Hold da op ... Hanne K's verden har lige rundet 50 faste læsere. Det gør mig rigtigt glad, at så mange har lyst til at følge med herinde. Også selv om jeg er lidt ustabil for tiden.
Det er nok sådan det må være med fuldtidsjob, danseaftener, bestyrelsesarbejde osv., så er der bare ikke tid til blogindlæg hver eneste dag.
Jeg kan også se, at jeg er bagud. Så i dag får i lige min menu fra i tirsdags. Jeg har igen været ramt af sushitrang. Det er frygteligt, når det først får tag i én, så er der ikke ro, før man får proppet nogle makiruller ind i skuffen.
Det er desværre ikke længere muligt at hente sushi på Den kinesiske mur i Viborg. Så jeg måtte selv i gang. Og jeg vil godt slå et slag for, at det jo ikke er særligt besværligt. Det tager lidt tid at få risene gjort klar. Men fra jeg startede kl. 16.30, sad jeg i sofaen kl. 18.30 med et stort fad sushi. Det er jo ikke galt.
Dagen efter kom jeg i Sushihelvede ... er nødt til at advare, hvis nogle vildtfarende sjæle skulle få lyst til at spise sushi i Viborg - som det er pt: LAD VÆRE!!!!!
Min veninde kontaktede mig onsdag. Hun havde fået nys om, at jeg havde nydt dejlig sushi om tirsdagen og hun var misundelig;o) Vi blev enige om at bestille bord på Den kinesiske mur efter, at vi havde spurgt 3 gange!!! i telefonen, om de havde sushi. Hvilket vi fik bekræftet. Da vi så kommer derop, finder vi ud af, at vi ikke kan bestille sushi a la carte, at sushien kun er at finde på deres buffet.... dog var den stadig ikke kommet frem.... Så vi forlod stedet, skyndte os at bestille bord på Brygger Bauers Grotter - det andet sted i Viborg, hvor man kan få sushi.
Vi fik et bord ½ time senere og bestilte vores mad. Tak skæbne!! Det var SÅ dårligt. Jeg mener virkeligt dårligt. Risene var ikke kogte - helt hårde og tørre. Der var smurt så meget wasabi på, at man fik åndenød og tårer i øjnene... Og og og som om dette ikke var nok, så var der andesteg med fedtkant og oksesteg på nogle af stykkerne. Jeg begriber ikke, hvor man lige har fået den idé. Den smule fisk der var, var heller ikke noget at skrive hjem om.
Vi fik tilbud om at få en ny portion, hvor risene var kogte, men vi havde dårlig med tid. Så det blev til, at vi fik de serverede portioner til halv pris.
Det smagte forfærdeligt!! Vi var enige om, da vi gik derfra, at selv om risene havde været kogt møre, så havde det stadig været en dårlig, dårlig oplevelse. Havde det været mit første møde med sushi, så havde jeg aldrig i livet smagt på det igen.
Jeg kunne så trøste mig med, at jeg havde fået god sushi dagen forinden. Og fremover så laver jeg det selv eller kører den noget længere tur til Herning!! Basta.
Hvis du selv vil lave sushi, har jeg tidligere skrevet hvordan ... ser her.
Kære Hanne
SvarSletJeg har ikke spist Sushi, men jeg ved da, at andesteg og oksekød nok ikke lige er det man bruger:(
Py for pokker da! - og så tro de skal have penge for det?
Gudskelov, - så kan du selv, og det ville jeg nok holde mig til, hvis jeg var dig.
Knus
Vibeke
Aj det var da en sur og trist oplevelse... :-((( Og hvad sker der lige med and og okse "sushi" ???
SvarSletKære Vibeke
SvarSletJeg er tilbøjelig til at give dig ret, at jeg hellere bare selv må fabrikere min sushi.
Nogle gange ville det bare været så rart lige at køre forbi en sushi-take-away. Men mon ikke der på et tidspunkt kommer en ordentlig biks tæt ved.
Knus Hanne
Hej Vibeke
SvarSletJa, vi var godt sure, da vi kørte derfra. Og for, at det ikke skal være løgn, så punkterede jeg på vejen hjem. Så en rigtig dum aften.
Jeg ved heller ikke, hvad der gik galt med den sammensætning ... virkelig mystisk. Det er fint at være eksperimenterende, men øh.... her gik det da helt galt.
Hvor træls at den sushi var så dårlig, det kan de da ikke få solgt meget af, jeg har også kastet mig over at lave sushi, men tror det eller lad være :) lige nu er min sushi trang blevet stillet !
SvarSletKnus
Æv! Det er altså ikke det, man forventer, når man bestiller sushi! Jeg tror nok, jeg var blevet noget gnaven, hvis det var mig...
