mandag den 29. marts 2010

Pasta med spinat og æg




En skøn frokostret, som ikke tog lang tid at bikse sammen.
Retten udviklede sig stille og roligt ud fra de ting, som jeg havde ved hånden i køleskabet og fryseren… og med lysten til noget med æg.

Smagen er dejlig – milde og rene smagsindtryk. Spinat bliver jeg mere og mere vild med!

Samtidig er det en ret, som man variere i det uendelige og man behøver ikke at bruge så mange ingredienser, hvis listens længde skræmmer. Har man f.eks. ingen pasta, kan man tage en ordentlig bunke spinat og i stedet servere til noget groft rugbrød eller lækkert hjemmebagt grovbrød.

150 g frisk pasta – koges, skyldes og dryppes af.

1 tsk smør
et par håndfulde frossen bredbladet spinat
½ dl fløde
salt, peber, sukker
evt. lidt mel

4 tynde skiver hamburgerryg, lufttørret skinke, røget mørbrad, kylling …
40 g Feta i tern

3 spsk cremefraiche
1 tsk sennep
en lille håndfuld frisk basilikum

4 æg

½ kugle frisk mozarella

Læg den kogte pasta i bunden af et smurt fad.
Bland med tern af kød og Feta.

Smelt smør, tilsæt frossen spinat og fløde. Lad småsimre 3-5 minutter og smag til med salt, peber og et nip sukker.

Fordel spinatblandingen ud over pastaen – jævn evt. det sidste meget flydende sauce med lidt mel og kog godt igennem.

Slå æggene ud og læg i små fordybninger i fadet. Fordel den jævnede sauce rundt omkring æggene.
Dryp evt. æggene med nogle dråber fløde for at undgå en tør overflade.

Fordel små klumper af mozarella og drys med lidt salt og peber ovenpå æggene og mozarellaen.

Gratiner i ovnen ved 220 grader eller 200 graders varmluft i ca. 15 minutter – til æggene er, som du kan lide dem.

9 kommentarer:

  1. Kære Hanne
    Skøn ide, rigtig påskeagtig!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  2. Kære Vibeke

    Ja, ikke - man får virkelig lyst til æg, spinat, lam, laks her op til påske:o)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  3. Jeg er enig med Vibeke - den udstråler virkelig påske! :-D

    SvarSlet
  4. Den ser virkelig lækker ud din ret, tror at jeg vil prøve at lave den men uden kød, er sikker på at den bliver super alligevel'

    Knus

    SvarSlet
  5. Piskeris - ja, dejlig påskemad:o)

    SvarSlet
  6. Piskeris - ja, dejlig påskemad:o)

    SvarSlet
  7. Hej PernielleJa, det vil være lige så godt uden kød eller f.eks. med laks i stedet, hvis man er fiskespiser.Og lav endelig en stor portion - det smager også godt dagen efter.Knus Hanne

    SvarSlet
  8. Det ser lækkert ud! Ville lige ønske dig en rigtig god påske. KNUS♥

    SvarSlet
  9. Kære Tina

    Et meget forsinket god påske til dig.
    Jeg har slet ikke været på bloggen de sidste dage ... Men ha' en rigtig dejlig påskemandag.
    Knus Hanne

    SvarSlet