tirsdag den 15. september 2009

Farseret kylling


Inspireret af foodfanatic, har jeg i dag lavet en farseret kylling. Det med at udbene, var lidt en udfordring og kunne sikkert være gjort mere snildt – det vigtigste var dog smagen og ”frakken” forblev hel;) ... og så var det heller ikke værre, bare hop ud i det.

Og smagen var fantastisk – kyllingen var saftig, farsen dejligt krydret og med lidt bid fra pinjekerner. En ægte søndagsmiddag … på en tirsdag.

Farseret kylling
1 hel udbenet kylling
salt, peber
paprika
olie

250 hakket svinekød
3 skiver lufttørret skinke, hakket
1 håndfuld pinjekerner, grofthakket
2 skalotteløg, finthakket
2-3 fed knust hvidløg
olivenolie
1 æg
½ dl vand
1 spsk mel
merian
salvie
muskatblomme
paprika
salt, peber

Svits i olien skalotteløg, hvidløg, skinke og pinjekerner – blot til løgene er bløde.
Køl blandingen rør en fars med kød, æg, vand, krydderier, salt og peber.

Krydder kyllingen indvendig med salt, peber og paprika. Fordel farsen og luk kyllingen med kødnåle eller kødtråd.

Krydder udvendig med salt, peber og paprika og gnid med lidt olie.

Steg i ovnen ved 185 grader 1 time og 15 minutter ved 225 grader.

Kartofler i ovn
Kartofler
2 rødløg
4 fed hvidløg
olivenolie
salt, peber
friske krydderurter, f.eks. salvie, oregano, persille

Steg i ovnen ca. 1 time.

13 kommentarer:

  1. Hvor lyder det bar super lækkert!
    Jeg tror bar slet ikke jeg har tålmodighed til at udbene sån en kylling!

    SvarSlet
  2. Hej MissMuffin
    Det tog max 10 minutter, så det kræver ikke tålmodighed - bare et par knive og en saks. Går det galt, kan man jo altid bare skære den ud i mindre stykker og grille i ovnen. Du skulle prøve det - kødet bliver så saftigt.

    SvarSlet
  3. Jeg er vildt imponeret - både over din kylling, men så absolut også kagen...
    Aner ikke hvordan man udbener sådan en sag ;-)

    SvarSlet
  4. Dejligt at læse, at jeg kunne inspirere :) Det tog også mig omkring 10 min at udbene den, men efter at have læst om en kvinde, som tog 45 min, så syntes jeg, at det var MEGET lettere, end jeg havde troet. Hvordan smagte dit fyld? Det lyder helt vildt lækkert, så overvejer at prøve det engang.

    SvarSlet
  5. Hej Eva

    Jeg anede heller ikke lige, hvordan jeg skulle gribe det an. Men da først ryggen var skåret/klippet op, så gav det lidt sig selv.
    Og tak for rosen, bliver lidt varm i kinderne:)

    SvarSlet
  6. Foodfanatic, Du er god inspiration for mig!
    Og du har ret, det var slet ikke så kompliceret, selv om det helt sikkert kan gøres mere net;)
    Fyldet var dejligt krydret og passede godt til kyllingen. Frisk salvie og muskatblomme er et hit, synes jeg - både i fars og til kylling.

    SvarSlet
  7. ej hvor ser det lækkert ud. Bliver helt sulten af at se på billederne...hvornår var det lige vi skulle komme på middag?

    SvarSlet
  8. Hej Skravitha

    Vi må have fundet et tidspunkt. Vil gerne lave mad til dig en dag:)

    SvarSlet
  9. 8 min. vupti så var dyret udbenet, fyld blev ændret til vildtfyld med indmad fra et fransbrød - hvidløg - lidt allehånde- 150 gr. røget spæk hakket sammen med 200 gr. kyllinge og svinelever, brugte istedet for suppe en fond til opblødning af brød, ellers fulgte jeg opskrift, skal bare li"e sige det var mums på en almindelig hverdag, hilsen Bent

    SvarSlet
  10. " GLEMTE" LI"E husk knuste enebær for at få rigtig vildtsmag frem, et godt glas halvtør rød eller hvidvin får englene til at jodle. Hilsen Bent

    SvarSlet
  11. Hej Bent
    Dejligt med sådan et hverdagsmåltid, hvor englene synger. Det kan vi li'!!!
    Og vildtsmag det var en god idé. Vildt er altid lækkert.
    Mange hilsner Hanne

    SvarSlet
  12. Hvis I ikke vil udbene, kan den købes udbenet - sådan en har jeg altid liggende i fryseren:-)

    Allegaarden er hvor jeg får den fra.

    Gode hilsener Mai

    SvarSlet