SvarSletHej Pernille
SvarSletKan det virkelig lade sig at gøre ... at ens sushitrang bliver stillet?? ;o)
Knus
Piskeris, vi var så vi skummede, da vi gik ud. De sagde heller ikke farvel, så de kunne nok godt fornemme vores stemning.
SvarSletVirkeligt mærkeligt, da restauranten ellers har ry for at være et godt sted.
Hej - så surt for jer. Det eneste sted jeg har smagt sushi er den kinesiske mur - det var ikke så fuglene sang men ok. Jeg havde godt hørt, at Brygge Bauer mest scorede minus point for deres sushi.
SvarSletTil gengæld, hvis der var en restaurant som solgte dine tortillias med chili con carne, så ville jeg være fast gæst, de ser virkelig fantastiske ud.
hilsen Bente med mundvandet løbende ned af knæene
Hej Bente
SvarSletVelkommen her:o)
Og tak for de søde ord - det kunne være sjovt med en café eller restaurant og så er det jo godt at vide, at der vil komme en enkelt gæst eller to;o)
Jeg synes også, at sushien var ok på den kinesiske - især 2. gang jeg fik det dér. Men det er da noget mystisk, at de svinger med deres udvalg og muligheder for sushi. Jeg krydser fingre for, at der på et tidspunkt dukker en 100%-sushibar op i Viborg.
Mange hilsner fra
Hanne
Kære Hanne
SvarSletSikke da en sushi-gyser! Det er vist køreturen værd at hente det i Herning fremover.
Det du selv laver ser også pragtfuldt ud og så er der jo virkelig penge at spare.
Jeg har nu tænkt mig at prøve at lave noget sushi med kylling marineret i soya, wasabi og sort sesam. Men nu får vi se :-)
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletJa, Herning bliver det fremover!!
Det lyder, som en god idé at lave sushi med kylling. Vil du så dybtstege det eller hvad havde du tænkt?
De sorte sesam - kaldes de også nigellafrø?
Jeg bliver da vist ramt af sushitrang igen;o)
Knus Hanne
Hej igen :-)
SvarSletHmm, jeg tror vist at kyllingen skal simre mør i marinaden først.
Uh, nej - Nigellafrø er frø fra planten 'Jomfru i det grønne' og har en markant løg-agtig smag. Sort sesam er bare sorte frø, der smager som almindelig sesam.
Nu har jeg godt nok lyst til sushi igen også :-)
Knus
Malou
Hej igen, Malou
SvarSlet;o) Jeg var godt nok heller ikke helt sikker på, at Nigella og sort sesam var det samme... Jeg må se, om jeg kan finde sorte sesam et eller andet sted. For det lyder absolut som en god kombination til kyllingen.
Glæder mig til at se dig eksperimentere med sushi på et tidspunkt:o)
Knus Hanne
Hej derude...
SvarSletjeg kan nu ikke forstå hvordan i kan brokke jer over det sushi fra brygger bauers grotter. jeg har smagt deres sushi med oksekød og and og mange andre slags og jeg synes det var super lækkert.
Derimod det fra den kinesiske mur er det noget der ikke er særlig godt...ved ikke lige hvad der sker for dem. Hvis i er så bange for ting som i TROR man ikke kan sætte sammen så smag det god før i kommentere det og der sker altså ingenting ved at spørge hvad der er på før man beklager sig. Men god tur til århus hvis det her i viborg ikke er godt nok!
Hej Anonym, derude
SvarSletJeg ved ikke, om du har læst mit indlæg. Men jeg elsker at smage nye ting, jeg elsker udfordringer for smagsløgene. Men sushi, hvor risene ikke er kogt ... det er i mine øjne virkeligt noget bras.
Oveni synes jeg, at smagen var enormt dårlig - så det vil jeg forbeholde mig ret til at brokke mig over.
Men dejligt, hvis du har en god oplevelse af det - det ville jeg også ønske, at jeg havde fået.
Hilsner Hanne
Jeg kan kun bekræfte din oplevelse på Brygger Baurs - havde selv samme fantatiske dårlige oplevelse efter at have bestilt sushi takeaway - spiser aldrig på eller fra Brygger Bauers mere. Der er rum for udvikling hvad angår Sushi restaurant i Viborg - har hørt der er kommet et nyt sted som må prøves i dag...
SvarSletHej Soelberg
SvarSletGodt nok ikke en behagelig oplevelse på Brygger Bauer - heldigvis har de da også lukket for deres sushiafdeling nu:o)
Lad mig høre, hvad du synes om sushi fra Yutaka... Jeg har prøvet det en gang og var heller ikke der så begejstret ... så jeg er helt bange for, at det bare er mig, der er kræsen og en brokrøv;o)Så hvis du har en god oplevelse dér, skulle jeg måske give det endnu en chance.
Hilsner Hanne