Aftensmaden i dag fik ros af gemalen … tærte med masser af fyld, knap så meget bund = succes for mænd;o) ... En udvidet tærte blev retten kaldt ;o) ... Jeg vil give ham ret, at det smagte rigtigt dejligt - og med tzatziki til, fik vi lidt sommer, sol og Grækenland ind i stuen.
Jeg havde en rest kogt unghane i fryseren – og det var en god måde at udnytte det på. I det hele taget er tærte en god måde at få brugt sine rester på.
Tærte med unghane og porre
Butterdej – forbages 10-13 minutter.
Fyld:
4 skiver god bacon
1-2 porre i tykke ringe
3 skalotteløg i tynde skiver
2 fed hvidløg
lidt timian
ca. 300 g kogt unghane, kylling eller anden kødrest
ca. 2 dl groft revet cheddar
1 dl fintrevet Grana Padano
2 spsk mel
¼ tsk cayennepeber
1 tsk paprika
4 æg
2½ dl cremefraiche
1½ dl mælk
salt
Svits bacon på en varm pande. Læg til side.
Svits porre, løg, hvidløg og timian ved svagere varme i fedtet fra baconet.
Fyld grøntsagsblandingen på den forbagte bund. Fordel herover bacon og kylling.
Bland cheddar, Grana Padano, mel, cayennepeber og paprika grundigt og fordel ovenpå kødet.
Pisk æg, cremefraiche, mælk og salt og fordel udover fadet.
Bag i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time til den er gylden.
Server f.eks. en grov tzatziki, Feta og oliven til (jeg præsterede at spise 11 oliven i dag … det går fremad med mit jeg-vil-kunne-lide-oliven-projekt!)
Blir nødt til at kommentere dit oliven-projekt !
SvarSletJeg gik selv igang med selv samme projekt for nogle måneder siden, og det lykkedes - jeg kan nu erklære mig selv for oliven-liker ;-)
Held og lykke!
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletPrøver igen, der gik kuk i teksten;-)
SvarSletHvor ser den lækker ud, tærten. Den skal jeg prøve at lave.
Dejligt med opskrift lige til at printe ud.
Mht. oliven. Jeg elsker dem.
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletKære Hanne
SvarSletNu håber jeg, at der bliver mindre stavefejl!
Dejligt med sådan en restetærte, du ved jeg går højt op i, at man skal bruge rester, især når man læser, at det er virkelig store mængder mad, der bare bliver smidt ud.
Det lyder godt med dit olivenprojekt:) - Til at begynde med, spiste jeg kun de grønne og sorte udstenede, nu er jeg faktisk vild med alle typer.
Knus
Vibeke
Nam Hanne, jeg tror jeg skal treate mig selv med en tærte i aften eller i morgen aften. Det er der hårdt behov for her midt i eksamensopgaverne. Kram :)
SvarSletNamme nam :-) Denne tærte laver jeg i morgen. Min mand er heller ikke meget for tærte, men denne tror jeg at han vil kunne lide.
SvarSletTak :-D
Det ser lækkert ud Hanne. Nu får jeg også lyst til at lave tærte :)
SvarSletHej Tina
SvarSletDejligt at høre - jeg er også ret sikker på, at jeg inden så længe erklærer mig oliven-liker;o)
Hej Britta
SvarSletDen var også super god - også til madpakken dagen efter.
Kære Vibeke
SvarSletHaha ... det lykkedes, kan jeg se:o)
Ja, det er helt uhyggeligt, når man ser de mængder af mad, som ryger ud i skraldespanden.
Jeg er blevet anbefalet de store Kalamata oliven, så dem skal jeg vist lige have prøvet af.
Knus Hanne
Kære Anne
SvarSletJa, det er SÅ vigtigt at forkæle sig selv, når man er i gang med eksamen. Kan se, at du har forkælet dig selv med en lækker chokoladekage - fortsæt bare med det, det fortjener man!
Kh Hanne
Hej Vibeke
SvarSletDet var så lidt.
Jeg håber, at din mand bliver lige så tilfreds med tærten, som min:o)
Hej Nadia
SvarSletJa, sådan får man det dagligt her i madblog-land - hele tiden fristelser.... og inspiration:o)