I aften blev det til endnu en ret med rester fra den langtidsstegte kylling.
Restemad med hvad der lige var i køleskabet og frisk hjemmelavet pasta til. Vi fik lasagne i weekenden, hvor jeg lavede lasagnepladerne. Resten af pastadejen blev lavet til parpadelle, som har ligget og tørret de sidste par dage.
Frisk pasta
(4 pers.)
150 g durummel
350 g italiensk hvedemel
ca. 3-4 friske æg
2-3 æggeblommer
"Pisk" mel og æg sammen med en gaffel og ælt grundigt - 3-5 minutter, til dejen er blank og blød.
Det er muligt, at man må tilføje lidt ekstra æg eller mel - det varierer lidt fra gang til gang.
Lad dejen hvile 1 time i køleskabet. Rul ud og skær i de ønskede plader, strimler...
Restesauce med kylling, bacon og peberfrugt
olivenolie
2 skalotteløg, finthakket
1 pakke bacon, strimlet
1 gul peber, strimlet
1 fed knust hvidløg
1 rød chili, strimlet
kyllingekød, strimlet
2 dl tomatsauce, eller en lille bøtte tomatpuré
1-2 dl vand
1 dl fløde
salt, peber, cayenne
hvid balsamicoeddike, citronsaft
Svits løg, bacon, peberfrugt, hvidløg og chili i olivenolie. Tilsæt tomatsauce og vand. Lad simre 5-10 minutter. Tilsæt fløde, salt, peber, cayenne og balsamicoeddike. Lad simre endnu et par minutter og server med pasta.
Restemad med hvad der lige var i køleskabet og frisk hjemmelavet pasta til. Vi fik lasagne i weekenden, hvor jeg lavede lasagnepladerne. Resten af pastadejen blev lavet til parpadelle, som har ligget og tørret de sidste par dage.
Frisk pasta
(4 pers.)
150 g durummel
350 g italiensk hvedemel
ca. 3-4 friske æg
2-3 æggeblommer
"Pisk" mel og æg sammen med en gaffel og ælt grundigt - 3-5 minutter, til dejen er blank og blød.
Det er muligt, at man må tilføje lidt ekstra æg eller mel - det varierer lidt fra gang til gang.
Lad dejen hvile 1 time i køleskabet. Rul ud og skær i de ønskede plader, strimler...
Restesauce med kylling, bacon og peberfrugt
olivenolie
2 skalotteløg, finthakket
1 pakke bacon, strimlet
1 gul peber, strimlet
1 fed knust hvidløg
1 rød chili, strimlet
kyllingekød, strimlet
2 dl tomatsauce, eller en lille bøtte tomatpuré
1-2 dl vand
1 dl fløde
salt, peber, cayenne
hvid balsamicoeddike, citronsaft
Svits løg, bacon, peberfrugt, hvidløg og chili i olivenolie. Tilsæt tomatsauce og vand. Lad simre 5-10 minutter. Tilsæt fløde, salt, peber, cayenne og balsamicoeddike. Lad simre endnu et par minutter og server med pasta.
Åh, hvor ser det godt ud :-)
SvarSletKære Hanne
SvarSletJa det smager bare godt, og så hjemmelavede tørrede pasta, skønt!
Knus
Vibeke
Uhm det ser lækkert ud. Jeg er ret imponeret over din hjemmelavede pasta. Jeg har kun lavet det én gang, og det gik galt.
SvarSletPs. Bliver igen sulten af at kigge på dine billeder, selv om jeg har spist rigeligt til aftensmad.
Uhm, jeg tror jeg vil købe en ordenlig kylling i nærmeste fremtid og få lavet til et par dage. Pizzaen forleden og den pasta her er bar så lækkert og jeg ved at Kristian ville synes rigtig godt om det...
SvarSletDet er lige gemt til et senere tidspunkt når jeg falder over en god kylling på tilbud:)
Piskeris, tak:) Det smagte også dejligt - og hurtig mad.
SvarSletKære Vibeke
SvarSletJa, virkeligt dejligt. Godt, at jeg har fået støvet pastamaskinen af.
Knus og du må have en dejlig weekend.
Hanne
Hej Nadia
SvarSletTak:)
Den friske pasta er egentlig utrolig nem at lave. Bare der bliver æltet længe nok.
Den første gang jeg lavede det, blev det også et gigantisk flop. Jeg tror, at jeg har været 12-13 år og min lillebror og jeg skulle lave pasta... Det endte med nogle store, klistrede dejklumper. Yrk!
Heldigvis hoppede jeg på at prøve igen - og det er så dejligt. En hel anden oplevelse end den friske man kan købe.
Kære MissMuffin
SvarSletKylling er dejlig mad - og nemt at finde på en masse forskelligt med sådan en hel kylling.
Så jeg håber, at du fanger én inden så længe;)
Herhjemme var manden også godt tilfreds - begge retter er jo ret solide. Rigtig mandemad;)