ... men pas på at chilien ikke bliver sort også. Man kan evt. starte med at brune hvidløgene og derefter svitse chilien i et par minutter.
Tilsæt tomaterne - giv dem gerne en hurtig tur med stavblenderen inden. Lad småsimre 15 minutter.
Smag til med salt. Samt evt. sukker, syre og mere chili.

Små stegte kødboller
400 g hakket kalv/flæsk
ca. 1 tsk salt
cayennepeber
sort friskkværnet peber
1 tsk tørret salvie
1 tsk tørret merian
1 lille fed revet hvidløg
1 stor håndfuld Grana Padano eller Parmesan
3 finthakkede soltørrede tomater
en lille håndfuld finthakket, frisk basilikum
1 lille æg
1 spsk mel
lidt vand
Rør farsen sej med salt og rør efterfølgende de andre ingredienser i.
Farsen skal ikke være alt for lind - men rør lidt vand i af gangen. Lad farsen stå og trække 15-30 minutter. Rør igen og tilsæt evt lidt mere vand.

Steg i rigeligt olivenolie små kødboller.

Kog pasta, bland i saucen sammen med kødbollerne. Hæld gerne lidt pastavand ved, så saucen ikke bliver for tør.

Drys med basilikum og Grana Padano.

Buon appetito

6 kommentarer:

  1. Jamen i hverdagen må det da godt være simpelt - og så er italiensk helt rigtigt at kaste sig over! :-)

    Vi spiste hjemmelavet pizza i dag, hvor bundene var forbagte og smidt i fryseren for nylig, så jeg kun skulle koncentrere mig om at lave fyld og give dem lidt tid i ovnen.

    SvarSlet
  2. Hej Piskeris
    God idé det med at forbage pizzabunde - så er det super nemt at få hurtigt og stadig lækkert aftensmad.
    Italiensk holder!

    SvarSlet
  3. Hmmm uinspireret? Jeg synes godt nok, at denne ret ser helt og aldeles fantastisk ud. Jeg savler helt lige nu haha. Kærlige hilsner fra Hong Kong

    SvarSlet
  4. Kære Hanne
    Jeg syntes nu, at det er en ganske udmærket og lækker ret, jeg kan overhovedet ikke se, at pasta er tegn på at være uinspireret, - tværtimod:)
    Knus
    vibeke

    SvarSlet
  5. Hej Nadia

    Dejligt at høre fra dig:)
    Uinspireret ... måske ikke lige denne dag, men de andre dage har jeg virkelig ikke lavet noget, som det har været værd at blogge om.
    Husk - hovedet væk fra tastaturet, vi kan ikke have, at flere bliver oversvømmet;)
    Kærlige hilsner også til :)

    SvarSlet
  6. Kære Vibeke
    Du har ret, pasta og italiensk mad er ikke uinspireret mad. Men jeg har bare haft en uge, hvor denne ret har været den eneste, som har jeg villet være bekendt at præsentere her på bloggen;)
    Knus Hanne

    SvarSlet