Retten udviklede sig stille og roligt ud fra de ting, som jeg havde ved hånden i køleskabet og fryseren… og med lysten til noget med æg.
Smagen er dejlig – milde og rene smagsindtryk. Spinat bliver jeg mere og mere vild med!
150 g frisk pasta – koges, skyldes og dryppes af.
1 tsk smør
et par håndfulde frossen bredbladet spinat
½ dl fløde
salt, peber, sukker
4 tynde skiver hamburgerryg, lufttørret skinke, røget mørbrad, kylling …
40 g Feta i tern
3 spsk cremefraiche
1 tsk sennep
en lille håndfuld frisk basilikum
4 æg
½ kugle frisk mozarella
Læg den kogte pasta i bunden af et smurt fad.
Bland med tern af kød og Feta.
Smelt smør, tilsæt frossen spinat og fløde. Lad småsimre 3-5 minutter og smag til med salt, peber og et nip sukker.
Fordel spinatblandingen ud over pastaen – jævn evt. det sidste meget flydende sauce med lidt mel og kog godt igennem.
Slå æggene ud og læg i små fordybninger i fadet. Fordel den jævnede sauce rundt omkring æggene.
Dryp evt. æggene med nogle dråber fløde for at undgå en tør overflade.
Gratiner i ovnen ved 220 grader eller 200 graders varmluft i ca. 15 minutter – til æggene er, som du kan lide dem.
Kære Hanne
SvarSletSkøn ide, rigtig påskeagtig!
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletJa, ikke - man får virkelig lyst til æg, spinat, lam, laks her op til påske:o)
Knus Hanne
Jeg er enig med Vibeke - den udstråler virkelig påske! :-D
SvarSletDen ser virkelig lækker ud din ret, tror at jeg vil prøve at lave den men uden kød, er sikker på at den bliver super alligevel'
SvarSletKnus
Piskeris - ja, dejlig påskemad:o)
SvarSletPiskeris - ja, dejlig påskemad:o)
SvarSletHej PernielleJa, det vil være lige så godt uden kød eller f.eks. med laks i stedet, hvis man er fiskespiser.Og lav endelig en stor portion - det smager også godt dagen efter.Knus Hanne
SvarSletDet ser lækkert ud! Ville lige ønske dig en rigtig god påske. KNUS♥
SvarSletKære Tina
SvarSletEt meget forsinket god påske til dig.
Jeg har slet ikke været på bloggen de sidste dage ... Men ha' en rigtig dejlig påskemandag.
Knus Hanne