Så er det ved at være suppetid. Måske ikke lige disse dage, men vi er ved at være der.
Der har været nogle store skønne, søde, gule tomater i drivhuset i år – kæmpe store og kødfulde, som var oplagt at bruge til suppe. Det blev en rigtig dejlig suppe med en fin farve.
Opskriften kommer her – det vigtige er at få det syrlige, søde, stærke og salte til at harmonere og så tilføje en smule fedme fra enten creme fraiche eller fløde. Fantastisk efterårsmad!
2-3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
1 frisk rød chili
1 spsk olivenolie
½ spsk karry … eller mere
10 store tomater
½ L hjemmelavet kyllingefond eller grøntsagsfond
1 dl fløde eller creme fraiche 38 %
salt, peber
sukker
balsamico, gastrik, citronsaft
en stor håndfuld hakket frisk basilikum
Skold tomaterne og fjern skindet. Hak groft.
Svits hakket skalotteløg og forårsløg i olie til de er bløde. Tilsæt hvidløg, chili og karry og svits et par minutter. Tilsæt tomater og fond – simrer 15-20 minutter. Blend med stavblender et par minutter. Smag til med fløde, salt, peber, sukker og syre.
Tilsæt til sidst hakket basilikum.
Der har været nogle store skønne, søde, gule tomater i drivhuset i år – kæmpe store og kødfulde, som var oplagt at bruge til suppe. Det blev en rigtig dejlig suppe med en fin farve.
Opskriften kommer her – det vigtige er at få det syrlige, søde, stærke og salte til at harmonere og så tilføje en smule fedme fra enten creme fraiche eller fløde. Fantastisk efterårsmad!
2-3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
1 frisk rød chili
1 spsk olivenolie
½ spsk karry … eller mere
10 store tomater
½ L hjemmelavet kyllingefond eller grøntsagsfond
1 dl fløde eller creme fraiche 38 %
salt, peber
sukker
balsamico, gastrik, citronsaft
en stor håndfuld hakket frisk basilikum
Skold tomaterne og fjern skindet. Hak groft.
Svits hakket skalotteløg og forårsløg i olie til de er bløde. Tilsæt hvidløg, chili og karry og svits et par minutter. Tilsæt tomater og fond – simrer 15-20 minutter. Blend med stavblender et par minutter. Smag til med fløde, salt, peber, sukker og syre.
Tilsæt til sidst hakket basilikum.
Hej Hanne..
SvarSletTomatsuppe er en fælles livret herhjemme, det smager altså bar skønt.. Din ser heller ikke tosset ud:)
Generelt spiser vi meget suppe om vinteren, det er bar så godt, sundt og billigt- og så er der mulighed for at bage masser af lækre brød til...
God weekend!
Hej Miss Muffin
SvarSletDet bliver dejligt at se dine supper her over vinteren og få noget inspiration. Det er dejlig, dejlig mad.
Og du har helt ret med de lækre brød. Så kan jeg måske få mere gang i den der vild med boller ... eller hvad det nu lige er den hedder;)
God weekend til dig:)