Jeg kunne ikke rigtigt beslutte mig i går for, hvad vi skulle have til aften. Efter visit hos mine forældre, hvor de nævnte, at de i weekenden havde fået pizza .. så var valget nemmere.
Det var bare lige at få æltet en dej hurtigt sammen og sat til hævning med det samme. Så var der pizza på bordet efter et par timer.
Det gode ved pizza er, at man kan putte det fyld på, som man lyster. Jeg køber aldrig en Hawaii-pizza hos et pizzaria, men af og til kan jeg godt få lyst til kombinationen af sødt fra ananas og salt fra røget mørbrad herhjemme. Lod dog et hjørne være uden ananas … for det kan dog blive for meget.
Dej
15 g gær
3 dl lunkent vand
1½ dl fuldkornsdurummel
1 spsk olie
1 tsk salt
hvedemel – gerne Tipo 00
Ælt en smidig dej – det tager 3-5 minutter.
Lad hæve lunt mindst 1 time. (gerne længere)
Tomatsauce
3 fed knust hvidløg
1-2 spsk olivenolie
1 brik tomatpassata eller hakkede tomater
1 tsk salt
2 tsk sukker
Hæld hvidløg og olie i en kold gryde og varm op til det begynder at syde. Undgå at hvidløget tager farve. Hæld tomaterne ved og lad simre ca. 5 minutter.
Smag til med salt og sukker og lad simre yderligere 5 minutter.
Tilsæt evt. frisk basilikum eller oregano.
Fyld – forslag:
2 kugler frisk mozarella (1½ er nok til en hel bradepande)
100 g røget mørbrad
evt. ananas
Det var bare lige at få æltet en dej hurtigt sammen og sat til hævning med det samme. Så var der pizza på bordet efter et par timer.
Det gode ved pizza er, at man kan putte det fyld på, som man lyster. Jeg køber aldrig en Hawaii-pizza hos et pizzaria, men af og til kan jeg godt få lyst til kombinationen af sødt fra ananas og salt fra røget mørbrad herhjemme. Lod dog et hjørne være uden ananas … for det kan dog blive for meget.
Dej
15 g gær
3 dl lunkent vand
1½ dl fuldkornsdurummel
1 spsk olie
1 tsk salt
hvedemel – gerne Tipo 00
Ælt en smidig dej – det tager 3-5 minutter.
Lad hæve lunt mindst 1 time. (gerne længere)
Tomatsauce
3 fed knust hvidløg
1-2 spsk olivenolie
1 brik tomatpassata eller hakkede tomater
1 tsk salt
2 tsk sukker
Hæld hvidløg og olie i en kold gryde og varm op til det begynder at syde. Undgå at hvidløget tager farve. Hæld tomaterne ved og lad simre ca. 5 minutter.
Smag til med salt og sukker og lad simre yderligere 5 minutter.
Tilsæt evt. frisk basilikum eller oregano.
Fyld – forslag:
2 kugler frisk mozarella (1½ er nok til en hel bradepande)
100 g røget mørbrad
evt. ananas
en håndfuld frisk basilikum
salt, peber
et dryp olie
salt, peber
et dryp olie
Fordel fyldet på pizzaen - tomatsauce, ost - drys osten med salt og peber, mørbradstrimler, basilikum og evt. et dryp olie.
Bages ved højeste temperatur nederst i ovnen – min ovn går til 275 grader. Den fik ca. 12 minutter – hvoraf de sidste var med varmluft for at give den lidt farve.
Jeg lod bagepladen varme med og lavede pizzaen på et stykke bagepapir, så jeg blot skulle trække den over på den varme bageplade og smide i ovnen.
Det var godt!!
Bages ved højeste temperatur nederst i ovnen – min ovn går til 275 grader. Den fik ca. 12 minutter – hvoraf de sidste var med varmluft for at give den lidt farve.
Jeg lod bagepladen varme med og lavede pizzaen på et stykke bagepapir, så jeg blot skulle trække den over på den varme bageplade og smide i ovnen.
Det var godt!!
Det ser godt nok lækkert ud!
SvarSletKære Hanne
SvarSletGod ide, og det ser lækkert ud.
Knus
Vibeke
Uhmmmmm..den ser vildt lækker ud, sådan en kunne jeg godt spise lige nu..
SvarSletHej Ditte
SvarSletVelkommen her :o)
Det vakte også lykke her.
Hanne
Kære Vibeke
SvarSletDet forsvandt også som dug fra solen. I min naivitet havde jeg troet, at der var nok til madpakken i dag... hvornår mon jeg bliver klogere;o)
Knus Hanne
Hej Irene
SvarSlet:o) Tak - den var også god.
Og det er også lige aftensmadstid nu, så kan man hurtigt blive fristet af alt muligt.
Knus Hanne
Jeg elsker pizza, og jeg har ikke lavet aftensmad endnu = dårlig tidspunkt at tjekke din blog :-D
SvarSlet(og jeg burde jo vide, at det er farligt ;-))
Piskeris ... haha, ja, det var nok et strategisk dårligt tidspunkt at tage på madblog-rundfart;o)
SvarSletHvor er det bare lækkert, jeg kan se at den står på pizza her en af dagene, jeg kunne spise det lige nu !
SvarSletLmis
Hej Pernille
SvarSletJa, jeg kunne nu også godt sætte et stykke til livs nu... der er ikke noget som smeltet frisk mozarella:o)
Knus
Mmmm... Nu har jeg brugt din opskrift til frokostpizza to dage i træk, det kunne sagtens blive en vane :)
SvarSletHej Ditte
SvarSlet:o) Ikke den værste vane at få.
God weekend.