Den færdige sirup ....
Æblesirup
I søndags havde jeg en aftale med min mor, hvor vi skulle lave æblesirup. Lidt forkælet er man vel … så hun havde plukket et par spande vilde æbler.
Så er det bare med at gå i gang med at rive på rivejern og vride saften ud af æblerne i et rent klæde. Brug et klæde, som du ikke skal bruge til pæn brug igen. For æblerne farver og det er umuligt at vaske af. Og alliér dig evt. med en stærk mand - det er hårdt arbejde.
Siruppen smager fantastisk på speltgrød, havregrød og lignende – og jeg kan forestille mig, at den vil være skøn på vanilieis og måske endda på ris a la mande (måske ikke lige juleaften – men det giver jo én en undskyldning for at tage en ekstra dag med ris a la mande for at prøve den af med æblesirup…)
Æblesirup på ufiltreret æblemost
1 L ufiltreret æblemost
(revne æbler vrides i et klæde)
750 g rørsukker
1 stang vanille
Kog saften ned til 7,5 dl
tilsæt rørsukker og vanille (også stangen)
Kog ned til sirup.
Hæld på rene og skoldede flasker. Og opbevar koldt.
I søndags havde jeg en aftale med min mor, hvor vi skulle lave æblesirup. Lidt forkælet er man vel … så hun havde plukket et par spande vilde æbler.
Så er det bare med at gå i gang med at rive på rivejern og vride saften ud af æblerne i et rent klæde. Brug et klæde, som du ikke skal bruge til pæn brug igen. For æblerne farver og det er umuligt at vaske af. Og alliér dig evt. med en stærk mand - det er hårdt arbejde.
Siruppen smager fantastisk på speltgrød, havregrød og lignende – og jeg kan forestille mig, at den vil være skøn på vanilieis og måske endda på ris a la mande (måske ikke lige juleaften – men det giver jo én en undskyldning for at tage en ekstra dag med ris a la mande for at prøve den af med æblesirup…)
Æblesirup på ufiltreret æblemost
1 L ufiltreret æblemost
(revne æbler vrides i et klæde)
750 g rørsukker
1 stang vanille
Kog saften ned til 7,5 dl
tilsæt rørsukker og vanille (også stangen)
Kog ned til sirup.
Hæld på rene og skoldede flasker. Og opbevar koldt.
Det lyder godt nok lækkert - det skal jeg helt sikkert prøve når æblerne i haven bliver modne :-)
SvarSletHej Signe
SvarSletDet smager helt vidunderligt. Og er ret hurtigt at lave.
Sjovt, som der kan gå total hausfrau i den her i sensommeren;)
Uhm, det lyder godt!
SvarSletJeg skal vidst li ha fat i et par flasker, dem jeg købte sidste år er nærmest forsvundet...
Kan man ikke også presse æblerne? Vi har en stor og helt fantastisk saftpresser?
Det lyder lige som noget der er lækkert på pandekager!
Hej MissMuffin
SvarSletJo, det er meget smartere at presse æblerne, hvis man har sådan en saftpresser. (jeg drømte om at have en, da jeg stod og vred hænderne ømme...)
Super idé til pandekager - det må smage skønt.
Ha' en dejlig torsdag. Nu er det snart weekend:)
Det må prøves mig og mor holder store syltedag på gården :)
SvarSletHej LineBine...
SvarSletGod fornøjelse med stor-syltedag. Super hyggeligt at lave sådan noget sammen. Og siruppen smager fantastisk:)
Hilsner Hanne
De flotte flasker, er det forresten nogle fra gemmerne eller nogen du ved hvor man kan købe :)
SvarSletLineBine, jeg var heldig, at min mor havde flasker i gemmerne .. så desværre ved jeg ikke lige, hvor de kan købes.
SvarSlet