Vi blev indlogeret på værelset Ledreborg... alle værelser var opkaldt efter herregårde og slotte i Danmark.Udsigten fra værelset udover tagene og bagest kirken, hvor den lille Henrik blev døbt sidste søndag. Blomsterne var stadig inde i kirken. Så vi fik lige lidt barnedåb på tæt hold;)
Et vue ned af hovedgaden...
Inden forretten fik en lille appetizer .. men jeg var så forhippet på at spise den gode mad, at jeg glemte at tage et billede... Men vi fik fugleleverpostej på mørk ristet brioche. Virkelig intens og kraftig smag - dejlig start på madeventyret.
Forretten første dag var hummer med hytteost, krydret mayonnaise, radise og ribs.
Smagen var i top, men konsistensen af hummeren brød jeg mig ikke rigtigt om ... den var helt blød og "moussi". Måske jeg bare ikke ved nok om hummere og at de netop skal være sådan ... men det var det eneste minus til noget som helst af de to middage.
Dette var lækkert ... Sommerbuk med knuste ærter, mangetout ærter, kantareller, nye kartofler, en smule bagt kartoffelmos og den skønneste sauce, som næsten var helt karamelliseret. Smagte fantastisk!
Så blev det til rødgrød med fløderand. Et godt punktum på denne middag.Og sådan ser man ud ... eller kan man se ud, når man spiser fløderand....Dag 2 ... Endnu mere dejligt mad. Vi havde ellers snakket om efter den første middag, at det blev svært at leve op til dette anden dag ... men det var absolut lige så skønt.
Her bittesmå kammuslinger, ristet sønderjysk rugbrød, sukkersyltede havtorn, issalat og citronhollandaise.
Det hele harmonerede skønt og vi var i himmerige.
Havtorn og issalat havde jeg ikke smagt før - en god oplevelse. Issalaten var sprød, saftig og helt anderledes end salat og krydderurter, jeg før har smagt - skønt at få i munden.Kalvesteg, kartoffel med artiskokcreme (Uhmmmmm), sellerimos, ærter, syltede rødbeder og igen en fantastisk sauce. Og jeg som ikke bryder mig om knoldselleri ... tallerkenen var som slikket efter denne ret. Igen passede tingene fantastisk sammen - og selv den skarpe sellerismag blev god...
Et par dejlige dage vi dér havde i Sønderjylland. De er ikke sidste gange, vi besøger Schackenborg Slotskro:)
Uhm, hvor lyder det godt og flotte anretninger!
SvarSletSynd med hummeren, den skal ikke være sån helt blød, men fast i kødet.
Jeg elsker hummer- bar med citron, mayonaise og brød. GUF!
Wauw! Det lyder som et rigtig dejligt ophold! Jeg elsker, når kokke både gør noget ud af præsentationen og indholdet :-)
SvarSletLidt kongelig har man jo lov at være !.
SvarSletDu har haft det som en dronning, og spist som en konge.
Hej MissMuffin
SvarSletTænkte nok, at hummeren skulle være mere i fast i det.
Det var himmelsk:)
Hej Piskeris
SvarSletDet er jeg også helt vild med. Og hvor ville jeg gerne have haft den viden, som de kokke har!
Hej Mette Lykke
SvarSlet;)Lige præcis!
Hvor ser de lækre ud de anretninger jeg har aldrig været på Schackenborg Slotskro, jeg har dog besøgt byen da jeg boede et par år i Sønderjylland da min datter blev født :)
SvarSletKnus
Kære Pernille
SvarSletKroen er absolut et besøg værd og byen er så charmerende.
Knus
Kære Hanne
SvarSletI har da vist haft en fantastisk oplevelse, maden ser vidunderlig ud.
Nu er jeg spændt på, når min datter, svigersøn og jeg skal til Århus på onsdag og spise på Malling & Schmidt, om vi også får en skøn oplevelse.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletSkal du godt nok på Malling & Schmidt - jeg er SÅ misundelig.
Glæder mig vildt til at høre om din oplevelse.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJeg glæder mig, men jeg har læst forskellige anmeldelser af dem, og de er ikke alle lige gode,jeg lader det nu komme an på en prøve, Malou havde i hvert fald en god anmeldelse.
Jeg håber det bliver godt, vi overnatter på Villa Provence, så vi kan hygge os så meget vi lyster, godt nok rører min svigersøn ikke vin, han drikker kun vand og cola, han kan ikke fordrage hverken øl eller vin, men det er jo mange timer man sidder og spiser, så vi bliver sikkert trætte.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletEfter Malous anmeldelse har jeg haft vildt lyst til at besøge restauranten. Om ikke andet, så er det meget anderledes end mange restauranter - så det vil altid være en oplevelse, tror jeg.
En overnatning lyder som en god idé.
God fornøjelse:)
Knus Hanne